Εύκολο ριζότο με 6 υλικά που έχεις στο σπίτι

15:26 8/5/2021 - Πηγή: iPop

Σίγουρα έχουν υπάρξει φορές που έχεις ανοίξει το ψυγείο και τα ντουλάπια της κουζίνας σου και έχεις σκεφτεί ότι δεν υπάρχουν αρκετά υλικά για να ετοιμάσεις κάτι για φαγητό! Τις μισές φορές ωστόσο σίγουρα υπάρχει κάποιο πιάτο που μπορείς να ετοιμάσεις και απλά δε πάει ο νους σου ή ακόμα θα μπορούσες να αυτοσχεδιάσεις και να δοκιμάσεις τις μαγειρικές σου ικανότητες. Υπάρχει το ριζότο με παρμεζάνα που είναι τόσο νόστιμο και απαιτεί μόνο 6 υλικά που είναι σίγουρο πως έχεις στο σπίτι!

Τι θα χρειαστείς για το ριζότο250 gr. ρύζι
αρμπόριο60 gr. βούτυρο1 μέτριο κρεμμύδιμισό ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί1 κύβο ζωμό κοτόπουλο ή βοδινό3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάναΠώς θα φτιάξεις το ριζότο με παρμεζάναΚαθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμεΧρησιμοποιούμε το ένα τρίτο του βουτύρου για να σοτάρουμε το κρεμμύδι μας για 1-3′Προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι για 1′Στη συνέχεια, το σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλΈπειτα προσθέτουμε τον κύβο και ρίχνουμε περίπου μισό ποτήρι νερό ίσα για να μη κολλήσει το ρύζιΜόλις πιει το νερό του προσθέτεις ακόμα μισό ποτήριΕπαναλαμβάνουμε την παραπάνω διαδικασία για 15-20′Όταν είναι έτοιμο το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα ανακατεύοντας

Αν υπάρχει επίσης κάποιο μυρωδικό όπως θυμάρι, φασκόμηλο ή δεντρολίβανο μπορείς να δοκιμάσεις να το βάλεις καθώς πηγαίνει πολύ γευστικά αλλά και χωρίς αυτά και πάλι θα απολαύσεις ένα νόστιμο πιάτο!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Εύκολο ριζότο με 6 υλικά που έχεις στο σπίτι εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα