Φωτογραφίες πριν και μετά που δείχνουν πώς η καραντίνα μειώνει τη ρύπανση

16:51 22/4/2020 - Πηγή: iPop

Ημέρα της Γης σήμερα και είναι μια πολύ κρίσιμη στιγμή για να την τιμήσουμε. Ζούμε πρωτόγνωρες στιγμές. Το 1/3 του κόσμου είναι σε lockdown, δεν γίνονται ταξίδια με αεροπλάνα, εργοστάσια έχουν κλείσει και έχουν μπει οι ζωές μας σε pause. Αλλά όταν ανοίγεις το παράθυρο και κοιτάς έξω, βλέπεις κάτι διαφορετικό. Ο ουρανός είναι πιο καθαρός και ο αέρας μυρίζει διαφορετικά. Η καραντίνα μειώνει τη ρύπανση και οι παρακάτω φωτογραφίες είναι η απόδειξη.

Νέα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι υπάρχει τεράστια παγκόσμια

μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι υπήρξε μείωση του διοξειδίου του αζώτου κατά 54% στο Παρίσι και πτώση σχεδόν 50% στη Μαδρίτη, το Μιλάνο και τη Ρώμη. Εν τω μεταξύ, η NASA ανέφερε μείωση κατά 30% της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στις βορειοανατολικές ΗΠΑ και έως και 30% μείωση του NO2 στην Κίνα.

Τα δεδομένα είναι ένα πράγμα, αλλά το να βλέπεις αυτά τα δεδομένα με τα μάτια σου, είναι κάτι τελείως διαφορετικό.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε φωτογραφίες πριν και μετά που δείχνουν πώς η καραντίνα μειώνει τη ρύπανσηΛος Άντζελες, Καλιφόρνια

Νέο Δελχί, Ινδία

Μιλάνο, Ιταλία

Η τρέχουσα παγκόσμια μείωση της ρύπανσης από διοξείδιο του αζώτου είναι μοναδική στην πρόσφατη ιστορία. Ο Fei Liu, ερευνητής ποιότητας του αέρα στο Goddard Space Flight Center της NASA, δήλωσε:

Είναι η πρώτη φορά που έχω δει τόσο δραματική πτώση σε μια τόσο μεγάλη περιοχή για ένα συγκεκριμένο γεγονός. Η μείωση της ρύπανσης ΝΟ2 αρχικά εντοπίστηκε κοντά στην Γουχάν, από όπου εξαπλώθηκε ο κορονοϊός

Ο Fei Liu θυμάται μια σημαντική μείωση ρύπων όπως του ΝΟ2 κατά τη διάρκεια της οικονομικής ύφεσης το 2008 σε ορισμένες χώρες, αλλά η μείωση ήταν σταδιακή. Παρόμοια μείωση παρατηρήθηκε στην περιοχή του Πεκίνου κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων το 2008, αλλά εντοπίστηκε μόνο γύρω από αυτή τη μία πόλη και η ρύπανση σύντομα επέστρεψε στα προηγούμενα επίπεδα όταν το event τελείωσε.

Βενετία, Ιταλία

Βόρεια Τζακάρτα, Ινδονησία

Ισλαμαμπάντ, Πακιστάν

Απ’ την πλευρά του, ο Paul Monks, καθηγητής ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο Πανεπιστήμιο του Leicester, χαρακτήρισε την τρέχουσα κρίση «το μεγαλύτερο πείραμα που έχει δει ποτέ». Και, στην πραγματικότητα, «αυτό μπορεί να μας δώσει κάποια ελπίδα για να δούμε τι μπορούμε να καταφέρουμε».

Δες ακόμα:

Οι χάρτες της NASA δείχνουν το μοναδικό θετικό του κορονοϊού… | Photos

Πηγή φωτογραφιών insider.com

Το άρθρο Φωτογραφίες πριν και μετά που δείχνουν πώς η καραντίνα μειώνει τη ρύπανση εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα