Έκλεισε η υπόθεση Γιακουμάκη: Αυτές οι ποινές επιβλήθηκαν

13:05 28/6/2019 - Πηγή: iPop

Έκλεισε η υπόθεση Γιακουμάκη καθώς επιβλήθηκαν από το δικαστήριο οι ποινές στους 8 από τους 9 κατηγορούμενους. Να υπενθυμίσουμε πως ο ένας κατηγορούμενος αθωώθηκε. 

Η υπόθεση Γιακουμάκη έριξε αυλαία με το δικαστήριο να ανακοινώνει τις ποινές στους 8 Κρητικούς καταδικασθέντες. Οι ποινές που επιβλήθηκαν δεν είναι ίδιες για όλους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ANT1, οι 3 από τους 8 καταδικασθέντες οι οποίοι ήταν ανήλικοι, καταδικάστηκαν σε 150 ώρες κοινωνικής εργασίας.

Οι υπόλοιποι

5 καταδικάσθηκαν σε συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών , χωρίς ακόμη να έχει αποφασιστεί αν θα είναι με αναστολή ή όχι.

Ο ένας εκ των 9 κατηγορούμενων αθωώθηκε.

Απ’  τη μεριά της, η οικογένεια του άτυχου φοιτητή, Βαγγέλη Γιακουμάκη, νιώθει ικανοποιημένη απ΄τη δικαστική απόφαση, όπως δήλωσε ο δικηγόρος, Δημήτρης Μπούκας. «Η οικογένειά του πιστεύει ότι ο Βαγγέλης θα είναι καλύτερα εκεί που βρίσκεται» δήλωσε, μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Να σημειώσουμε πως ένας μάρτυρας μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 για το πώς προσπάθησαν να ξετυλίξουν το νήμα για την υπόθεση του άτυχου φοιτητή.

Οι φοιτητές μας ανέφεραν συγκεκριμένα γεγονότα όπως το κρέμασμα από το παράθυρο από τον δεύτερο όροφο, τον χτυπούσαν με μήλα στο κεφάλι, κάτι που είναι πολύ επικίνδυνο γιατί είναι σαν να δέχεσαι πέτρες στο κεφάλι, τον κλείδωναν στην ντουλάπα, του έκλειναν το νερό. Οι ξυλοδαρμοί ήταν καθημερινοί…

Όπως επισήμανε ο ίδιος, τα μηνύματα που που λάμβανα κατά τη διάρκεια των ερευνών ήταν φόβος από την πλευρά των φοιτητών, «υπήρχε ομερτά, δεν άνοιγαν εύκολα στόματα αλλά όσο περνούσαν οι μέρες κάποια παιδιά άρχισαν να ξεθάρρεψαν, συλλέξαμε κάποια στοιχεία και κάθε μέρα που περνούσε όλο και περισσότερα στοιχεία συλλέγαμε», είπε χαρακτηριστικά.

Photo: Nick Paleologos / SOOC

Το άρθρο Έκλεισε η υπόθεση Γιακουμάκη: Αυτές οι ποινές επιβλήθηκαν εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα