Είσαι σε σχέση και φαντασιώνεσαι άλλον; Τι σημαίνει αυτό και τι πρέπει να κάνεις;

18:01 8/11/2019 - Πηγή: iPop

Κι εσύ φαντασιώνεσαι άλλον; Και μετά νιώθεις κι ενοχές και νομίζεις πως είναι λες και απάτησες τον σύντροφό σου; Ε λοιπόν κάνεις λάθος!

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι όχι απλά δεν πρέπει να νιώθεις ενοχές, αλλά και ότι είναι απολύτως φυσιολογικό. Κι αυτό γιατί τουλάχιστον μία στις δύο γυναίκες φαντασιώνεται κάποιον άλλο κατά τη διάρκεια του σεξ.

Μπορεί να μην θες να το ακούσεις, αλλά πάνω από το 50% των γυναικών που βρίσκονται σε μακροχρόνιες σχέσεις φαντασιώνονται άλλους άνδρες, σύμφωνα με έρευνες. Για την ακρίβεια, όσο μεγαλώνει

η σχέση, τόσο πιο πιθανό είναι να φαντασιώνεσαι άλλον. Παρ’ όλα αυτά, αυτή σου η φαντασίωση δε σημαίνει απαραίτητα και κάτι για τη σχέση σου. Δεν υπάρχει επιστημονική απόδειξη με βάση την οποία η φαντασίωσή σου μπορεί να οδηγήσει και σε απιστία.

Βέβαια να πούμε ότι αυτό το πρόσωπο που μπορεί να φαντασιώνεται κάποια γυναίκα ή ακόμα κι ένας άντρας είναι (συνήθως) υπαρκτό και προέρχεται από το περιβάλλον της δουλειάς, της παρέας ή της οικογένειας. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να είναι ένας φίλος, συνάδελφος ή ένας συγγενής του συντρόφου της.

Shutterstock

Σύμφωνα με την Dr. Wendy Walsh, καθηγήτρια ψυχολογίας, αν φαντασιώνεσαι άλλον κατά τη διάρκεια του σεξ δεν είναι τίποτα άλλο παρά μόνο ένας τρόπος του μυαλού σου να ικανοποιήσει την ανάγκη σου για σεξουαλική ποικιλία, ενώ παράλληλα παραμένεις πιστή στον σύντροφό σου.

Παρ’ όλα αυτά, αν πιστεύεις πως κάτι άλλο κρύβεται πίσω από τις φαντασιώσεις σου, όπως ότι η σχέση σας έχει ρουτινιάσει στο κρεβάτι, καλό θα ήταν να του προτείνεις να κάνετε κάτι καινούργιο ή να πραγματοποιήσετε μία φαντασίωσή με αυτόν φυσικά πρωταγωνιστή.

Καλό θα ήταν βέβαια να μην το αναλύεις περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται. Οι φαντασιώσεις δεν είναι κάτι παραπάνω από τη φαντασία. Δεν μπορείς να ελέγξεις τη φαντασία σου και πολλές φορές το κάνεις σίγουρα ασυνείδητα. Αν όλα αυτά που σκέφτεσαι παραμένουν μόνο στις φαντασιώσεις σου και δεν τρέφεις παραπάνω αισθήματα για κάποιον άλλο, τότε δεν έχεις να αγχώνεσαι για κάτι.

Κι αν συνεχίζεις να νιώθεις τύψεις, έχω να σου αποκαλύψω ότι τις ίδιες φαντασιώσεις με σένα κάνουν και οι άντρες. Ναι, κι όμως, η πλειοψηφία των ανδρών παραδέχεται ότι έχει σεξουαλικές φαντασιώσεις με άλλες γυναίκες. Το ξέρω πως δεν σου ακούγεται ωραία και μόνο η σκέψη ότι ο καλός σου μπορεί να έχει φαντασιωθεί οποιαδήποτε άλλη, όμως κι εσύ το ίδιο κάνεις, γι’ αυτό μην το κάνεις και τόσο μεγάλο θέμα!

Και τελικά ποια είναι η μεγαλύτερή σου φαντασίωση;

Μπορεί να μην την έχεις πει ούτε στην κολλητή σου, αλλά εμείς ξέρουμε τη μεγαλύτερη σου φαντασίωση!

Photo: Unsplash/Maddi Bazzocco

Το άρθρο Είσαι σε σχέση και φαντασιώνεσαι άλλον; Τι σημαίνει αυτό και τι πρέπει να κάνεις; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα