Πώς ο ύπνος με τον σύντροφό σου μπορεί να οδηγήσει στον χωρισμό; 5 τρόποι που καταστρέφουν την υγεία και τη σχέση σου

15:52 1/7/2022 - Πηγή: iPop

Ο ύπνος, κακά τα ψέματα, είναι μία αναγκαιότητα στη ζωή. Όλοι θέλουμε τον χώρο μας και τον χρόνο μας, είναι η μοναδική στιγμή της ημέρας κατά τη διάρκεια της οποίας ξεκουραζόμαστε πραγματικά. Τι συμβαίνει όμως, όταν αρχίζεις να κοιμάσαι με ένα άλλο άτομο;

Εάν ανήκεις στην κατηγορία ανθρώπων που σιχαίνονται την συγκεκριμένη συνήθεια, αυτό το άρθρο έχει γραφτεί με πολλή αγάπη για εσένα. Και να θυμάσαι…είναι φυσιολογικό να σου συμβαίνει, δεν πάει κάτι λάθος με εσένα, ούτε αγαπάς τον άνθρωπό σου λιγότερο.

Όπως γνωρίζεις οι σχέσεις συνοδεύονται από πολλούς συμβιβασμούς και η ώρα του

ύπνου είναι ένας από αυτούς. Αυτό που κάποτε ήταν μια μοναχική εμπειρία γίνεται ένα άλλο πράγμα που επιλέγουν τα ζευγάρια να κάνουν μαζί.

Όχι μόνο έχουν τελειώσει οι μέρες που μπορείς να κοιμάσαι σαν αστερίας, αλλά τώρα μπορεί να χρειαστεί να παλέψεις για το πάπλωμα και την άνεση του στρώματος και ενδεχομένως να πρέπει να αντιμετωπίσεις και το ροχαλητό. Μη σου τύχει!

Ακόμη και ο άνθρωπος που κοιμάται πιο βαριά από όλους τους ανθρώπους του κόσμου μαζί, μπορεί να ενοχληθεί όταν μοιράζεται το κρεβάτι του με άλλο άτομο.

Ενώ η αγκαλιά και η άνεση ενός άλλου ζεστού σώματος δίπλα σου μπορεί να είναι αρκετά για να σε κάνουν να νιώσεις καλά στη σχέση σου, πόσο υγιές είναι να μοιράζεσαι ένα κρεβάτι με τον σύντροφό σου; Και πώς αυτό μπορεί να επηρεάσει τη σχέση σου και την ερωτική σου ζωή;

Όπως είναι γνωστό ο μέσος ενήλικας χρειάζεται επτά έως εννέα ώρες ποιοτικού ύπνου και η έλλειψή του επηρεάζει τα περισσότερα συστήματα του σώματος, καθώς ο ύπνος είναι απαραίτητος για την ξεκούρασή μας.

Γι’ αυτό, ακριβώς τον λόγο συγκεντρώσαμε τα συμπεράσματα ερευνών και σου παρουσιάζουμε όλα τα μειονεκτήματα του να μοιράζεσαι το κρεβάτι σου με τον σύντροφό σου.

Όχι τίποτα άλλο, αλλά πρέπει να έχεις βάσιμα επιχειρήματα όταν τσακώνεσαι με τον σύντροφό σου γι’ αυτό το θέμα.

«Γιατί δε θέλω να κοιμάμαι με τον σύντροφό μου;» 5 λόγοι που σε δικαιολογούν!Γίνεστε οξύθυμοι μεταξύ σας

Όταν ένα ζευγάρι δεν έχει τις ίδιες βασικές πρακτικές ύπνου ή εάν ο ένας ή και οι δύο πάσχουν από διαταραχές ύπνου, μπορεί να επηρεαστεί ο τρόπος με τον οποίο ενεργούν και τα δύο άτομα κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς και το βράδυ. Το αποτέλεσμα προφανώς είναι η αυπνία, τα νεύρα και οι τσακωμοί.

Διαφωνείτε περισσότερο

Ενώ τα περισσότερα ζευγάρια έχουν πολλά κοινά μεταξύ τους, αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν τις ίδιες συνήθειες ύπνου και αυτό, ακριβώς, συμβαίνει και σε μένα!

Το ένα άτομο μπορεί αγαπά τη νύχτα, ενώ το άλλο να προτιμά τα πρωινά.

Ο ένας μπορεί να προτιμά να κοιμάται σε πλήρη ησυχία, ενώ ο άλλος να ακούει τους ήχους του ωκεανού.

Και τι κάνεις τότε; Κλασικά υποχωρείς και μπορεί να καταλήξεις να θέσεις σε κίνδυνο την υγεία σου και τον ύπνο σου.

Μπορεί να πάρεις βάρος

Αν δεν κοιμάσαι τόσο ποιοτικά με τον σύντροφό σου, μπορεί να καταλήξεις να παίρνεις βάρος.

Φυσικά, το να παχύνεις δεν είναι απαραίτητα κακό και κάθε σώμα είναι διαφορετικό, αλλά είναι καλό να γνωρίζεις ότι είναι μια πιθανότητα όταν πρόκειται να κοιμηθείς με τον σύντροφό σου.

Σύμφωνα με τον Δρ. Kent Smith, ειδικό στον ύπνο και πρόεδρο της Αμερικανικής Ακαδημίας Ύπνου και Αναπνοής, 30 λεπτά λιγότερο ύπνο τη νύχτα σε ένα χρόνο οδηγεί σε αύξηση 17% στην παχυσαρκία και 39% αύξηση στην αντίσταση στην ινσουλίνη.

Αυτό σημαίνει ότι εάν επιθυμείς να διατηρήσεις ή να χάσεις βάρος πρέπει να έχεις επαρκή ύπνο.

Έτσι, αν ο σύντροφός σου σε κρατά ξύπνια, αυτό σημαίνει ότι εμποδίζει τον στόχο σου, ο οποίος είναι να χάσεις κιλά.

Freepik Δεν έχεις καθόλου δικό σου χώρο

Το να είσαι σε μια μακροχρόνια αφοσιωμένη σχέση, θέλει πολλή δουλειά και με τον εαυτό σου, αλλά και με τον σύντροφό σου, ειδικά αν ζείτε μαζί. Σημαντικό ρόλο σε αυτό είναι να περνάς χρόνο με τον εαυτό σου, γιατί όσο γνωρίζεις εσένα και σε αγαπάς, μπορείς να διατηρήσεις μία ισορροπία στη σχέση.

Για μερικούς ανθρώπους, η ώρα του ύπνου είναι η καλύτερη ευκαιρία για να μείνουν μόνοι και να βουτήξουν στις σκέψεις τους. Γι’ αυτούς τους ανθρώπους, το γεγονός που του θέλει να μοιράζονται ένα κρεβάτι με έναν σύντροφο μπορεί να εμποδίσει αυτόν τον χρόνο μοναξιάς και να προκαλέσει ανεπιθύμητα αισθήματα μέσα στη σχέση, η οποία μπορεί, με τη σειρά της, να οδηγήσει σε συναισθήματα άγχους. Αν τέτοιου είδους συναισθήματα συνεχίσουν να δημιουργούνται, είναι πιθανό η σχέση να μην κρατήσει για πολύ.

Ένας ύπνος μπορεί να οδηγήσει στον χωρισμό

Δε θέλω να σε αγχώσω, αλλά μπορεί να συμβεί.

Το ροχαλητό συχνά αναφέρεται σαν αστείο, αλλά πολλές σχέσεις έχουν τελειώσει εξαιτίας του, καθώς εάν ένας από τους δύο δυσκολεύεται να κοιμηθεί, το γεγονός αυτό μπορεί να έχεις ως αποτέλεσμα επακόλουθες σωματικές, συναισθηματικές και ψυχολογικές επιπτώσεις.

Όχι μόνο συνδέονται σοβαρά προβλήματα υγείας με τις διαταραχές ύπνου, αλλά και τα ζευγάρια που έχουν να αντιμετωπίσουν το ροχαλητό, αντιμετωπίζουν υψηλότερα ποσοστά διαζυγίων.

Ποια είναι η λύση;

Η συμβουλή μου στα ζευγάρια είναι να κοιμούνται μαζί μέχρι να μην μπορούν πια να κοιμούνται μαζί.

Αν και υπάρχουν πολλά μειονεκτήματα στο να μοιράζεσαι το κρεβάτι σου, το να αναπτύσσεις αυτή την οικειότητα με τον άνθρωπό σου, μπορεί να προσφέρει δέσιμο που μπορεί να ενισχύσει τη σχέση σου και να τονώσει τον ρομαντισμό στην ερωτική σου ζωή.

Προσπαθήστε, λοιπόν, να κοιμάστε μαζί και μιλήστε για το τι λειτουργεί και τι όχι στη σχέση σας. Δείτε αν μπορείτε να κάνετε μικρές προσαρμογές για να κάνετε την ώρα του ύπνου πιο ευχάριστη και για τους δύο.

Ωστόσο, εάν ένα ζευγάρι μοιράζεται ένα κρεβάτι «υπό πίεση» τότε δεν είναι ωφέλιμο. Το να κοιμόμαστε μαζί με τον άνθρωπό μας είναι μια πολύ μοντέρνα έννοια. Τα ζευγάρια στις δεκαετίες του 1950 και του 1960 δεν κοιμόντουσαν πάντα μαζί. Το να μοιράζονται ένα κρεβάτι πρέπει να είναι κάτι που ωφελεί και τους δύο συντρόφους και όχι κάτι που γίνεται επειδή και οι δύο φοβούνται τι θα σκεφτούν οι άλλοι αν δεν το κάνουν.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα ζευγάρια πρέπει να αναλογιστούν πόσο ενεργητικά και ανανεωμένα νιώθουν πραγματικά όταν κοιμούνται μαζί ή χωριστά.

Ένα ζευγάρι δεν πρέπει ποτέ να φοβάται να κοιμάται χωριστά, ειδικά αν αυτό του προσφέρει περισσότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στην τελική, εάν αυτό λειτουργεί καλύτερα για σένα, είναι σημαντικό να εξηγήσεις στον σύντροφό σου ότι θέλεις να κοιμάστε κάποιες μέρες μαζί και όχι σε καθημερινή βάση.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πώς ο ύπνος με τον σύντροφό σου μπορεί να οδηγήσει στον χωρισμό; 5 τρόποι που καταστρέφουν την υγεία και τη σχέση σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πώς,pos