3 ευρωπαϊκές πόλεις που για να τις γνωρίσεις, πρέπει να τις περπατήσεις!

21:41 30/11/2019 - Πηγή: iPop

Σκέψου ότι η μέρα σου ξεκινάει σε μια μεσαιωνική πόλη της Ευρώπης, η οποία παραδόξως εκείνη την ώρα είναι ακόμη ήσυχη. Απολαμβάνεις τον καφέ και το πρωινό σου, ντύνεσαι, φοράς τα αθλητικά σου και είσαι έτοιμος να την ανακαλύψεις. Σκέψου τώρα το ίδιο σενάριο σε μία απ’ τις παρακάτω 3 ευρωπαϊκές πόλεις που σίγουρα για να τις γνωρίσεις, πρέπει να τις περπατήσεις!

Ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψεις, για να μάθεις και για να χαθείς σε μια νέα πόλη είναι ένας: Με ευέλικτο πρόγραμμα, με γερή δόση περιέργειας και ένα άνετο

ζευγάρι αθλητικών για να τη περπατήσεις, να μάθεις τις γειτονιές της, να χαθείς σε μικρά στενάκια και να γίνεις ένα με τους ντόπιους.

Ακολουθούν, τρεις παραμυθένιες ευρωπαϊκές πόλεις που μπορείς να εξερευνήσεις περπατώντας σε κάθε γωνιά και γειτονιά τους!

Κρακοβία

Unsplash/Ostap Senyuk

Ξεκινάμε με την Κρακοβία. Εδώ ο χρόνος έχει σταματήσει σε έναν άλλον αιώνα. Η αρχιτεκτονική θα σε εντυπωσιάσει και εάν ταξιδέψεις τον Χειμώνα, το πιθανότερο είναι ότι θα τη δεις και χιονισμένη. Σοκάκια, πλατείες και άνθρωποι που πάνε στις δουλειές τους είτε περπατώντας είτε με το ποδήλατό τους. Θα δεις περισσότερες άμαξες με άλογα στους δρόμους παρά αυτοκίνητα, ενώ δεν θα πρέπει να φύγεις από αυτή εάν δεν δοκιμάσεις τις διάσημες σοκολάτες της Wedel και Wawel.

Τι να κάνεις στην Κρακοβία;

Τα πιο διάσημα αξιοθέατα κι αυτά που σίγουρα αξίζει να επισκεφτείς είναι το Βασιλικό Κάστρο Wawel και ο Καθεδρικός Ναός της Κρακοβίας στο κέντρο της πόλης και η είσοδος και στα δύο είναι δωρεάν. Παράλληλα, ένας ακόμη προορισμός που δεν πρέπει να χάσεις είναι το Αλατωρυχείο της Wieliczka, όπου η περιήγηση στους θεαματικούς του χώρους διαρκεί περίπου δύο ώρες. Στο μουσείο του σε βάθος 130 μέτρων, τα έργα τέχνης που φτιάχτηκαν από αλάτι, απλά θα σε εντυπωσιάσουν! Για το τέλος, να επισκεφτείς οπωσδήποτε την περιοχή Kazimierz, την παλιά εβραϊκή συνοικία της Κρακοβίας που σήμερα έχει μεταμορφωθεί στο πιο ζωντανό και cool σημείο της πόλης με δεκάδες εστιατόρια, μπαράκια και food trucks.

Πόρτο

Unsplash/Nick Karvounis

Το Πόρτο είναι μια πόλη που μπορείς να επισκεφτείς οποιαδήποτε εποχή του χρόνου και να την αφήσεις να σε ταξιδέψει στον παραμυθένιο κόσμο της. Μια πόλη γεμάτη χρώμα, γραφικά δρομάκια και όμορφα καφέ που θα σε κάνουν και εσένα να νιώσεις για λίγο σαν ντόπιος.

Τι να κάνεις στο Πόρτο;

Να κάνεις μια βόλτα στις ακτές του ποταμού Ντούρο και να απολαύσεις το διάσημο κρασί του Πόρτο στα μέρη που παράγεται. Να επισκεφτείς το Livraria Lello, ένα απ’ τα ομορφότερα βιβλιοπωλεία στον κόσμο με τη διάσημη σκάλα του που θα σου θυμίσει κάτι από Harry Potter. Να μπεις στο Πορτογαλικό Κέντρο Φωτογραφίας ή να κάνεις μια βόλτα στο μαγευτικό Palácio de Cristal. Φυσικά, να δοκιμάσεις οπωσδήποτε τα Pastéis de Nata και τη Francesinha.

Κοπεγχάγη

Unsplash/Nick Karvounis

Η Κοπεγχάγη είναι μια πόλη για τους λάτρεις του design, τους πιο cool τύπους κι αυτούς που δεν θέλουν να τρέχουν απ’ το ένα αξιοθέατο στο άλλο, αλλά να απολαμβάνουν τη στιγμή όσο περισσότερο γίνεται.

Τι να κάνεις στην Κοπεγχάγη;

Σου προτείνουμε να ξεκινήσεις τη διαδρομή σου απ’ τους κήπους Τίβολι και να περπατήσεις μέχρι το Nyhavn, το ιστορικό Νέο Λιμάνι της πόλης με τα γραφικά πολύχρωμα σπίτια και τα μικρά καφέ και εστιατόρια που μπορείς να κάνεις ένα διάλειμμα για να ξεκουραστείς απ’ τη βόλτα σου. Στη συνέχεια, ένας ακόμη must προορισμός είναι το Designmuseum Danmark για όσους θέλουν να μάθουν λίγο καλύτερα τι εστί το δανέζικο design. Όσον αφορά το φαγητό, η Κοπεγχάγη είναι απ’ τις πόλεις με τα περισσότερα αστέρια Michelin στα εστιατόρια της και ακόμη κι εάν η τσέπη σου δεν αντέχει μια επίσκεψη στο Noma ή το Geranium, το σίγουρο είναι ότι σε αυτήν τη πόλη θα βρεις κορυφαίες επιλογές φαγητού.

Διάβασε ακόμη:

Τα πιο εντυπωσιακά χριστουγεννιάτικα markets που θα σε βάλουν στο mood!

Photo: Unsplash/Stefan Pflaum

Το άρθρο 3 ευρωπαϊκές πόλεις που για να τις γνωρίσεις, πρέπει να τις περπατήσεις! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα