Είναι η Gen Z η βελτιωμένη βερσιόν των Millennials;

19:25 1/7/2022 - Πηγή: iPop

Η εξελιγμένη νέα γενιά μοιάζει σαν να έχει πάρει όλα τα καλά και τα μαθήματα των Millennials και να τα έχει χρησιμοποιήσει προς όφελός της. Είναι τόσο εξελιγμένη σε σχέση με το πώς ήμασταν εμείς στις αρχές της δεύτερης δεκαετίας της ζωής μας, που είναι ένας λόγος να χαιρόμαστε όλοι εμείς που σήμερα είμαστε οι «Μεγάλοι» της υπόθεσης.

Η εξελιγμένη νέα γενιά Gen Z

Μπήκα να δω το ηλικιακό εύρος πριν γράψω αυτό το κείμενο σήμερα και το απίστευτο είναι ότι

στην ίδια γενιά είναι η κόρη μου και ταυτόχρονα κάποια νέα παιδιά που συνανστρέφομαι σήμερα στη δουλειά μου, στα χόμπι μου. Μια γενιά που έμαθε στα γρήγορα και χωρίς να περιμένει πολύ. Θες να ακούσεις ένα οποιοδήποτε τραγούδι, το βάζεις στο YouTube και το ακούς.

Θες να δεις τι καιρό κάνει σήμερα στο Παρίσι, βάζεις μια Web-cam και το βλέπεις. Σήμερα λοιπόν έχουν μειωθεί οι αποστάσεις, οι χρόνοι, ο τρόπος που μαθαίνουμε, ο τρόπος που εκπαιδευόμαστε. Ακόμα και εμείς, η γενιά που ξεροστάλιαζε μπροστά από το ραδιόφωνο για να ακούσει το τραγούδι και ευχόταν να μην μιλησει ο παραγωγός για να γράψει στην κασέτα το τραγούδι όσο γίνεται πιο ατόφιο, έχουμε βολευτεί άπειρα με όλον αυτόν τον τεχνολογικό οργασμό.

Σαφώς υπάρχουν διαφορές μέσα στο εύρος της κάθε γενιάς. Όπως και εμείς η της αρχής των 80’s είμαστε εντελώς διαφορετικοί με τους μέσα των 90’s.

Πόσο καλή δουλειά έχει γίνει στα θέματα της ψυχής

Δεν ξέρω αν οι δύο καραντίνες και η μια συγκλονιστική πανδημία που ζήσαμε έχει παίξει ρόλο σε αυτό το κομμάτι, νομίζω ότι σίγουρα έχει ένα τεράστιο μερίδιο ευθύνης, αλλά βλέπω τους σημερινούς 20 ρηδες να είναι τόσο συνειδητοποιημένοι και τόσο ώριμοι στα θέματα της ψυχικής υγείας που εμείς κάτι τέτοιο σκεφτήκαμε μόνο μετά τα 30.

Pexels

Πόσος χρόνος κερδισμένος αλήθεια; Δεν ξέρω πώς είναι ώριμος ο εγκέφαλός τους να εξηγήσει και να κατανοήσει μέχρι ένα βαθμό τα συναισθήματά που μέχρι πρώτα ξέραμε από τις έρευνες που έχουν γίνει ότι αυτό είναι μια κατάκτηση που συμβαίνει γύρω στα 25.

Προφανώς έχει γίνει σπουδαία δουλειά μέχρι ένα βαθμό και από τους γονείς τους, στον τρόπο που διαχειριζόμαστε αρνητικά συναισθήματα και καταστάσεις.

Η γενιά που έφταιγε πάντα

Όταν ήμασταν παιδιά, φταίγαμε εμείς, τώρα που είμαστε γονείς, φταίμε πάλι εμείς. Γενικά οι Millennials είμαστε η αδικημένη γενιά που πάντα πληρώνει αυτή τη νύφη, ακόμα και αν δεν φταίει αυτή. Αντίθετα, οι Gen Z έχουν το προνόμιο να μην σηκώνουν κανένα βάρος που δεν τους αναλογεί κατά γενική αναλογία. Έχουν το δικαίωμα να κάνουν λάθη, να μην ξέρουν, να διορθώνουν. Να ζητούν βοήθεια και αυτό να μην δείχνει αδυναμία ή ανικανότητα αλλά δύναμη.

Η Gen Z θα πάει να ζητήσει τη συμβουλή του ειδικού ψυχικής υγείας, γιατί θα διακρίνει ότι είναι στα πρόθυρα burnout. Μπορεί δηλαδή να δει το σύμπτωμα και να αναζητήσει τη λύση του χωρίς περιστροφές, χωρίς έλα μωρέ τώρα με τι ασχολείσαι, θα περάσει κλπ. Η Gen Z θέλει λύσεις και θέλει και αποτελέσματα και αυτό είναι ένα τεράστιο κέρδος και όφελος για εκείνους και τη ζωή τους.

Βαδίζουν με σταθερά βήματα

Η Gen Z πιάνει δουλειά νωρίς, διασκεδάζει, κάνει τις πλάκες της ηλικίας της, αλλά βάζει ψηλά την ψυχική υγεία. Μπορεί να διακρίνει τι είναι το τοξικό χωρίς να το καταδείξει κανείς άλλος και να το βγάλει από τη ζωή του. Πήρε μάθημα από τα λάθη των προηγούμενων και δεν χάνει χρόνο πολύτιμο. Ο χρόνος της έχει σημασία και αυτό είναι το κλειδί νομίζω που κάνει ειδοποιό τη διαφορά μας.

Η Gen Z πιάνει δουλειά, βγάζει χρήματα και ανησυχεί. Η τεχνική που θέλεις να μάθεις για να καταφέρεις να βγεις από το άγχος

Η συναναστροφή μου με τους πιτσιρικάδες, είναι άκρως απολαυστική μου δίνει χαρά, δροσιά, με κάνει να θέλω να θυμάμαι και εγώ τα νιάτα μου και να χανόμαστε λίγο στη μετάφραση, αλλά αυτό έχει και το καλό του, βρίσκεις έναν λόγο να δεις πόσο γρήγορα αλλάζουν τα πράγματα και ξαφνικά γίνεσαι εσύ ο μεγάλος της υπόθεσης. Χαίρομαι πολύ και μου δίνει ελπίδα ότι κάτι αρχίζει να γίνεται σωστά, κάτι μένει πίσω, ακόμα και αν όλα δείχνουν ότι πάμε κατά διαόλου, υπάρχει φως!

«Παρακαλούνται θερμά, αυτοί που πιστεύουν ότι δεν γίνεται, να μην διακόπτουν εκείνους που το κάνουν»

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Είναι η Gen Z η βελτιωμένη βερσιόν των Millennials; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα