Κι όμως η Eurovision 2020 θα πραγματοποιηθεί φέτος!

14:51 3/5/2020 - Πηγή: iPop

Νόμιζες πως θα μείνεις φέτος χωρίς Eurovision τον Μάιο; Όχι φυσικά! Πώς θα γίνει η Eurovision 2020 όμως εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. 

Μπορεί ο κορονοϊός να έχει εξαπλωθεί σε όλες τις χώρες του κόσμου και να έχει πλήξει αρκετά και την Ευρώπη, όμως η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοφωνικών Εκπομπών (EBU), η οποία διοργανώνει την ετήσια εκδήλωση, δε θα μπορούσε να μείνει με

σταυρωμένα τα χέρια. Αφενός ανακοίνωσε στα μέσα Μαρτίου ότι η Eurovision 2020, αλλά από την άλλη βρήκε τρόπο, ώστε να μην μείνουμε χωρίς Eurovision φέτος.

Πώς θα γίνει η Eurovision 2020; 

Μετά την ακύρωση του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision 2020, η EBU και τα ολλανδικά μέλη της NPO, NOS και AVROTROS ετοιμάζουν ένα νέο τηλεοπτικό show με τίτλο «Eurovision: Europe Shine A Light». Το show αυτό θα προβληθεί στη θέση του μεγάλου τελικού της Eurovision, στις 16 Μαΐου και 22:00 ώρα Ελλάδος.

Το «Eurovision: Europe Shine A Light» θα μεταδοθεί από 46 ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, ενώ επίσης θα τιμήσει και τα 41 τραγούδια, σε μη ανταγωνιστική μορφή. Το show θα κρύβει και πολλές εκπλήξεις για τους θεατές που θα το βλέπουν από το σπίτι.

Εκτός από τους 41 καλλιτέχνες της Eurovision 2020, στο show αυτό θα συμμετέχουν ακόμα πολλοί τραγουδιστές που άφησαν το στίγμα τους στο διαγωνισμό τραγουδιού όλα αυτά τα χρόνια. Μεταξύ αυτών θα είναι φυσικά και η Έλενα Παπαρίζου, που κατέκτησε την πρώτη θέση για την Ελλάδα στον διαγωνισμό το 2005 με το τραγούδι «My Number One», αλλά και η Ελένη Φουρέιρα, που το 2018 κατέκτησε τη δεύτερη θέση για την Κύπρο με το «Fuego».

Επιπλέον, πέρα από το show στις 16 Μαΐου, φαίνεται πως η EBU ετοιμάζει δυο νέα show για τις 12 και τις 14 Μαΐου, ημερομηνίες κατά τις οποίες υπό κανονικές συνθήκες θα διεξαγόντουσαν ο πρώτος και ο δεύτερος ημιτελικός της Eurovision, αντίστοιχα.

Υπάρχει, όμως, και κάτι καινούργιο φέτος στον διαγωνισμό τραγουδιού που πολλοί δε θα μπορούσαν καν να το φανταστούν.

Οι τηλεθεατές και λάτρεις της Eurovision μπορούν να γίνουν μέρος του διαγωνισμού. 

View this post on Instagram

Eurovision: Europe Shine a Light. Na de annulering van het Eurovisie Songfestival 2020 kondigen de EBU (European Broadcasting Union) en omroepen NPO/NOS/AVROTROS met trots Eurovision: Europe Shine a Light aan. Deze unieke en eenmalige uitzending wordt op zaterdag 16 mei om 21:00 uur uitgezonden, live vanuit Nederland. Ga voor meer informatie naar songfestival.nl • #EuropeShineaLight #Eurovision #Songfestival

A post shared by Eurovisie Songfestival (@songfestival.avrotros) on Mar 31, 2020 at 8:00am PDT

Η EBU αναζητά θαυμαστές της Eurovision απ’ όλο τον κόσμο, που να είναι διατεθειμένοι να τραγουδήσουν το «What’s Another Year» του Johnny Logan. Για να συμμετέχουν χρειάζονται ένα κινητό και αρκετή φαντασία, αφού καλούνται να διακοσμήσουν το δωμάτιό τους με τέτοιο τρόπο που να δίνει την αίσθηση της Eurovision, χρησιμοποιώντας για παράδειγμα σημαιάκια.

Η ζωντανή αυτή εκπομπή αναμένεται να διαρκέσει περίπου 2 ώρες. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη σύνθεση θα αποκαλυφθούν τις επόμενες εβδομάδες. Η εκπομπή θα μεταδοθεί επίσης στο επίσημο κανάλι της Eurovision στο YouTube, ενώ υπάρχει περίπτωση να μεταδοθεί και από την ΕΡΤ.

Θυμήσου την ανακοίνωση για την ακύρωση της Eurovision:

Ακυρώνεται η Eurovision για φέτος λόγω κορονοϊού

Το άρθρο Κι όμως η Eurovision 2020 θα πραγματοποιηθεί φέτος! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Eurovision 2020,