Η πιο νόστιμη συνταγή για κανελόνια!

14:29 4/7/2020 - Πηγή: iPop

Τα κανελόνια είναι ένα φαγητό που αρέσει, αν όχι σε όλους, σίγουρα στην πλειοψηφία του πληθυσμού! Δεν είναι παστίτσιο, αλλά έχει όλα τα συστατικά του μαζί με κάποια λαχανικά που το κάνουν αυτόματα να ξεχωρίζει. Η δική μας συνταγή για κανελόνια είναι σίγουρο ότι δε θα σε απογοητεύσει και μάλιστα θα σου πούμε και δύο τρόπους αν θες να πειραματιστείς και να ανεβάσεις τη διατροφική της αξία!

Τι θα χρειαστείς για τη συνταγή για κανελόνια1 πακέτο κανελόνια2-3 κ.σ. ελαιόλαδοβούτυρο2 αυγά1 κρεμμύδι1 σκελίδα σκόρδο2 καρότα4 κλωναράκια
σέλερι1 κουτάκι χυμό ντομάτας1 κ.σ. πελτέ150ml κόκκινο κρασίβραστό νερό1lt γάλααλεύρι700gr κιμάμοσχοκάρυδοκανέλααλάτι, πιπέρι3 κόκκους μπαχάριπάπρικακάρρυΠως θα φτιάξεις τη συνταγή για κανελόνιαΠροθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς.Ξεκινάς βάζοντας λίγο λάδι στο τηγάνι και τσιγαρίζεις τον κιμά, μαζί με το σκόρδο,το καρότο,το σέλερι και το κρεμμύδι, αφού τα έχεις ψιλοκόψει. Μπορείς να προσθέσεις και θυμάρι (1 κ.σ.)Σβήνεις τον κιμά με το κόκκινο κρασί και προσθέτεις τον χυμό ντομάτας, τον πελτέ, το βραστό νερό, το μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι καθώς και την κανέλα. Τον αφήνεις να δέσει.Σε μία κατσαρόλα βάζεις βούτυρο περίπου 100gr το αφήνεις να λιώσει και προσθέτεις ανακατεύοντας το αλεύρι.Προσθέτεις το γάλα, ανακατεύεις και χτυπάς τα αυγά. Αν θες μπορείς να βάλεις μόνο τους κρόκους από τα αυγά!Ανακατεύεις συνέχεια μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ σου και προς το τέλος προσθέτεις τα αυγά και το μοσχοκάρυδο! Tip για το μοσχοκάρυδο : προτίμησε να το τρίψεις μόνη σου παρά να το πάρεις έτοιμο τριμμένο είναι πιο αρωματικό έτσι!Παίρνεις τα κανελόνια και τα γεμίζεις με τον κιμά ένα ένα και τα τοποθετείς στο ταψί σου το ένα δίπλα στο άλλο.Από πάνω ρίξε λίγη πάπρικα και λίγο κάρυ. Αν σου περίσσεψε κιμάς ρίξ’ τον ενδιάμεσα από τα κανελόνια. Και σκέπασε τα με την μπεσαμέλ.Ψήνεις για περίπου μισή ώρα στους 180 βαθμούς. Επειδή οι χρόνοι ποικίλουν σύμφωνα με το φούρνο που έχεις, το ψήνεις μέχρι να πάρει χρώμα!Tip για τη συνταγή για κανελόνια:

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κιμά σόγιας! Είναι εξίσου γευστικό και φυτικό παράλληλα! Αντί για γάλα μπορείς να χρησιμοποιήσεις και γάλα αμυγδάλου θα βγει πιο ελαφρύ. Καλή σου απόλαυση!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να σουρώνεις τα μακαρόνια!

Το άρθρο Η πιο νόστιμη συνταγή για κανελόνια! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα