Η απλή κίνηση που μπορείς να κάνεις για να συγκεντρώνεται καλύτερα το παιδί σου

17:30 14/11/2019 - Πηγή: iPop

Η συγκέντρωση του παιδιού σου εξαρτάται από κάτι πολύ απλό: Την κατανάλωση του νερού! Όπως διαπίστωσε νέα μεγάλη έρευνα, η αύξηση της κατανάλωσης του νερού στα παιδιά συνδέεται με καλύτερη συγκέντρωση και ενίσχυση της ικανότητάς τους για multitasking.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Ιλινόις και τους συνεργάτες τους διαπίστωσε πως όσα παιδιά έπιναν περισσότερο νερό για τέσσερις μέρες είχαν πιο γρήγορους ρυθμούς αντίδρασης σε δοκιμές εναλλαγής εργασιών.

Ο ο Δρ. Naiman Khan

δήλωσε σχετικά:

Τα δεδομένα ενός βιοδείκτη ούρων έχουν δείξει ότι περισσότερα από τα μισά παιδιά στις ΗΠΑ δεν ήταν επαρκώς ενυδατωμένα. Έχουμε μελετήσει τις διατροφικές επιδράσεις στη γνωστική λειτουργία των παιδιών για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά η ευκαιρία να την ενισχύσουμε με την πρόσληψη νερού είναι πολύ σημαντική. Τα παιδιά βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο ακούσιας αφυδάτωσης καθώς οι ενήλικες πρέπει να αναγνωρίσουν τις ανάγκες τους και να τους προσφέρουν νερό

Οι ερευνητές έκαναν σύγκριση της ενυδάτωσης των παιδιών και της γνωστικής τους λειτουργίας σε τρεις περιπτώσεις: Όταν έπιναν φυσιολογικές ποσότητες νερού, όταν έπιναν μόλις μισό λίτρο ανά ημέρα για τέσσερις μέρες και όταν έπιναν 2,5 λίτρα νερού κάθε μέρα για τέσσερις ημέρες.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η συγκέντρωση του παιδιού συνδέεται άμεσα με το νερό, καθώς τα παιδιά με υψηλότερα επίπεδα ενυδάτωσης, απέδιδαν καλύτερα στο multitasking.

Τα ευρήματα αυτά δείχνουν πως η υγεία της παιδικής ηλικίας, όπως η σωστή ενυδάτωση ενδέχεται να ωφελεί πολλαπλές γνωστικές διεργασίες συμπεριλαμβανομένης της μνήμης και της γνωστικής ευελιξίας. Με δεδομένο ότι αυτές οι πτυχές του γνωστικού συστήματος αποτελούν τη βάση για τις σχολικές επιδόσεις, είναι ενδιαφέρον να σκεφτούμε τις μικρές και οικονομικές παρεμβάσεις στην καθημερινότητα, όπως η αύξηση της πρόσληψης νερού για τη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας και της υγείας του εγκεφάλου, για την αποτελεσματικότερη ανταπόκριση των παιδιών κατά τη διάρκεια της σχολικής ημέρας

Στόχος των ερευνητών είναι να εξετάσουν παραπάνω τη σχέση μεταξύ της ενυδάτωσης και της γνωστικής λειτουργίας στα παιδιά χρησιμοποιώντας εγκεφαλική απεικόνιση σε μελλοντικές μελέτες για να δουν ποια νευρωνικά δίκτυα ωφελούνται περισσότερο από την πρόσληψη νερού.

Δες ακόμα:

Σταμάτα να δίνεις χυμό στο παιδί σου, μόνο καλό δεν του κάνει!

Το άρθρο Η απλή κίνηση που μπορείς να κάνεις για να συγκεντρώνεται καλύτερα το παιδί σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα