Εσύ χτυπάς εισιτήριο στα ΜΜΜ;

09:39 15/11/2019 - Πηγή: iPop

Οι Έλληνες μπαίνουν χωρίς εισιτήριο στα ΜΜΜ. Ο απολογισμός των προστίμων του Οκτωβρίου δείχνει ότι οι έλεγχοι δεν πτοούν τους επιβάτες.

Τους τελευταίους μήνες οι έλεγχοι που έχουν ξεκινήσει στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με εντολή της διοίκησης του ΟΑΣΑ, είναι εντατικοί.

Στόχος η πάταξη της λαθρεπιβίβασης,

που κάθε χρόνο δημιουργεί «μαύρη τρύπα» πολλών εκατομμυρίων στα έσοδα των εταιρειών των αστικών συγκοινωνιών.

Ο ΟΑΣΑ ελέγχει καθημερινά τις ομάδες ελεγκτών που συστήνονται σε ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ, ενώ το τελευταίο διάστημα ζήτησε από τους security που βρίσκονται στα εκδοτήρια να μεταφερθούν στις ράμπες ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα με λαθρεπιβάτες που σπρώχνουν για να περάσουν μαζί με όποιον πληρώνει εισιτήριο.

Τα στοιχεία που δείχνουν ότι οι Έλληνες μπαίνουν χωρίς εισιτήριο στα ΜΜΜ

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΣΑ, τον Οκτώβριο υλοποιήθηκαν συνολικά 340.958 έλεγχοι από τους ελεγκτές ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ.

Ο μέσος όρος ελέγχων ανά ελεγκτή έφτασε τους 162, ενώ συνολικά κόπηκαν 6.911 πρόστιμα. Συγκριτικά με τον Σεπτέμβριο σημειώθηκε αύξηση κατά 34% στο σύνολο των ελέγχων, 18,04% στον αριθμό των ελέγχων ανά ελεγκτή και 6,5% στα επιβληθέντα πρόστιμα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν την μεγάλη προσπάθεια που υλοποιείται, προκειμένου να υπάρξει αύξηση των εσόδων από την πάταξη της εισιτηριοδιαφυγής καθώς η κατάσταση όπως είχε διαμορφωθεί είχε οδηγήσει, τουλάχιστον στην ΟΣΥ, μόνο ένας στους 20 να επικυρώνει εισιτήριο.

Δες εδώ μέχρι πότε πρέπει να ανανεώσεις το μειωμένο εισιτήριο για τα ΜΜΜ.

Έρχεται η χρήση τραπεζικών καρτών στα ΜΜΜ

Το υπουργείο Μεταφορών σχεδιάζει μέσα στο 2020 να ενσωματωθεί στο ηλεκτρονικό εισιτήριο ειδική εφαρμογή που θα επιτρέπει τη χρέωση των μετακινήσεων και με ανέπαφες χρεωστικές κάρτες.

Πρόκειται για δυνατότητα που θα επιτρέπει στους επιβάτες να περνούν από τις μπάρες του μετρό και των άλλων συγκοινωνιακών μέσων χρησιμοποιώντας μόνο τις τραπεζικές κάρτες πληρωμών χωρίς να αγοράζουν εισιτήριο. Πρόκειται για ένα μέτρο το οποίο θα διευκολύνει το επιβατικό κοινό, ενώ θα σπαταλάται λιγότερο χαρτί, αφού πολλοί επιβάτες δεν θα εκτυπώνουν εισιτήριο, αλλά θα χρησιμοποιούν απλά την κάρτα τους.

Δες ακόμα:

Κάθε πότε θα περνά το Μετρό τις Κυριακές; Δες τις αλλαγές!

Photo: Alexandros Michailidis / SOOC

Το άρθρο Εσύ χτυπάς εισιτήριο στα ΜΜΜ; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα