Πώς να καθαρίσεις τους λεκέδες από νερό από τοίχους και υφάσματα

19:11 7/5/2021 - Πηγή: iPop

Το νερό δεν είναι πάντα φίλος σου… Βασικά υπάρχει μια και μοναδική περίπτωση που δεν το συμπαθείς: Όταν δημιουργεί λεκέδες! Οι λεκέδες από νερό υπάρχουν και είναι αυτά τα σημάδια στα υφάσματα, στους τοίχους ή στις ξύλινες επιφάνειες που δεν ξέρεις από πού προέρχονται. Για να καταλάβεις καλύτερα τι εννοούμε, οι λεκέδες νερού είναι αυτές οι στάμπες που έχει το ντουλάπι κάτω απ’ τον νεροχύτη σου!

Για να μπορέσεις να καθαρίσεις σωστά έναν λεκέ από νερό, είναι σημαντικό να γνωρίζεις πώς ακριβώς δημιουργούνται. Το καθαρό νερό δεν λεκιάζει πραγματικά… Ο αποχρωματισμός των επιφανειών,

όμως, όταν πέσει νερό πάνω συμβαίνει όταν τα μόρια του νερού εισέρχονται στις ίνες του υλικού και αλλάζουν τον προσανατολισμό τους. Αυτή η διαφορετική κατεύθυνση, δημιουργεί τον λεκέ.

Οι τρεις λεκέδες που καθαρίζει το γάλα στο πι και φι!

Πώς καθαρίζω λεκέδες από νερό από υφάσματα και τοίχους

Ύφασμα

Όταν σου πέσει κάτι στον καναπέ, η πρώτη σου κίνηση είναι να ρίξεις λίγο νερό… Λάθος! Υπάρχει ένα συστατικό που μπορεί να καθαρίσει τα πάντα χωρίς να αφήσει σημάδια και λέγεται ξίδι.

Για καλύτερα αποτελέσματα και για να μην χαλάσει το ύφασμα, οι ειδικοί προτείνουν να βρέξεις ένα πανάκι με λίγο νερό (ναι κι άλλο νερό) και να περάσεις πρώτα την λεκιασμένη περιοχή με αυτό. Στη συνέχεια, ρίξε ξίδι και τρίψε απαλά για να φύγει ο λεκές.

Freepik

Τοίχοι

Για να καθαρίσεις σωστά έναν τοίχο από λεκέ νερού, θα χρειαστείς ένα μπολ με ζεστό νερό και μερικές σταγόνες υγρού πλυντηρίου πιάτων. Βάλε ένα στεγνό πανί μέσα στο διάλειμμα και τρίψε απαλά τον λεκέ. Περίμενε μερικά λεπτά για να δεις εάν ο λεκές έχει εξαφανιστεί και επανάλαβε εάν χρειαστεί.

Εάν υπάρχουν λεκέδες με νερό σε άλλες επιφάνειες του σπιτιού σου, όπως για παράδειγμα χαλιά, μπορείς να φτιάξεις το κλασικό διάλυμα με ξίδι και μαγειρική σόδα και να τους δεις να εξαφανίζονται!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πώς να καθαρίσεις τους λεκέδες από νερό από τοίχους και υφάσματα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα