Ένας χρόνος χωρίς τον Μίκη Θεοδωράκη: 7 αθάνατα τραγούδια απ’ το τεράστιο έργο που μας άφησε κληρονομιά

19:14 2/9/2022 - Πηγή: iPop

Ο Μίκης Θεοδωράκης, έφυγε στις 2 Σεπτεμβρίου 2021, και άφησε πίσω του τεράστιο έργο κληρονομιά σε όλους μας. Τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη που έγραψαν ιστορία, για το επαναστατικό τους ύφος, για τη διάθεση για να μιλήσουν για τη ελευθερία και τον πόνο των ανθρώπων την εποχή που λογοκρίθηκε η τέχνη. Αν και σήμερα είμαστε ελεύθεροι και όμως το έργο του παραμένει πάντα διαχρονικό και ακόμα και οι σημερινές γενιές μαθαίνουν γι’ αυτόν τον τεράστιο άνθρωπο.

7
αθάνατα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη

Αθάνατα διαμάντια από το έργο του Μίκη Θεοδωράκη τα οποία μας άφησε κληρονομιά. Αγαπημένα έργα, από την επαναστατική περίοδο συνδεδεμένα τόσο έντονα από τα σχολικά μας χρόνια και τις σχολικές γιορτές. Το μελοποιημένο έργο των αγαπημένων ποιητών μας. Τεράστια έργα αιώνια και αειθαλή, έργα που θα μείνουν στην κληρονομιά στις επόμενες γενιές.

Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέΈνα το χελιδόνιΤης αγάπης αίματαΜαργαρίτα ΜαργαρώΒράχο βράχο τον καημό μουΤου μικρού ΒοριάΑστέρι μου φεγγάρι μου

Το iPop αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη με τις μελωδίες που μας ταξίδεψαν και μας έκαναν να ονειρευτούμε

Κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν χρόνο, δεν έχουν μέτρο. Η τέχνη τους μοιάζει σχεδόν εξωπραγματική για τα ανθρώπινα δεδομένα. Ο Μίκης Θεοδωράκης μέσα από το έργο του θα μείνει για πάντα εδώ.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ένας χρόνος χωρίς τον Μίκη Θεοδωράκη: 7 αθάνατα τραγούδια απ’ το τεράστιο έργο που μας άφησε κληρονομιά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα
Μίκη Θεοδωράκη,miki theodoraki