Ο Μητσοτάκης στον Έβρο: Στέλνω μήνυμα αυτοπεποίθησης

12:55 28/6/2019 - Πηγή: Aixmi

Τριήμερη επίσκεψη στη Θράκη ξέκίνησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχοντας ως πρώτο σταθμό το Επιτηρητικό Φυλάκιο 1 στις Καστανιές Έβρου. Εκεί είχε την ευκαιρία να επιθεωρήσει τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, ενώ επισκέφθηκε και τους δύο φρουρούς που βρίσκονται πάνω στη συνοριακή γραμμή. Αμέσως μετά έστειλε μήνυμα αυτοπεποίθησης, αλλά και καλής γεονίας προς την Τουρκίας, επισημαίνοντας τον απαράβατο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο.

«Να σας συγχαρώ και να επιβεβαιώσω το απόλυτο αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων. Και ιδίως σε αυτή την εξαιρετικά σημαντική πολιτική συγκυρία, είναι σημαντικό

να στέλνουμε στην απέναντι πλευρά ένα μήνυμα αυτοπεποίθησης, επιθυμίας καλής γειτονίας, που πάντα όμως θα στηρίζονται στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου Και στο σεβασμό των απαράβατων κανόνων καλής γειτονίας. Θέλω με την ευκαιρία αυτή να συγχαρώ όλα τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων που υπηρετούν στα σύνορα μας, το μόνιμο προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων, αλλά και τους στρατιώτες μας οι οποίοι έρχονται και υπηρετούν εδώ την στρατιωτική τους θητεία, σε αυτό το ιδιαίτερα σημαντικό για τα εθνικά συμφέροντα σημείο», είπε.

Ο αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, διοικητής του Δ´ Σώματος Στρατού είπε στον κ. Μητσοτάκη: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι είμαστε όλοι περήφανοι από μένα το διοικητή του Δ σώματος στρατού μέχρι το τελευταίο στρατιώτη, που υπηρετούμε σε αυτή την ακριτική περιοχή, στην Θράκη. Η εκπαίδευση μας, η συντήρησή μας, η καθημερινή μας δραστηριότητα το βεβαιώνει αυτό, είμαστε δίπλα στους κατοίκους. Εδώ, ξέρετε, ο στρατός  και οι κάτοικοι είμαστε ένα».

Τα στελέχη των Ενόπλων δυνάμεων έδωσαν δώρο στον Κυριάκο Μητσοτάκη τη σημαία που κυμάτιζε το τελευταίο εξάμηνο στο Επιτηρητικό Φυλάκιο 1 στα σύνορα με την Τουρκία.

.

The post Ο Μητσοτάκης στον Έβρο: Στέλνω μήνυμα αυτοπεποίθησης appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα