Ήρθε η στιγμή να θέσεις τους στόχους σου

17:22 23/8/2020 - Πηγή: iPop

Υπάρχουν κάποιοι περίοδοι στη ζωή όλων μας που συμβαίνουν όλα μαζί και συνήθως συμβαίνουν όλα τα αρνητικά μαζί. Για παράδειγμα είναι να φύγεις ταξίδι και χαλάει το αυτοκίνητο, βρίσκεις άλλο αυτοκίνητο και χαλάει και αυτό (στη μέση της διαδρομής), παθαίνει αλλεργικό σοκ ο σκύλος σου, σπάει η οθόνη του κινητού σου (πραγματικά δεδομένα) και πάει λέγοντας… Σε αυτές τις στιγμές δεν έχεις παρά να αναλογιστείς.. Μπορώ να κάνω κάτι γι’ αυτό; Αν ναι τότε κάν’ το, αν όχι τότε

μάθε να ζεις με αυτό και προχώρα! Κι αυτός είναι ένας ακόμα λόγος να θέσεις τους στόχους σου για να είσαι προετοιμασμένη σε αντίστοιχες φάσεις της ζωής σου.

Ήρθε η στιγμή να ξεκαθαρίσεις τους στόχους σουΟραματίσου τη ζωή των ονείρων σου

Γιατί και λίγο daydreaming όταν όλα πάνε στραβά δεν έβλαψε κανέναν! Ήρθε η ώρα λοιπόν να ξεκαθαρίσεις τις προθέσεις σου για το μέλλον σου. Είναι το γνωστό πού θα ήθελες να βρίσκεσαι σε 5 χρόνια από τώρα. Κάν’ το πολύ ξεκάθαρο στο μυαλό σου έτσι ώστε να μπορέσεις να σπάσεις σε μικρότερες επιδιώξεις τους στόχους σου μετέπειτα. Από το να τρως πιο υγιεινά μέχρι το να έχει το σπίτι σου πισίνα, όλα τα σενάρια είναι δεκτά και απαιτούν προγραμματισμό και εφόσον φέτος η Πρωτοχρονιά και τα New year’s resolutions θα λεγε κανείς ότι δε μας βγήκαν ας ξεκινήσουμε σήμερα ή αύριο ή από Σεπτέμβρη ξανά!

Πώς να ορίσεις τις προθέσεις σου

Πριν ξεκινήσεις να σκέφτεσαι τι θες, πάρε λίγο χρόνο και νιώσε ευγνωμοσύνη για όσα έχεις! Σκέψου τους ανθρώπους και τις καταστάσεις που σε κάνουν πιο ευτυχισμένη. Έπειτα φτιάξε μία χαλαρωτική ατμόσφαιρα, βάλε λίγη μουσική, άναψε κεράκια, χαμήλωσε το φωτισμό και αν θες βάλε και ένα ποτηράκι κρασί. Μόλις χαλαρώσεις πάρε ένα χαρτί και ένα στυλό και γράψε όσα πράγματα επιθυμείς και όσα από αυτά που επιθυμούσες έχεις ήδη κατακτήσει. Για να ανέβεις την ανηφόρα και με χαλασμένο αμάξι (όσα έλεγα παραπάνω) πρέπει να έχεις εφόδια και να τα γνωρίζεις! Σκέψου στη συνέχεια τα συναισθήματα που σου προκαλεί και η μία λίστα και η άλλη.

Κάνε τα πράγματα να συμβούν

Καταλαβαίνεις ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν πρόκειται να γίνει μόνο του έτσι; Ήρθε η στιγμή να αποκωδικοποιήσεις τους στόχους και τις επιθυμίες σου σε απλά βήματα τα οποία θα αποτελέσουν τον οδηγό σου σε αυτό το μακρύ αλλά όμορφο ταξίδι αν παραμείνεις προσηλωμένη στα θετικά συναισθήματα που σου αποφέρει. Σημείωσε σε χαρτί τη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσεις μέχρι να επιτύχεις κάθε μία από τις επιθυμίες σου. Όταν ολοκληρώσεις και αυτό το βήμα κάνε μία σημείωση στον εαυτό σου και βάλ’ τη με ένα post it κάπου που να τη βλέπεις κάθε μέρα, ώστε να σου θυμίζει γιατί ανεβαίνεις το βουνό καθημερινά και γιατί πρέπει να χαμογελάς στην πορεία ακόμα και αν κλωτσήσεις έναν τεράστιο βράχο κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Αυτή είναι η στιγμή να θέσεις τους στόχους σου, όχι αύριο ούτε χθες, αλλά ΤΩΡΑ!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Οι στόχοι μου και τα όνειρά μου μετά την καραντίνα

Photo:Ylanite Koppens/Pexels

Το άρθρο Ήρθε η στιγμή να θέσεις τους στόχους σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα