Επίδομα Ιουνίου 534€, ημερομηνίες καταβολής | Πώς γίνονται οι αιτήσεις

12:10 4/7/2020 - Πηγή: iPop
| Πώς

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε τις ημερομηνίες πληρωμής για το επίδομα Ιουνίου 534€, καθώς και τον τρόπο υποβολής των αιτήσεων.

Στα μέσα Ιουλίου τοποθετούνται οι πληρωμές, αρχής γενομένης από την Πέμπτη 16 Ιουλίου. Το ποσό που θα πληρωθεί στους δικαιούχους θα φτάνει έως τα 534€. Η πληρωμή αφορά στους εργαζόμενους που παρέμειναν σε αναστολή μετά την 1η Ιουνίου, το ύψος της αποζημίωσης ειδικού σκοπού θα είναι ανάλογο με τις ημέρες που παρέμεινε ο εργαζόμενος σε

αναστολή μέσα στον Ιούνιο.

Πότε θα γίνουν οι πληρωμές

Οι πληρωμές θα γίνονται σταδιακά από 16 Ιουλίου έως και αρχές Αυγούστου. Συγκεκριμένα έχουν δοθεί πιο συγκεκριμένα οι 16/7, 23/7, 30/7 και 6/8. Αναλογικά με τον όγκο των αιτήσεων όσο νωρίτερα υποβληθεί η αίτηση, τόσο νωρίτερα θα πραγματοποιηθεί και η πληρωμή του ποσού που αναλογεί. Το επίδομα Ιουνίου 534€ είναι για όσους παρέμειναν σε αναστολή όλο το μήνα Ιούνιο, διαφορετικά υπολογίζεται κατά 17,8€ ανά ημέρα αναστολής.

Από 7 Ιουλίου έως και 31 Ιουλίου θα υποβάλλονται οι υπεύθυνες δηλώσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr από τους εποχικούς εργαζόμενους που:

 δεν έχουν ακόμη επαναπροσληφθεί ή επαναπροσλήφθηκαν μετά την 1η Ιουνίου δεν θα επαναπροσληφθούν φέτος, καθώς το ξενοδοχείο στο οποίο εργάστηκαν το 2019 δεν θα επαναλειτουργήσει

Μονομερή υπεύθυνη δήλωση  υποβάλλουν οι εργαζόμενοι με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων ή τουριστικών λεωφορείων είτε για όλο τον Ιούνιο είτε για το χρονικό διάστημα από 1/6/2020 έως την ημερομηνία επαναπρόσληψής τους εντός Ιουνίου.

Οι εργαζόμενοι που έχουν επαναπροσληφθεί μέσα στο μήνα Ιούνιο ,και εφόσον είχαν τεθεί σε αναστολή, θα πρέπει να καταθέσουν και δεύτερη δήλωση σε συνέχεια της δήλωσης αναστολής του εργοδότη τους εντός των προθεσμιών που καθορίζονται.

FreepikΕπιχειρήσεις που θα επαναλειτουργήσουν

Εκτός από την καταβολή στο επίδομα Ιουνίου ύψους 534€, την Τρίτη 7 Ιουλίου ξεκινούν οι υπεύθυνες δηλώσεις εργαζομένων και εργοδοτών για τους κλάδους του επισιτισμού, τουρισμού, πολιτισμού, αθλητισμού και των μεταφορών. Επίσης για επαναλειτουργούσες επιχειρήσεις εποχικών ξενοδοχείων – καταλυμάτων και τουριστικών λεωφορείων.

Οι δηλώσεις εργοδοτών θα υποβάλλονται από 7/7 έως 15/7 και των εργαζομένων από 7/7 έως 21/7. Οι προθεσμίες για τις ορθές επαναλήψεις είναι αντίστοιχα για τους εργοδότες από 16/7 έως 20/7 και για τους εργαζόμενους 7/7 έως 21/7.

Οι εργαζόμενοι, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τους τελούσαν σε αναστολή κατά τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο και παρατείνεται η αναστολή τους για τον μήνα Ιούνιο, δεν απαιτείται να προβούν σε δήλωση παρά μόνο αν επιθυμούν την τροποποίηση στοιχείων τους (όπως το ΙΒΑΝ) και εντός των προθεσμιών.

Η πληρωμή της ειδικής αποζημίωσης παραπέμπεται για όλους τους εργαζομένους για Δευτέρα και Τρίτη 27 και 28 Ιουλίου. Έως τις 10/7 θα πληρωθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού για το μήνα Μάιο με την ολοκλήρωση της διαδικασίας των ορθών επαναλήψεων για τις δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας.

Ειδικές κατηγορίες εργαζομένων

Έως 31/7 παίρνει παράταση η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων από τους δικαιούχους ειδικών κατηγοριών για τα 800€ της αποζημίωσης από το πρώτο πακέτο κάλυψης.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Τι να κάνεις εάν δεν έλαβες το δώρο Πάσχα

Το άρθρο Επίδομα Ιουνίου 534€, ημερομηνίες καταβολής | Πώς γίνονται οι αιτήσεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα