Εργασιακό περιβάλλον και ψυχολογία ατόμου | Πώς συνδέονται

15:39 4/7/2020 - Πηγή: iPop
| Πώς

Πώς συνδέεται εργασιακό περιβάλλον και ψυχολογία ατόμου; Με πολλούς τρόπους και μάλιστα όχι πάντα με καλό τρόπο! Όλοι θα θέλαμε να δουλεύουμε σε ένα ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον και να μπορούμε να περνάμε ευχάριστα το οχτάωρο μας με τους συναδέλφους μας. Ωστόσο, δεδομένου ότι οι άνθρωποι είμαστε πολύ διαφορετικοί μεταξύ μας αυτό δεν είναι πάντα εύκολο. Κάποιοι κολλάμε με κάποιους πιο πολύ από ότι κολλάμε με κάποιους άλλους και αυτό είναι λογικό.

Μέχρι στιγμής εργασιακό περιβάλλον και ψυχολογία ατόμου

σημειώσατε 1-0. Κι αυτό γιατί έτσι είναι οι άνθρωποι και δε θα είχε και πλάκα αν ήμασταν όλοι το ίδιο στο τέλος τέλος! Το ερώτημα έρχεται στο πως μπορούμε να ισοφαρίσουμε το αποτέλεσμα και να έχουμε ισοπαλία. Το 1-0 προκύπτει κυρίως από το κατά πόσο το εργασιακό σου περιβάλλον επηρεάζει την προσωπική σου ζωή και καθημερινότητα. Για παράδειγμα, αν φεύγεις από το χώρο εργασίας σου και συνεχίζεις να σκέφτεσαι και να συζητάς τι έγινε σήμερα στη δουλειά μέχρι να πέσεις για ύπνο τότε μάλλον τα πράγματα δεν είναι καλά!

Σκοπός όταν έχεις μία εργασία είναι να δουλεύεις τις 8 από τις 24 ώρες της ημέρας έτσι ώστε να έχεις το χρόνο να κάνεις τα χόμπι σου, να δεις τους φίλους σου και την οικογένεια σου ή απλά να κάτσεις να χαλαρώσεις βλέποντας την αγαπημένη σου σειρά στον καναπέ!

UnsplashΕργασιακό περιβάλλον και ψυχολογία ατόμου 1-1! Πώς;Η ευγένεια στο χώρο εργασίας πρέπει να είναι αυτονόητη και από εσένα και από τους συναδέλφους σου. Δείχνει αμοιβαίο σεβασμό και αυτόματα αποφεύγονται οι παρεξηγήσεις.Ποιοτικός ύπνος. Πρέπει να κοιμάσαι καλά ώστε να ξεκουράζεσαι και να έχεις καθαρό μυαλό ώστε να είσαι προσηλωμένος στη δουλειά σου. Αν είσαι σωστός στην εργασία σου αυτό δε μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα στην συνεργασία σας.Ας είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Στην πλειοψηφία μας όλοι έχουμε ακούσει και πολλές φορές έχουμε κι εμείς ανακυκλώσει φήμες που ακούγονται στο εργασιακό μας περιβάλλον. Σταμάτα το τώρα! Καταναλώνεις πολύτιμη θετική ενέργεια και απασχολείς το κεφάλι σου με φήμες και ίντριγκες ενώ θα μπορούσες να σκεφτείς που θα πας βόλτα το απόγευμα μετά τη δουλειά ή αν θα οργανώσεις ένα ρομαντικό δείπνο στο φίλο σου!Απομόνωσε αυτά που συμβαίνουν στον καθένα σας με αυτά που συμβαίνουν σε σένα. Η ειλικρίνεια και το χαμόγελο είναι ο πιο σύντομος δρόμος για να το πετύχεις αυτό!Τέλος, αλήθεια θες να δουλεύεις 24/7; Φυσικά και όχι! Μόλις σχολάσεις λοιπόν, πάρε μισή ώρα από το χρόνο σου, ακόμα και όπως γυρίζεις στο σπίτι, και σκέψου τα θετικά της μέρας. Αν δε μπορείς να βρεις θετικά.. σκέψου πως θα το αντισταθμίσεις με ένα υπέροχο απόγευμα!

Ναι, εργασιακό περιβάλλον και ψυχολογία ατόμου είναι άρρηκτα συνδεδεμένα, όμως είναι στο χέρι σου να είναι θετική αυτή η σύνδεση και όχι αρνητική!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

Πώς τα φυτά επηρεάζουν την ψυχολογία σου;

Photo: Freepik

Το άρθρο Εργασιακό περιβάλλον και ψυχολογία ατόμου | Πώς συνδέονται εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα