Γιατί έχεις πονοκέφαλο;

18:30 23/9/2014 - Πηγή: iPop

Λογαριασμοί, προθεσμίες και φασαρία είναι μερικοί από τους λόγους που σίγουρα θα σου προξενήσουν πονοκέφαλο. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί ακόμα λόγοι για τους οποίους έχεις πονοκέφαλο και είναι λιγότερο προφανείς.

Είσαι πολύ αγχωμένος

Μία νέα έρευνα επιβεβαιώνει πως το άγχος είναι κυριολεκτικά ένας πονοκέφαλος από μόνο του. Γερμανοί ερευνητές παρακολούθησαν περισσότερα από 5.000 άτομα για δύο χρόνια και βρήκαν ότι όσο πιο αγχωμένος είσαι τόσο περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να υποφέρεις από έντονες ημικρανίες.

Τι μπορείς να κάνεις για να το ξεπεράσεις: Κάνε ένα μασάζ, ειδικά τις στιγμές που έχεις έντονο άγχος! Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Γρανάδας απέδειξε πως ένα μισάωρο μασάζ είναι αρκετό για να ηρεμήσει ο πονοκέφαλος!

Δεν πίνεις αρκετό νερό

Στα πλαίσια μίας έρευνας, οι ερευνητές στην Ολλανδία χώρισαν τους πάσχοντες συχνά από πονοκέφαλο σε δύο ομάδες, στη μία ομάδα ζητήθηκε να καταναλώνουν επιπλέον έξι ποτήρια νερό την ημέρα και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι πόνοι από τον πονοκέφαλο μειώθηκαν κατά 25%. Αυτό εξηγείται καθώς η αφυδάτωση μειώνει τον όγκος του αίματος, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε διαστολή των αιμοφόρων αγγείων που προκαλούν τα σήματα πόνου.

Μασάς πολλές τσίχλες

Η φρέσκια αναπνοή έρχεται με το ανάλογο κόστος, εξηγούν ερευνητές από το Meir Medical Center στο Τελ Αβίβ. Οι ερευνητές ζήτησαν από τους συμμετέχοντες στην έρευνα τους να σταματήσουν για ένα μήνα να μασάνε τσίχλα. Το αποτέλεσμα ήταν, το 86% των συμμετεχόντων να αναφέρει βελτίωση των συμπτωμάτων και ένα μικρότερο ποσοστό να αναφέρει ότι απαλλάχθηκε πλήρως από τους πονοκεφάλους. Η τεχνητή γλυκαντική ουσία ασπαρτάμη, μπορεί να διεγείρει τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων που προκαλούν τα σήματα πόνου ενώ παράλληλα η διαδικασία του μασήματος μπορεί να δημιουργήσει μυϊκή ένταση στο σαγόνι και το κρανίο.

Πάσχεις από κατάθλιψη

Οι άνδρες είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από σωματικά συμπτώματα στη κατάθλιψη-όπως πονοκεφάλους, ζάλη, και πεπτικά προβλήματα-από ό, τι οι γυναίκες. Από την στιγμή όμως που ο πονοκέφαλος δεν είναι ένα από τα βασικά συμπτώματα της κατάθλιψης όπως η λύπη ή το κλάμα, η κατάθλιψη μπορεί να μην διαγνωστεί. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης εξηγούν πως η κατάθλιψη μπορεί να επηρεάσει την ευαισθησία των νεύρων και να ενισχύει την αντίληψη του πόνου.

The post Γιατί έχεις πονοκέφαλο; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα