«Φόρα τις παντόφλες σου!»: Τελικά η μαμά είχε δίκιο και δεν φαντάζεσαι τους λόγους!

10:51 13/9/2020 - Πηγή: iPop

Υπάρχει μεγαλύτερη ανακούφιση από το να βγάζεις τα παπούτσια σου και να περπατάς ξυπόλητος; Από μικρός σου άρεσε αλλά πάντα είχες και τη φωνή της μαμάς σου να φωνάζει «φόρα τις παντόφλες σου!». Τελικά, μήπως είχε δίκιο; Είναι κακό για τα πόδια αν περπατάς ξυπόλητος;

Είτε είναι Καλοκαίρι, είτε Χειμώνας μας αρέσει να περπατάμε ξυπόλητοι. Νιώθουμε μια ελευθερία, μια άνεση. Η πρώτη κίνηση που θα κάνω όταν μπω σπίτι είναι να βγάλω τα παπούτσια μου (και όχι για να μη λερώσω το χαλί αλλά γιατί με

ανακουφίζει) και η δεύτερη φυσικά, ως γυναίκα να βγάλω το σουτιέν μου. Και τα δύο είναι απελευθερωτικά!

Αλλά είναι κακό για τα πόδια σου αν περπατάς ξυπόλητος; Υπάρχουν κάποια οφέλη από το να φοράς παπούτσια, εκτός φυσικά ότι προστατεύεις τα πόδια σου από διάφορα αντικείμενα; Οι ποδίατροι λένε πως ναι, υπάρχουν αρκετά οφέλη.

Είναι κακό για τα πόδια σου αν περπατάς ξυπόλητος;

Ενώ το να είσαι ξυπόλητος ανήκει στις μικρές απολαύσεις της ζωής, στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο υγιές για τα πόδια σου.

Οι ειδικοί εξηγούν ότι το να περπατάς ξυπόλητος για μεγάλο χρονικό διάστημα προσθέτει ένα στρες στο φυσικό βάδισμα μας. Όταν δεν φοράμε παπούτσια, η κατανομή της πίεσης και του βάρους μεταβάλλεται στα πόδια μας.

Αυτή η έλλειψη ισορροπίας μπορεί να αυξήσει την εξέλιξη των υποκείμενων παραμορφώσεων στα πόδια όπως οι κάλοι. Την ίδια στιγμή, μπορεί επίσης να οδηγήσει σε άλλες οδυνηρές καταστάσεις που σχετίζονται με το περπάτημα, όπως τενοντίτιδες ή ακόμη και να επηρεάσει άλλα μέρη του σώματος, όπως τα γόνατα και την πλάτη μας.

Οι ειδικοί, λοιπόν, συστήνουν να φοράμε παντόφλες στο σπίτι και να αποφεύγουμε την άμεση επαφή του ποδιού με το δάπεδο. Φυσικά, ένα χαλί ή ακόμη κι ένα στρώμα yoga βοηθούν περισσότερο κι έχουν μικρότερη επίδραση από το δάπεδο.

Τελικά πρέπει ή δεν πρέπει να γυμνάζεσαι ξυπόλητος;

Είναι σημαντικό δηλαδή, να φοράμε παπούτσια/παντόφλες;

Ναι! Τα παπούτσια παρέχουν άφθονα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της στήριξης της καμάρας του ποδιού, της προστασίας από βακτήρια και μύκητες και της απορρόφησης κραδασμών για ευαίσθητα οστά και αρθρώσεις.

Ακόμη κι όταν εργαζόμαστε από το σπίτι ή αναγκαζόμαστε να μείνουμε για καιρό μέσα, χρειαζόμαστε κάτι που να προστατεύει τα πόδια μας.

Φυσικά, θα πρέπει να επενδύεις σε άνετες και μαλακές παντόφλες και να αποφύγεις τα flip flops ή τα σανδάλια χωρίς λουράκι από πίσω, καθώς δεν προσφέρουν μεγάλη υποστήριξη στο πόδι.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διαβάστε επίσης:

Οι πιο εύκολοι τρόποι για ν’ απαλλαγείς απ’ τους κάλους!

Photo:  Freepik

Το άρθρο «Φόρα τις παντόφλες σου!»: Τελικά η μαμά είχε δίκιο και δεν φαντάζεσαι τους λόγους! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα