Δες πώς πρέπει να καθαρίζεις σωστά το μπουκάλι του νερού που πίνεις κάθε μέρα (κάποιοι το λένε και παγουρίνο)

17:07 12/9/2020 - Πηγή: iPop

Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τα παγούρια που θα παίρνουν τα παιδιά στο σχολείο αναρωτηθήκαμε.. Ξέρεις πώς να καθαρίζεις σωστά το μπουκάλι νερού; Ήρθε η ώρα να μάθεις!

Πώς να καθαρίζεις σωστά το μπουκάλι νερού

Το μπουκάλι νερού πρέπει να καθαρίζεται κάθε μέρα! Είμαι υπέρ στο να χρησιμοποιούμε πλαστικά ή και ανοξείδωτα μπουκάλια νερού καθώς με αυτό τον τρόπο κάνουμε καλό στο περιβάλλον με πάνω από έναν τρόπους όμως θα πρέπει να προσέχουμε με την καθαριότητα τους ώστε να κάνουμε καλό και σε εμάς.

Καθημερινή συντήρηση

Αυτό που έχεις να κάνεις είναι εξαιρετικά απλό. Αν

το μπουκάλι σου έχει βιδωτό καπάκι τότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάζεις κάθε μέρα το καπάκι και το σώμα του μπουκαλιού στο πλυντήριο πιάτων στο πάνω ραφάκι. Εάν έχει ειδική ρύθμιση για το στέγνωμα κοίτα να είναι ανοιχτή καθώς αυτό που επιθυμούμε είναι όταν το πάρεις να είναι εντελώς στεγνό. Προσοχή! Αν δεν έχει στεγνώσει αφήστε το να στεγνώσει καθώς αλλιώς μπορεί να αποτελέσει έδαφος αναπαραγωγής μικροβίων.

Αν δεν έχεις πλυντήριο πιάτων μην απογοητεύεσαι! Μια άλλη επιλογή είναι να πλένεις το μπουκάλι με ζεστό νερό και απορρυπαντικό κάθε μέρα. Χρησιμοποίησε ένα πανί στο εσωτερικό για να αφαιρέσεις τυχόν συσσωρεύσεις που μπορεί να έχουν σχηματιστεί. Ξέπλυνε καλά και στέγνωσε επίσης καλά πριν από την επόμενη χρήση.

Αν το μπουκάλι που έχεις στην κατοχή σου έχει ειδικό στόμιο τότε αυό που έχεις να κάνεις είναι να καθαρίσεις αυτές τις δυσπρόσιτες γωνίες χρησιμοποιώντας μια μικρή βούρτσα μπουκαλιών. Ξέπλυνε καλά και φρόντισε να στεγνώσει τελείως. Μπορείς να το στεγνώσεις και με ένα καθαρό πανί αν δε στεγνώσει όσο το έχεις στο στραγγιστήρι σου.

Αν το μπουκάλι νερού σου μυρίζει απολύμανε το!

Αν παρ’ όλα αυτά το μπουκάλι νερού σου μυρίζει τότε θα πρέπει να το απολυμάνεις! Παρακάτω θα βρεις εύκολους τρόπους για να τα καταφέρεις μόνη σου.

Ήπιο διάλυμα λευκαντικού / νερού. 1 κουταλάκι του γλυκού λευκαντικό αντιστοιχεί σε 3,7 λίτρα νερού οπότε αντίστοιχα φτιάξε τη δοσολογία για το δικό σου μπουκάλι. Άφησε το διάλυμα λευκαντικού να παραμείνει για 5-15 λεπτά. Ξέπλυνε έως ότου εξαφανιστεί όλη η μυρωδιά λευκαντικού. Άφησε το να στεγνώσει καλά πριν τη χρήση.Λευκό αποσταγμένο ξίδι ή υπεροξείδιο του υδρογόνου. Άφησε το να παραμείνει για περίπου 10 λεπτά. Ξέπλυνε το και άφησε το να στεγνώσει καλά.Μια άλλη μέθοδος απολύμανσης περιλαμβάνει εναλλάξ ψεκασμό με υπεροξείδιο του υδρογόνου και ξύδι. Σύμφωνα με τη Δόκτωρ Susanne Sumner, ξεκίνα τον καθαρισμό του μπουκαλιού με σαπούνι και νερό. Στη συνέχεια ψέκασε τη φιάλη με υπεροξείδιο του υδρογόνου ή ξύδι. (Δεν έχει σημασία ποιο θα χρησιμοποιήσεις πρώτο αφού κάθε ένα σκοτώνει διαφορετικά στελέχη βακτηρίων.) Άφησε το σπρέι για 3-10 λεπτά και μετά σκούπισε με ένα καθαρό πανί. Ακολούθησε την ίδια διαδικασία με το δεύτερο. Μην αναμίξεις τα δύο στην ίδια φιάλη, επειδή τα διαλύματα μαζί είναι ασταθή και θα καταστούν αναποτελεσματικά.

Τώρα ξέρεις πώς να καθαρίζεις σωστά το μπουκάλι νερού σου!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Υφασμάτινη μάσκα: Πώς την πλένουμε σωστά και κάθε πότε χρειάζεται πλύσιμο;

Photo: Oleg Magni / Pexels

Το άρθρο Δες πώς πρέπει να καθαρίζεις σωστά το μπουκάλι του νερού που πίνεις κάθε μέρα (κάποιοι το λένε και παγουρίνο) εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα