Επίσημη ανακοίνωση: Τον Ιούνιο θα γίνουν οι Πανελλήνιες

14:30 22/4/2020 - Πηγή: iPop

Οι Πανελλήνιες θα γίνουν και συγκεκριμένα θα διεξαχθούν μέσα στον Ιούνιο, όπως ανακοίνωσε επίσημα την Τετάρτη η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Προς το παρόν, πάντως, δεν έχει ληφθεί απόφαση για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία.

Τι θα γίνει με τις Πανελλήνιες

Όπως είπε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα οι πανελλήνιες

εξετάσεις, θα ξεκινήσουν μέσα στον Ιούνιο με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

«Ο αριθμός εισακτέων θα παραμείνει στα περσινά επίπεδα με ανεπαίσθητες αυξομειώσεις σε κάποια τμήματα» δήλωσε η υπουργός παιδείας.

Η ίδια ξεκαθάρισε πως η απόφαση για τις Πανελλήνιες θα ισχύσει πάντα με την έγκριση των ειδικών και αν φυσικά δεν υπάρξει κάποια ανατροπή από την εξέλιξη της μάχης με τον κορονοϊό.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, η Νίκη Κεραμέως υπογράμμισε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, που έκλεισαν, στο πλαίσιο των μέτρων.

Το νομοσχέδιο σχετικά με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση έχει αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση, επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων, πλαίσιο αξιολόγησης σχολείων και επιμόρφωση εκπαιδευτικών.

Παράλληλα, αναφέρεται και στο πλαίσιο λειτουργίας και την ίδρυση νέων Πειραματικών και Πρότυπων Σχολείων, ενώ πρόκειται να εισαχθούν και νέες θεματικές ενότητες για το νηπιαγωγείο, το δημοτικό και το γυμνάσιο.

Αναφορικά με την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τη σύμπραξη ελληνικών πανεπιστημίων με πανεπιστήμια του εξωτερικού, ρυθμίσεις που θα αφορούν τις πρυτανικές εκλογές και τις μετεγγραφές φοιτητών.

Σε ό,τι αφορά τις μετεγγραφές φοιτητών, η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει τη βάση της σχολής που επιθυμεί μείον 2.750 μόρια. Δηλαδή, για το τμήμα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του ΕΜΠ που η βάση της το 2019 ήταν 18.314 μόρια ο ενδιαφερόμενος για μετεγγραφή θα πρέπει να έχει 15.564 μόρια.

Το νομοσχέδιο, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να τεθεί προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή μέσα στον Μάιο.

Διαβάστε ακόμα για τις Πανελλήνιες 2020:

Πανελλήνιες 2020: Η εξεταστέα ύλη | Τι αλλάζει;

Το άρθρο Επίσημη ανακοίνωση: Τον Ιούνιο θα γίνουν οι Πανελλήνιες εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα