6 celebrities που αφιερώνουν τη ζωή τους για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

20:15 25/11/2019 - Πηγή: iPop

Η βία κατά των γυναικών δεν έχει ηλικία, χρώμα, οικογενειακή κατάσταση, επάγγελμα. Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι 7 στις 10 γυναίκες πέφτουν θύματα σωματικής ή σεξουαλικής βίας και οι γυναίκες ηλικίας 15 έως 44 ετών έχουν περισσότερες πιθανότητες να πέσουν θύματα βιασμού ή ενδοοικογενειακής βίας απ’ ό,τι να εμφανίσουν καρκίνο ή να έχουν κάποιο τροχαίο ατύχημα. Κάθε γυναίκα είναι ένα εν δυνάμει θύμα βίας. Λεκτική, ψυχολογική, σωματική… Η βία δυστυχώς έχει πολλές μορφές, κάποιες απ’ τις οποίες δεν είναι πάντα ευδιάκριτες.

Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε

να βοηθήσουμε. Ένας απ’ αυτούς είναι να μιλήσουμε ανοιχτά γι’ αυτό. Ήρθε η ώρα να γνωρίσεις 6 celebrities που μάχονται καθημερινά ενάντια στη βία κατά των γυναικών, χρησιμοποιώντας τις πλατφόρμες τους, ακόμα και τις δικές τους προσωπικές εμπειρίες, για να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο γύρω απ’ αυτό το έγκλημα κατά των γυναικών.

6 celebrities που μάχονται καθημερινά ενάντια στη βία κατά των γυναικώνAngelina Jolie

Η ηθοποιός, ακτιβίστρια και πρεσβευτής καλής θέλησης του ΟΗΕ, Angelina Jolie, είναι πολύ δραστήρια σε ό,τι έχει να κάνει με τα δικαιώματα των γυναικών. Τα δικαιώματα των γυναικών είναι ανθρώπινα δικαιώματα και πρέπει όλοι να ενδιαφερόμαστε γι’ αυτά. Σε χώρες όπου υπάρχουν συγκρούσεις, η σεξουαλική βία κατά των γυναικών θεωρείται φυσιολογική. Αυτό πρέπει να αλλάξει!

Reese Witherspoon

Δεν συμβαίνει μόνο στις ταινίες, μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε γυναίκα στην πραγματική ζωή. Η τηλεοπτική σειρά Big Little Lies, στην οποία η Reese Witherspoon έχει την παραγωγή αλλά παίζει κιόλας, έχει μια ιστορία σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία, κάτι που η Reese έζησε στο παρελθόν όταν πρώην σύντροφός της της ασκούσε ψυχολογική βία.

Τι συμβολίζουν αυτά τα 440 ζευγάρια παπούτσια γυναικών;

Rihanna

Η βραβευμένη πολλές φορές με βραβεία Grammy και το πρόσωπο μεγάλων brand campaigns σε όλο τον κόσμο, η Rihanna, αποτελεί ζωντανή απόδειξη ότι η ενδοοικογενειακή βία δεν έχει καμία σχέση με την ηλικία, το χρώμα, την κατάσταση ή το επάγγελμα. Ο πρώην σύντροφός της το 2009 της ασκούσε σωματική βία. Η φωνή της σήμερα είναι ένα μεγάλο όπλο για πολλές γυναίκες. Η Rihanna είχε μοιραστεί μια εικόνα με εμφανή σημάδια σωματικής βίας για να δώσει δύναμη σε άλλες γυναίκες να μιλήσουν.

Halle Berry

Η Aμερικανίδα ηθοποιός Halle Berry έχει μια προσωπική ιστορία βίας: Η μητέρα της είχε υποστεί συνεχή κακοποίηση από τον πατέρα της. Μεγαλώνοντας, η Halle Berry δεν είχε καθόλου αυτοεκτίμηση και διάλεγε άντρες που δεν της άξιζαν να είναι δίπλα της. Σήμερα, η ηθοποιός είναι εθελόντρια σε ένα κέντρο παρέμβασης για την ενδοοικογενειακή βία στο Λος Άντζελες και δίνει μια καθημερινή μάχη ώστε να βεβαιωθεί ότι οι γυναίκες ζουν μια ασφαλή ζωή.

Charlize Theron

Αν και η ίδια ποτέ δεν είχε κακοποιηθεί σωματικά από τον πατέρα της, η μητέρα της Charlize Theron κακοποιούνταν συστηματικά. Ο πατέρας της ήταν αλκοολικός και ασκούσε βία στη μητέρα της.

Όλα τελείωσαν όταν η μητέρα της Charlize Theron, σε μια κατάσταση όπου αμυνόταν για τη ζωή της, πυροβόλησε τον πατέρα της και τον τραυμάτισε θανάσιμα. Αλλά αυτές οι ιστορίες δεν έχουν πάντα τέτοια κατάληξη…1 στις 3 γυναίκες που κακοποιούνται απ’ τους άντρες τους καταλήγουν νεκρές.

Christina Aguilera

«Παρακολουθούσα τη μαμά μου να υποτάσσεται», αυτά είναι τα λόγια της Christina Aguilera όταν μιλάει για τον κακοποιητικό πατέρα της. Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια συνεργάζεται με τη HopeLine της Verizon και προσφέρει βοήθεια σε χιλιάδες γυναίκες. «Δεν είσαι μόνη. Η μόνη μου συμβουλή είναι να μην φοβάσαι να μιλήσεις σε κάποιον ή να ζητήσεις βοήθεια».

Δες ακόμα:

Η βία κατά των γυναικών μέσα από ακτινογραφίες

Το άρθρο 6 celebrities που αφιερώνουν τη ζωή τους για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα