«Καμίνι» η χώρα την Παρασκευή: Στους 38 βαθμούς ο υδράργυρος

08:34 28/6/2019 - Πηγή: iPop

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός την Παρασκευή. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες μπόρες, ενώ κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά ο καιρός
την Παρασκευή:

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται καιρός αρχικά αίθριος. Μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και από αργά το απόγευμα θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες μπόρες, πιθανώς και μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με πρόσκαιρη ενίσχυση το απόγευμα στα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται καιρός αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες μπόρες και – κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη – σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από το απόγευμα 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία τοπικά η μέγιστη τιμή της θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου και στα ηπειρωτικά τοπικά 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στην Θεσσαλία και τις Σποράδες, όπου τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 23 και 38 βαθμών Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου, στην νότια Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνεόυν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Το άρθρο «Καμίνι» η χώρα την Παρασκευή: Στους 38 βαθμούς ο υδράργυρος εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα