Είναι οριστικό! Τα νέα νομίσματα του βασιλιά Καρόλου αποτίουν φόρο τιμής και στην βασίλισσα Ελισάβετ – Το πορτραίτο που τα κοσμεί και η ημερομηνία κυκλοφορίας τους

11:33 1/11/2022 - Πηγή: iPop

Έρχονται αλλαγές στο Ηνωμένο Βασίλειο! Φυσικά και μιλάω για τα πρώτα νομίσματα με το πρόσωπο του Βασιλιά Καρόλου Γ’, τα οποία παράγονται αυτήν τη στιγμή από το Βασιλικό Νομισματοκοπείο στην Ουαλία. Εμείς πάντως ανυπομονούμε να τα δούμε αλλά και να κάνουμε αγορές με αυτά, αν είμαστε τυχερές και βρεθούμε στην Αγγλία προφανώς.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα νέα νομίσματα θα αρχίσουν να διανέμονται σε κυκλοφορία τον Δεκέμβριο, αντικαθιστώντας σιγά-σιγά αυτά που περιλαμβάνουν σήμερα το πρόσωπο της

αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Στην άλλη όψη του νομίσματος είναι ένας φόρος τιμής στην αείμνηστη μονάρχη, ένα σχέδιο που εμφανίστηκε αρχικά στο στέμμα της στέψης της το 1953. Περιλαμβάνει τα τέσσερα τέταρτα των Βασιλικών Όπλων που απεικονίζονται μέσα σε μια ασπίδα. Ανάμεσα σε κάθε ασπίδα υπάρχει ένα έμβλημα των εθνών του ΗΒ: ένα τριαντάφυλλο, ένα γαϊδουράγκαθο, ένα τριφύλλι και ένα πράσο.

«Επιχείρηση Χρυσή Σφαίρα»: Γιατί ο βασιλιάς Κάρολος επιθυμεί μία οικονομικότερη τελετή στέψης; Τα σχέδια της «slimmed down» μοναρχίας και η πιθανή ημερομηνία

Νομίσματα βασιλιά Καρόλου: Πότε θα κυκλοφορήσουν στην Μ. Βρετανία;

«Τα πρώτα νομίσματα που φέρουν το πορτρέτο της Αυτού Μεγαλειότητας του Βασιλιά Καρόλου Γ’ είναι εντυπωσιακά και θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα 50 ps με το σχέδιο που είναι αφιερωμένο στην Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ στην πίσω όψη των νομισμάτων πριν από τα Χριστούγεννα», ανέφερε το Βασιλικό Νομισματοκοπείο μαζί με ένα βίντεο με τα νομίσματα που παράγονται.

The first coins bearing His Majesty King Charles III's portrait are striking as we speak, and you can expect to see 50ps featuring the Queen Elizabeth II Memorial design on the reverse side of the coins in your change before Christmas. @RoyalFamily pic.twitter.com/QoOK5uiW4t

— The Royal Mint (@RoyalMintUK) October 28, 2022

«Είναι ένα σημαντικό γεγονός γιατί αλλάζουμε μονάρχη για πρώτη φορά μετά από 70 χρόνια και είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι είμαστε έτοιμοι να κόψουμε τα πρώτα νομίσματα του βασιλιά Καρόλου Γ’», δήλωσε η Rebecca Morgan από το Βασιλικό Νομισματοκοπείο στο βίντεο που κοινοποιήθηκε.

Όσον αφορά τον βασιλιά Κάρολο ο οποίος θα απεικονίζεται στα νομίσματα, αξίζει να σημειώσουμε πως θα κοιτάει από την αντίθετα πλευρά.

Βρετανία: Η περίεργη καθυστέρηση στην ενημέρωση του Harry για τον θάνατο της γιαγιάς του

PA MEDIA

«Ο βασιλιάς Κάρολος κοιτάζει προς τα αριστερά, ενώ η μητέρα του κοίταζε προς τα δεξιά όταν βρισκόταν στα νομίσματα. Κάθε μονάρχης κοιτάζει προς αντίθετες κατευθύνσεις από τον προκάτοχό του», εξήγησε ο σχεδιαστής Martin Jennings για μια παράδοση που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1660.

Μόλις τον περασμένο μήνα, το Βασιλικό Νομισματοκοπείο αποκάλυψε τη συλλογή νομισμάτων του Καρόλου, η οποία αποτίει φόρο τιμής και στην μητέρα του.

PA MEDIA

Ο βασιλιάς Κάρολος «ενέκρινε προσωπικά» τα νομίσματα της συλλογής, οπότε αυτό που μένει είναι να κυκλοφορήσουν στην αγορά.

Να σου υπενθυμίσουμε πως ένα σύνολο αναμνηστικών νομισμάτων κυκλοφόρησε επίσης στις 3 Οκτωβρίου «για να σηματοδοτήσει αυτή τη συγκλονιστική στιγμή στη βρετανική ιστορία», τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Είναι οριστικό! Τα νέα νομίσματα του βασιλιά Καρόλου αποτίουν φόρο τιμής και στην βασίλισσα Ελισάβετ – Το πορτραίτο που τα κοσμεί και η ημερομηνία κυκλοφορίας τους εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα