Για πόση ώρα σε προστατεύει το αντισηπτικό;

15:32 3/5/2020 - Πηγή: iPop

Προσπαθείς να διατηρείς τα χέρια σου συνεχώς καθαρά, χωρίς μικρόβια, πλένοντάς τα ή χρησιμοποιώντας αντισηπτικό. Ωστόσο, γνωρίζεις πόσο προστατεύει το αντισηπτικό; 

Αναμφίβολα, τα αντισηπτικά έχουν έχουν μεγάλη ζήτηση σε περιόδους ιώσεων και πανδημίας. Βέβαια, ένα αντισηπτικό δεν λειτουργεί το ίδιο και δεν σκοτώνει το ίδιο τα μικρόβια, όπως συμβαίνει με το πλύσιμο των χεριών αλλά σίγουρα είναι απαραίτητο, ειδικά αν κυκλοφορείς συχνά έξω και δεν έχεις στη διάθεσή σου μια βρύση για να πλύνεις τα χέρια σου.

Σ’ αυτές λοιπόν τις περιπτώσεις το αντισηπτικό είναι αναγκαίο για να προστατεύεις

τα χέρια σου από τις εστίες μικροβίων. Ωστόσο, πόσο προστατεύει το αντισηπτικό;

Unsplash

Το αντισηπτικό, λοιπόν, δεν προσφέρει προστασία με διάρκεια και φυσικά δεν σου εγγυάται ότι δεν θα μολυνθείς. Όμως, η δράση του συνίσταται στο να εξουδετερώνει τους μικροοργανισμούς με τους οποίους έχεις έρθει σε επαφή. Γι’ αυτό και οι ειδικοί λένε πως είναι πολύ σημαντικό να το χρησιμοποιείς πριν ακουμπήσεις το πρόσωπό σου και το μολύνεις.

Αυτό λοιπόν σημαίνει πως τα χέρια σου μπορούν να μολυνθούν και πάλι μετά τη χρήση του αντισηπτικού, αν ακουμπήσεις μια εστία μικροβίων.

Βέβαια, κάθε αντισηπτικό πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον 60% οινόπνευμα για να δράσει σωστά!

Επομένως, είναι σημαντική η συστηματική φροντίδα των χεριών και της υγιεινής τους. Αν βρεθείς σε κοινόχρηστους χώρους και αναγκαστικά ακουμπήσεις κάτι με χέρια σου γυμνά, φρόντισε να μην τα ακουμπήσεις έπειτα στο πρόσωπό σου ή σε κάποιο άλλο σημείο του σώματος και απολύμανέ τα αμέσως, είτε πλένοντάς τα είτε χρησιμοποιώντας αντισηπτικό.

Μην ξεχνάς πως η υγιεινή των χεριών σου είναι απαραίτητη για την αποφυγή μετάδοσης μικροβίων. Φρόντισε να τα πλένεις όσο πιο συχνά μπορείς κι αν δεν έχεις στη διάθεσή σου κάποια βρύση, τότε χρησιμοποίησε το αντισηπτικό σου!

Φτιάξε το δικό σου αντισηπτικό με τρία υλικά! 

Διάβασε ακόμα:

Πλύσιμο με νερό και σαπούνι ή αντισηπτικό χεριών; Τι είναι καλύτερο;

Photo: Freepik

Το άρθρο Για πόση ώρα σε προστατεύει το αντισηπτικό; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα