Φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική με 6 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες

08:06 11/7/2019 - Πηγή: iPop

Αυξήθηκε δυστυχώς ο αριθμός των νεκρών στη Χαλκιδική. Η φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική κόστισε τη ζωή σε 6 ανθρώπους και τραυμάτισε ακόμη περισσότερους. 

Η κακοκαιρία στη Χαλκιδική από το βράδυ της Τετάρτης προκάλεσε τον θάνατο σε 6 ανθρώπους και ενώ τουλάχιστον 100 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.Υπάρχουν φόβοι πως ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί καθώς ένας 62χρονος ψαράς αγνοείται και το Λιμενικό «χτενίζει» την θαλάσσια περιοχή της Καλλικράτειας για τον εντοπισμό του.  Είχε πάει για ψάρεμα στις 18.00 κι έκτοτε δεν

έχει δώσει σημεία ζωής.

Ακόμη ένα θύμα της κακοκαιρίας που προστέθηκε στους νεκρούς είναι ένα 8χρονο αγόρι. Όπως επιβεβαίωσε η Πυροσβεστική, πρόκειται για 8χρονο παιδί από τη Ρουμανία, που βρισκόταν στην ταβέρνα στα Νέα Πλάγια όπου έπεσε το στέγαστρο, καταπλακώνοντας θαμώνες του καταστήματος.

Στο ίδιο σημείο τραυματίστηκε θανάσιμα μια 54χρονη με καταγωγή από τη Ρουμανία, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες ήταν η μητέρα του 8χρονου.

Το νεότερο θύμα είναι ένα παιδί δύο ετών, το οποίο πέθανε μαζί με τον πατέρα του, όταν καταπλακώθηκαν από δέντρο στη Νέα Ποτίδαια. Πρόκειται για Ρώσους, οι οποίοι διέμεναν σε ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής.

Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων απ’ την Τσεχία είναι επίσης νεκρό, καθώς παραθέριζαν με τροχόσπιτο στη Σωζόπολη και το όχημα ανατράπηκε από τους σφοδρούς ανέμους. Μαζί τους ήταν και ο γιος τους που τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, καθώς και ο εγγονός τους, που κατά νεότερες πληροφορίες είναι 18 ετών.

Όλοι οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους είναι τουρίστες.

Έκτακτη σύσκεψη στη Χαλκιδική υπό τον Μιχ. Χρυσοχοΐδη

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης στο δημαρχείο Μουδανιών για την φονική θεομηνία, υπό τον νέο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος και ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας, Μανώλης Καρράς. Στη σύσκεψη συμμετέχουν ακόμα ανώτατοι αξιωματικοί της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Στρατού.

Μετά το πέρας αυτής o κ. Χρυσοχοΐδης κάνοντας δηλώσεις εξέφρασε την οδύνη για την απώλεια των ανθρώπων ενώ όπως είπε καθήκον τους είναι να κλείσουν γρήγορα τις πληγές και η ζωή να επιστρέψει στην κανονικότητα.

Εκφράζουμε την οδύνη μου εκ μέρους όλων, θρηνούμε για την απώλεια των ανθρώπων, θα είμαστε αλληλέγγυοι. Θέσαμε επί τάπητος τα επόμενα βήματα στη διαχείριση της κρίσης. Υπήρξε μια πρωτοφανής, γενναία και με αυταπάρνηση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Θέλω να ζητήσω από όλους να συνεχίσουν την προσπάθεια ώστε όλοι να δρόμοι να γίνουν πολλοί γρήγορα προσβάσιμοι

Απ’ τη μεριά του, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας χαρακτήρισε την κατάσταση μια «πρωτόγνωρη κρίση» , ενώ ανέφερε πως από την πλευρά της Περιφέρειας, τις επιχειρήσεις συνδράμουν 100 υπάλληλοι με 40 μηχανήματα.

Προβλήματα στα δρομολόγια των τρένων

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια ΘεσσαλονίκηΦλώρινα λόγω της κακοκαιρίας καθώς δέντρα που ξεριζώθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους έχουν πέσει πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές.

Επίσης, λόγω προβλήματος στις υποδομές αμαξοστοιχία που πραγματοποιεί το δρομολόγιο ΑθήναΘεσσαλονίκη έχει ακινητοποιηθεί στην Οινόη.

Την ίδια στιγμή,αναβάλλεται η προγραμματισμένη για σήμερα τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου ήταν προγραμματισμένο η Ελευθερία Χατζηγεωργίου να παραδώσει στον νέο υφυπουργό,  Θεόδωρο Καράογλου.

Το άρθρο Φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική με 6 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα