Έκτακτα μέτρα στη Σαντορίνη | Νέες παροχές και οδηγίες στους τουρίστες

12:18 24/8/2020 - Πηγή: iPop

Μετά τη Μύκονο και τη Χαλκιδική, σε άλλο ένα μέρος θα τεθούν έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό. Έκτακτα μέτρα στη Σαντορίνη | Νέεςανακοίνωσαν οι αρχές για τον περιορισμό της έξαρσης των κρουσμάτων του κορονοϊού. 

Τις τελευταίες μέρες, έγινε αντιληπτό πως πολλοί τουρίστες από τη Μύκονο, επισκέπτονταν τη Σαντορίνη. Αυτό γινόταν, καθώς οι τουρίστες ήθελαν η διασκέδαση τους να μείνει ανεπηρέαστη

από τα έκτακτα μέτρα που είχαν τεθεί στη Μύκονο. Το γεγονός αυτό ανάγκασε τους υπεύθυνους του νησιού να λάβουν έκτακτα μέτρα στη Σαντορίνη, για την προστασία του ήδη υπάρχοντος τουρισμού αλλά και των ντόπιων κατοίκων.

Πιο συγκεκριμένα, ο δήμος αποφάσισε να λάβει μέτρα και να προλάβει πριν την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας την έξαρση των κρουσμάτων. Η Σαντορίνη, άλλωστε, θεωρείται ως ένα από τα νησιά με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο και κανείς από την τοπική κοινωνία δεν θέλει να «χαλάσει» αυτό.

Τα έκτακτα μέτρα στην Σαντορίνη:

Αναλυτικότερα, από τις επόμενες μέρες θα μοιράζονται δωρεάν μάσκες στους τουρίστες από το Δήμο. Στα σημεία με μεγάλο συνωστισμό η αστυνομικές αρχές θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους καθοδηγώντας τον κόσμο για την σωστή τήρηση των μέτρων.

Από εκεί και πέρα, ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στην Οία, όπου ο συνωστισμός είναι μεγάλος, ειδικότερα από το απόγευμα και μετά. Η παρακολούθηση της Δύσης του Ηλίου από εκείνο το σημείο, μαζεύει πολύ κόσμο για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Στο σημείο αυτό, θα βρίσκονται αστυνομικές αρχές, οι οποίες θα κατευθύνουν το πλήθος και σε άλλα μέρη, στα οποία η θέα θα είναι παρόμοια.

Τέλος ο Δήμος τονίζει την άρτια λειτουργία του νοσοκομείου της Σαντορίνης, στο οποίο γίνονται τακτικά τεστ για το κορονοϊό και η κινητοποίηση που υπάρχει είναι άξια επαίνου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Τα ωράρια, η χρήση μάσκας και τα πρόστιμα που προβλέπουν τα νέα μέτρα σε Μύκονο και Χαλκιδική;

Unsplash/ Hello Lightbulb

Το άρθρο Έκτακτα μέτρα στη Σαντορίνη | Νέες παροχές και οδηγίες στους τουρίστες εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα