Εσύ ξέρεις ποια είναι η διαφορά του Eau de Toilette από το Eau de Parfum;

10:31 26/11/2019 - Πηγή: iPop

Είναι πολλά αυτά που ξέρεις κι άλλα τόσα αυτά που θέλεις να μάθεις για το άρωμα που αφήνει στο πέρασμά του ένα μοναδικό αποτύπωμα. Προσπαθώντας λοιπόν να ξεκαθαρίσεις στο μυαλό σου και στο ράφι του μπάνιου σου, τα ελαφριά από τα πιο δυνατά αρώματα κλπ, ώρα να δεις την πραγματική σημειολογία πίσω από κάθε χαρακτηρισμό. Ποια είναι η διαφορά του Eau de Toilette από το Eau de Parfum;

Είναι πολύ οι τύποι των αρωμάτων. Για να το ξεκαθαρίσουμε μια για πάντα μαζί, το μυστικό όλο της σύνθεσης και της ονομασίας έχει να κάνει με την ποσότητα των

αιθέριων ελαίων που περιέχεται σε κάθε τύπο. Όταν λοιπόν το ποσοστό των αιθέριων ελαίων είναι μεγάλο,  αυξάνεται η διάρκεια του αρώματος, η ποιότητα και η τιμή του. Κάνε ένα πρώτο ξεκαθάρισμα στο μυαλό, αλλά και στο ράφι σου.

H διαφορά του Eau de Toilette από το Eau de ParfumEau de Cologne

Εδώ είναι ένας ολόφρεσκος τύπος αρωμάτων, πολύ αγαπημένος και δημοφιλής κυρίως για ανδρικές εσάνς. Έχει σούπερ αναζωογονητική αίσθηση και όχι μεγάλη διάρκεια σε σχέση με τα υπόλοιπα είδη, γι’ αυτό και απαιτεί ανανέωση μέσα στην ημέρα. Θα τα βρεις συνήθως σε μεγάλες συσκευασίες, λόγω της μεγάλης αραίωσης του αρώματος με νερό, οπότε κι είναι πολύ οικονομικότερα από άλλα είδη. Για την ιστορία, είναι ένα πανάρχαιο είδος, που το προτιμούσε και ο Ναπολέων(!).

Eau de Toilette

Πολλές φορές μπορεί και να μην καταφέρεις να εντοπίσεις τη διαφορά αυτού του τύπου από το Eau De Cologne. Ωστόσο, αναμφισβήτητα είναι μια κατηγορία που περιέχει μεγαλύτερο ποσοστό αιθέριων ελαίων σε σχέση με το Eau De Cologne, οπότε και διαρκεί περισσότερες ώρες.

Eau de Parfum

Ξεκάθαρα καταλαβαίνεις ότι εδώ περιέχεται μεγαλύτερο ποσοστό αιθέριων ελαίων. Είναι μια κατηγορία που ξεχωρίζει για τη δυναμική και διάρκειά του, αλλά είναι λίγο πιο ακριβά στην τιμή τους.

Eau Fraiche

Αυτός ο τύπος αποτελεί μια μοντέρνα εκδοχή του Eau de Cologne και διαθέτοντας τη χαμηλότερη περιεκτικότητα σε αιθέρια έλαια, είναι πανάλαφρο. Φοριέται κυρίως το καλοκαίρι ή όλες τις εποχές από όποιον δεν θέλει να κάνει και πολύ αισθητή την παρουσία του με το άρωμά του. Είναι ξεκάθαρα πιο οικονομικό απ’ όλα.

Διάβασε τη συνέχεια στο beautydiaries.gr…Δες ακόμα:

Τελικά πόσο άρωμα πρέπει να βάζουμε;

Το άρθρο Εσύ ξέρεις ποια είναι η διαφορά του Eau de Toilette από το Eau de Parfum; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα