Covid free διακοπές στις ακτές της Πελοποννήσου

10:55 24/8/2020 - Πηγή: iPop

Τώρα που πέρασε ο Δεκαπενταύγουστος και ο κόσμος επέστρεψε στο κλεινόν άστυ, ήρθε η ώρα για πραγματικά Covid free διακοπές. Αυτή την περίοδο μπορείτε να πάτε πιο άνετα διακοπές χωρίς τον φόβο να συναντήσετε πλήθη στις παραλίες, στις καφετέριες και στις ταβέρνες. Λαμβάνοντας φυσικά τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης – μάσκα, αποστάσεις, πληρωμές με κάρτα – θα μπορέσετε τώρα, τέλος του καλοκαιριού, να απολαύσετε τις δικές σας στιγμές χαλάρωσης. Οι παραλίες της Πελοποννήσου προσφέρονται για μπάνιο στα καταγάλανα νερά

τους αλλά και απόλυτη ξεκούραση!

Σε αυτό το άρθρο σας παρουσιάζουμε την παραλιακή Αρκαδία, όπου θα σας ξεναγήσουμε στις υπέροχες παραλίες της. Η μετάβαση γίνεται οδικώς και διαρκεί 2 – 3 ώρες από την Αθήνα.

Covid free διακοπές στις παραλίες της ΠελοποννήσουΞηροπήγαδο

Το πρώτο χωριό που θα συναντήσετε μπαίνοντας στην Αρκαδία είναι το Ξηροπήγαδο, που πήρε το όνομα του από κάποιο πηγάδι που στέρευε το καλοκαίρι. Διαθέτει μεγάλη παραλία με βότσαλο, ξαπλώστρες, μερικές ταβέρνες, μία καφετέρια και πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Άστρος

Η γραφική κωμόπολη του Άστρους είναι ο τόπος διακοπών των κατοίκων της Τρίπολης, γι’αυτό υπάρχουν τόσα πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια, κυριολεκτικά πάρα πολλά! Ο λόφος που δεσπόζει το κάστρο οι ντόπιοι το αποκαλούν Νησί γιατί είναι χερσόνησος. Εκεί υπάρχει και ένα θέατρο αρχαίου ρυθμού που προσφέρει υπέροχη θέα στο Μυρτώο πέλαγος. Η τουριστική κίνηση συγκεντρώνεται στον παραλιακό δρόμο και στο μέσα λιθόστρωτο στενό. Θα βρείτε καφετέριες, ταβέρνες, σουβλατζίδικα και σούπερ μάρκετ.

Η παραλία του Άστρους είναι χιλιόμετρα μεγάλη, λίγο μεγαλύτερη να ήταν ακόμα θα χανόταν στον ορίζοντα. Υπάρχουν αρκετά σημεία με ξαπλώστρες, καί μέσα στην πόλη καί έξω, περίπου ως το πρώτο χιλιόμετρο. Μετά δεν υπάρχει απολύτως τίποτα!

Τυρός

Παραλιακό χωριό γνωστό κυρίως για τις ψαροταβένες του που τις προμηθεύουν τα καϊκια φρέσκο ψάρι. Υπάρχουν αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες και μερικές καφετέριες. Η παραλία του χωριού είναι συμπαθητική αλλά πολύ καλύτερη είναι αυτή που βρίσκεται λίγα μέτρα βορειότερα και λέγεται Τηγάνι.

Στην παραλία του χωριού θα συναντήσετε εκκλησία, όπως χτίζονται στον Καναδά και στην Αλάσκα καθώς το χωριό έχει πολλούς μετανάστες.

Πλάκα Λεωνιδίου

Η καλύτερη παραλία μακράν από αυτές που αναφέρουμε. Βότσαλο και υπέροχα νερά συνθέτουν την εμπειρία σε ένα σημείο της Πελοποννήσου που ατενίζεις το πέλαγος. Η παραλία συνεχίζει και μέσα στο λιμανάκι όπου μπορείτε να κάνετε μπάνιο κοντά στα καϊκια και τα σκάφη αναψυχής.

Στις παροχές συγκαταλέγονται ταβέρνες και ένα beach bar. Επίσης στην περιοχή θα βρείτε καί πολυτελή καταλύματα για να μείνετε.

Πούλιθρα

Το χωριό σιδηρόδρομος, όπως αποκαλείται λόγω του μακρόστενου σχήματος του, διαθέτει μία εξαιρετική παραλία με βότσαλο. Θα βρείτε ταβέρνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Ιωάννης Καρκαλάτος- www.choicegreece.com

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

Κάνουμε βουτιά στην Πελοπόννησο με 5 κορυφαίες παραλίες!

Το άρθρο Covid free διακοπές στις ακτές της Πελοποννήσου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα