Athens Home For All: Η ταινία μικρού μήκους με το ηχηρό μήνυμα!

19:14 12/9/2020 - Πηγή: iPop

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, μαζί με την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, το Athens Pride και την Google έφτιαξαν μία ταινία μικρού μήκους που πρέπει να δεις! Athens Home For All για μία Αθήνα

όπως την ονειρεύεσαι.

Athens Home For All: Η ταινία μικρού μήκους

Athens Home For All ή αλλιώς Αθήνα, ένα σπίτι για όλους.. Μέσα σε ένα τόσο μικρό φιλμ για την Αθήνα, την πόλη που καταλαβαίνει, αποδέχεται και μιλάει σε όλες και όλους χώρεσε ένα τεράστιο μήνυμα για την αποδοχή.

Αθήνα. Η πόλη της συμπερίληψης, της ορατότητας και της αποδοχής. Η δημοκρατία, ως πολίτευμα και στάση ζωής, δημιουργήθηκε εδώ, σε αυτή την πόλη, όπου κάθε άνθρωπος, ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας, εθνικότητας, ηλικίας, σεξουαλικής προτίμησης, βάρους και πολιτικών πεποιθήσεων, ζει και συμβιώνει με όλες και όλους.

Το μήνυμα ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, μέσα από μια ταινία μικρής διάρκειας που γυρίστηκε στις αθηναϊκές γειτονιές και μπορείτε να την δείτε εδώ. Πρωταγωνιστές της είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, που αγαπούν χωρίς φόβο, ερωτεύονται, κάνουν οικογένειες, περπατούν ελεύθεροι στους δρόμους της πόλης και επιλέγουν φανερά να είναι ο εαυτός τους.

Μια οικογένεια από το Κονγκό, που ζήτησε πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα και κατάφερε να βρει σπίτι μέσα από ένα ανοιχτό κάλεσμα σε εθελοντές και αλληλέγγυους. Μια Αφροελληνίδα τρανς, που ζει στην Αθήνα με τον σύζυγό της. Ένα ζευγάρι γυναικών, που παντρεύτηκαν και δημιούργησαν από κοινού μια επιχείρηση εστίασης. Ένας νοσηλευτής, που το πρωί εργάζεται σε νοσοκομείο και το βράδυ μεταμορφώνεται σε Drag Queen.

Άνθρωποι με αληθινές ιστορίες συναντιούνται στους δρόμους της Αθήνας για μερικά δευτερόλεπτα, όσο κρατάει η ταινία, για να μας δείξουν πως ο ρατσισμός, η βία και ο κοινωνικός αποκλεισμός δεν έχουν πια χώρο εδώ. Και δεν υπάρχει κάποιος πιο ιδανικός να μας το πει από την ίδια την πόλη μας, την Αθήνα, που μας «μιλάει» με τη φωνή της Μαρίας Ναυπλιώτου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

Ένα video που θα σε κάνει να αναρωτηθείς “Ποιος είσαι”;

Το άρθρο Athens Home For All: Η ταινία μικρού μήκους με το ηχηρό μήνυμα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα