Πέντε νεκροί απ’ την κακοκαιρία στη Χαλκιδική

00:37 11/7/2019 - Πηγή: iPop

Τραγικός ο απολογισμός απ’ την κακοκαιρία στη Χαλκιδική. Όπως μεταδίδουν τα τοπικά Μέσα, πέντε άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή το βράδυ της Τετάρτης.

Πιο συγκεκριμένα, το thestival.gr μεταδίδει πως μια γυναίκα έχασε την ζωή της στα Νέα Πλάγια, ενώ δύο ακόμη θάνατοι καταγράφηκαν στη Σωζόπολη. Τα ορμητικά νερά παρέσυραν το τροχόσπιτο στο οποίο διέμενε ένα ζευγάρι.

Μεγάλης έκτασης καταστροφές έχουν σημειωθεί σε αρκετές περιοχές

του πρώτου ποδιού της Χαλκιδικής.

Δύο ακόμη νεκροί έχουν αναφερθεί στην Ποτίδαια Χαλκιδικής, ενώ η ΕΡΤ μεταδίδει πως ανάμεσα στα θύματα είναι κι ένα αγοράκι μόλις 2 ετών.

Στο ύψος του ξενοδοχείου Potidaia Palace έπεσε ένα δέντρο και καταπλάκωσε δύο άτομα, τα οποία και απεγκλωβίστηκαν από υπαλλήλους του ξενοδοχείου. Στην Ποτίδαια γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε χωματόδρομο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ορμητικά νερά έχουν παρασύρει σε παραλιακά σημεία πολλά οχήματα. Δέντρα ξεριζώθηκαν, ομπρέλες και καρέκλες από παραλιακά μαγαζιά έχουν βρεθεί στη θάλασσα.

Χωρίς ρεύμα παραμένουν εδώ και αρκετές ώρες οι περιοχές Ποτίδαια, Πευκοχώρι και Πολύχρονο αλλά και στο δεύτερο πόδι η Βουρβουρού.

Σημειώνεται πως πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει κι ένα ακόμα θύμα απ’ την κακοκαιρία στην Ημαθία, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στους 6.

Εικόνα απ’ τον δορυφόρο

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς ανέβασε ένα tweet στο οποίο δείχνει το χάος στη Χαλκιδική, όπως καταγράφηκε από δορυφόρο.

Ώρα 23¨00 Εκτός από το βόρειο Αιγαίο επηρεάζονται από ισχυρότατο πυρήνα καταιγίδων η Νότια Αδριατική και τα Διαπόντια νησιά pic.twitter.com/k4Q7usm3WD

— KolydasΤ (@KolydasT) July 10, 2019

Προβλήματα και στη Θράκη

Προβλήματα από την κακοκαιρία προκλήθηκαν και στη Θράκη και συγκεκριμένα στη Ροδόπη, όπου η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει για κοπές δέντρων και αντλήσεις υδάτων.

Πιο συγκεκριμένα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία επενέβη για κοπές δέντρων σε 17 περιπτώσεις σε Κομοτηνή, Σάπες, Ίασμο και ΒΙΠΕ Κομοτηνής. Επίσης, οι πυροσβέστες προχώρησαν σε αντλήσεις υδάτων σε 6 περιπτώσεις στον Ίασμο και σε δύο στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής.

Photo: EUROKINISSI/ΒΑΙΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ

Το άρθρο Πέντε νεκροί απ’ την κακοκαιρία στη Χαλκιδική εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα