Εύκολη vegan τάρτα μους σοκολάτας χωρίς ψήσιμο

13:52 1/12/2019 - Πηγή: iPop

Εύκολη και απολαυστική vegan τάρτα μους σοκολάτας χωρίς ψήσιμο που θα πρέπει να κρατήσεις στο τετράδιο με τις σημειώσεις σου στην κουζίνα!

Ένα απολαυστικό επιδόρπιο για όλους τους vegan της παρέας που πρέπει να φροντίσεις στο γιορτινό τραπέζι και όχι μόνο. Είναι μια δροσιστική τάρτα που θα λατρέψουν όλοι οι καλεσμένοι είτε είναι vegan είτε όχι.

Τι
θα χρειαστείς για τη vegan τάρτα μους σοκολάτας;

Για την κρούστα:

9 μεγάλα vegan κρακεράκια2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη2 κουταλιές της σούπας κακάο4 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο

Για τη μους σοκολάτας:

430 γρ. silken τόφου2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας1 πρέζα αλάτι200 γρ. σκούρα σοκολάτα σε κομμάτια

Για τη σαντιγί:

310 γρ. κρέμα καρύδας (τη φυλάσσουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ)1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνηψιλοκομμένη σκούρα σοκολάτα για τη γαρνιτούραΠώς θα φτιάξεις τη vegan τάρτα μους σοκολάτας;Συνταγή:

Για την κρούστα:

Τοποθετούμε τα κρακεράκια σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και τα χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστούν. Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και το κακάο και χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί.Προσθέτουμε στον επεξεργαστή τροφίμων το λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε τα υλικά μερικές φορές μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη μας.Τοποθετούμε το μείγμα στην πιατέλα που θα χρησιμοποιήσουμε και το πατάμε με τα δάχτυλά μας μέχρι η κρούστα να καλύψει ομοιόμορφα όλο το σκεύος.Καλύπτουμε την πιατέλα με την κρούστα με ένα πλαστικό περιτύλιγμα και την τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Για τη μους σοκολάτας:

Για να φτιάξουμε τη μους, τοποθετούμε το τόφου, το σιρόπι σφενδάμου, τη βανίλια και το αλάτι σε ένα μπλέντερ. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά μέχρι να μαλακώσει το τόφου.Ταυτόχρονα, λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων.Προσθέτουμε στη συνέχεια τη λιωμένη σοκολάτα στο μπλέντερ με τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να συνδυαστούν μεταξύ τους.Όταν η κρούστα είναι έτοιμη, βγάζουμε το περιτύλιγμα και ρίχνουμε από πάνω τη μους σοκολάτας. Τοποθετούμε την πιατέλα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή για μια ολόκληρη νύχτα.

Για τη σαντιγί με κρέμα καρύδας:

Για να φτιάξουμε τη σαντιγί, τοποθετούμε την κρέμα καρύδας σε ένα μπολ και τη χτυπάμε με το μίξερ σε υψηλή ταχύτητα για περίπου 2-3 ​​λεπτά.Προσθέτουμε στη συνέχεια τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνης και με μια κουτάλα ανακατεύουμε απαλά τη σαντιγί.Μόλις η τάρτα είναι έτοιμη, ρίχνουμε από πάνω της τη σαντιγί και τη γαρνίρουμε με λίγη τριμμένη κουβερτούρα.Δες κι αυτό:

Η απόλυτη συνταγή για vegan pancakes μπανάνας!

Photo: thefullhelping.com

Το άρθρο Εύκολη vegan τάρτα μους σοκολάτας χωρίς ψήσιμο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα