Επιστρέφω στο ΠρωιΝΟ…ΥES

20:34 16/9/2020 - Πηγή: iPop

Λένε πως το ραδιόφωνο είναι έρωτας!
Δεν έχω ιδέα αν ισχύει ή όχι, όμως ξεκίνησα ήδη την διαδικασία να το μάθω! Από Δευτέρα και κάθε μέρα 7 με 10 το πρωί θα ξυπνάμε μαζί. Με μουσικές, μελωδικές και ανεβαστικές. Όχι δεν θα παίζουμε λαϊκά. Όχι δεν θα βάζουμε ξένα. Θα ακούμε μαζί καλή ελληνική μουσική στον Μουσικό 98.6 και βάλτον τώρα στα αγαπημένα σε σπίτι και αυτοκίνητο να πατάς κουμπί και να βγαίνει το Ποπί!

Τώρα ευλόγως θα αναρωτηθείς εσύ, τι δουλειά έχω εγώ σ’ έναν μουσικό σταθμό! Γιατί δεν πήγα σ’ έναν ενημερωτικό, να μιλάω με πολιτικούς για την τρέχουσα πολιτική ατζέντα, με λοιμωξιολόγους

και αρμόδιους υγείας για την πανδημία, τα κρούσματα και τους θανάτους. Να βγάζω τηλεφωνικές με ειδικούς πολεμολόγους τουρκολόγους οικονομολόγους πανδημιολόγους σεισμολόγους και λοιπού εις…. -λόγους. Να καταγγέλλω τα στραβά και ανάποδα μιας κοινωνίας που ακόμα δεν συνήρθε από την μετωπική που έφαγε με τον covid19 και αμήχανη τρικλίζει στην επόμενη εποχή της ανθρωπότητας.

Η απάντηση είναι απλή!

Έγκωσα ρε παιδιά. Κουράστηκα, να ακούω να μαζεύονται μαύρα σύννεφα πάνω από το κεφάλι μας και να μην κάνει κανείς μια μικρή προσπάθεια έστω να τα διώξει. Και φυσικά, δεν θέλω να ξυπνώ πρωί πρωί μέσα σ αυτή τη μαυρίλα και να τη μεταδίδω στους άλλους.

Θα μου πεις τόσα χρόνια στην τιβι τι έκανες ρε Ποπάκι; Μαυρίλα δεν μοίραζες; Μοίραζα ρε παιδιά, αλλά την έσπαγα με λίγο κλαρωτό υφασματάκι εδώ και κει να γελάσω την μουντίλα.

Όμως στο ραδιόφωνο…. Εδώ τα πράγματα είναι αλλιώς. Και πόσο μάλλον το πρωί. Να έχεις δηλαδή ρυθμισμένο το ξυπνητήρι να σε ξυπνάει με το ραδιόφωνο. Κάντο εικόνα αν δεν το έχεις ήδη. Με το που δείχνει 7 νταν, αρχίζει σιγά σιγά να γεμίζει η κρεβατοκάμαρά σου μουσικούλα. Χαρούμενη μουσικούλα. Ανοίγεις το μάτι να πλυθείς ντυθείς πιεις καφέ φύγεις μπεις στο αυτοκίνητο οδηγήσεις για τη δουλειά! Τι θέλεις να ακούς; Πες με το χέρι στην καρδιά. Εγώ ρε παιδιά, θέλω -φυσικά και θέλω- να μάθω μεν τις ειδήσεις αλλά χωρίς να πάθω έλκος, να ενημερωθώ για όσα γίνονται στην πόλη μου, να ακούσω χρήσιμα πραγματάκια από καιρό και κίνηση μέχρι καμιά γιορτή να πω χρόνια πολλά σε φίλους, να μάθω κάτι που θα πω αργότερα στο γραφείο να γίνει κουβέντα, να πάρω κανα δυο συμβουλές για το πως θα οργανώσω την οικογένεια να είναι όλοι χαρούμενοι, να μου μιλήσει κάποιος ειδικός για την ρημάδα την καριέρα μου και πως θα την βάλω σε καλύτερη σειρά τώρα που άντε πάλι σε κρίση οικονομική μπαίνουμε… και όλα αυτά, πάνω από όλα και κυρίως να γίνουν χα λα ρα που λέμε και στη Σαλόνικα. Ήρεμα ρε παιδί μου. Με χιούμορ χαμόγελο ενσυναίσθηση και μια επίγευση αισιοδοξίας. Πως όλα καλά θα πάνε στο τέλος.

Αυτό σκεφτόμουν λοιπόν όταν είπα το ναι. Και ξεβολεύτηκα από την ηρεμία του να ξυπνώ ό,τι ώρα θέλω. Είπα θα πάω και θα προσπαθήσω να είμαι καλή φίλη. Να ξυπνάμε μαζί και να περνάμε παρέα τα πρωινά μας.
Και μετά να ξαμολιόμαστε στις δουλειές μας και να τα λέμε την επόμενη μέρα ξανά.

Σήμερα λοιπόν, πήγα για πρώτη φορά στο στούντιο.
Κάθισα στην καρέκλα, απέναντι από το μικρόφωνο, φόρεσα και τα ακουστικά και άκουγα τη φωνή μου (παράξενο πράγμα πόσο ξένη μου φάνηκε) συστήθηκα και με τους Γιώργηδες που 40 χρόνια φούρναροι νομίζω πρώτη φορά είδαν στραβάδι σαν εμένα (ευχαριστώ για την κατανόηση παιδιά) και θυμήθηκα τις φορές που είχα βρεθεί μέσα σε ραδιοφωνικό στούντιο. Όταν ξεκινούσα στη Θεσσαλονίκη στο ραδιοφωνικό σταθμό Μακεδονίας -εκεί στα πράσινα φανάρια στροφή αεροδρομίου-, ενημερωτική εκπομπή όμως. Και μετά ένα φεγγάρι το 1992 στον Αντ1 Θεσσαλονίκης σε μια χαλαρή πρωινή εκπομπή 6-7 το πρωί με μουσικούλες και μικροειδησάκια.
Και να μαστε πάλι εδώ Ανδρέα που λέει και το άσμα!

Επιστροφή στο ραδιόφωνο!

Δεν ήταν δική μου ιδέα. Η Εύη με πήρε τηλέφωνο και μάλλιασε η γλώσσα της να με κάνει να δω το όνειρο. Το κατάφερε!

Δευτέρα πρωί λοιπόν στις 7 σας θέλω εκεί. Αλλά με κατανόηση και επιείκεια ε; Πρωτάκι θα μαι και γω. Σ’ ένα ταξίδι που πραγματικά θα ναι ωραίο αν είμαστε παρέα και σε επικοινωνία.
Βάλτε λοιπόν τώρα τον σταθμό στα αγαπημένα σας.
Μουσικός 98.6
Βρείτε τον στο αυτοκίνητο και βάλτε τον στη μνήμη. Αν είστε σε άλλη πόλη, άλλη χώρα και θέλετε να μας ακούσετε διαδικτυακά μπείτε εδώ και ακούστε μας από το laptop ή το κινητό. Ανοίξτε το ραδιόφωνο του σπιτιού, την Alexa, τον google ότι έχετε και οργανωθείτε.
Α! Θα σας δώσω και το viber του σταθμού για να στέλνετε μηνύματα και να τα βλέπω επιτόπου. Και φυσικά θα μιλάμε και μέσα από το Instagram μου

Σας υπόσχομαι πως θα κάνω ότι μπορώ να ξυπνάμε ευχάριστα και να γεμίζουμε θετική ενέργεια για να προχωράμε στην ημέρα μας.

Ραντεβού κάθε πρωί Δευτέρα με Παρασκεύη στις 7 μέχρι τις 10 στον Μουσικό 98.6.

Γιατί… η μουσική μας ενώνει!

Το άρθρο Επιστρέφω στο ΠρωιΝΟ…ΥES εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα