Η οικογένεια είναι αυτή που μας παρακινεί περισσότερο, σύμφωνα με νέα έρευνα

11:20 1/12/2019 - Πηγή: iPop

Η οικογένεια μας παρακινεί και μας ενθαρρύνει περισσότερο από καθετί, σύμφωνα με νέα έρευνα. Είναι αυτή που μας δίνει τα απαραίτητα κίνητρα για να ζήσουμε και να πορευτούμε με τον τρόπο που εμείς θέλουμε.

Μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι τελικά οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο έχουν περισσότερα κοινά από όσα θα περιμέναμε ως προς το τι είναι αυτό που τους παρακινεί και τους ενθαρρύνει.

Κι ενώ παρόμοιες μελέτες στο παρελθόν εστιάζουν στον έρωτα

ως κινητήρια δύναμη στη ζωή μας, τελικά αυτό που μας παρακινεί περισσότερο δεν είναι ένας σύντροφος, αλλά η οικογένεια μας.

Εξελικτικοί και κοινωνικοί ψυχολόγοι απ’ το Arizona State University διεξήγαγαν μια έρευνα με περισσότερους από 7.000 συμμετέχοντες από 27 διαφορετικές χώρες κι αυτό που βρήκαν είναι αυτό που όλοι ξέρουμε καλά: Η οικογένεια είναι το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή μας!

Τι αναφέρει η έρευνα;

Η αλήθεια είναι ότι η οικογένεια αναφέρεται συχνά ως μια απ’ τις σημαντικότερες κινητήριες δυνάμεις στη ζωή των ανθρώπων, αλλά το εντυπωσιακό σε αυτή την έρευνα είναι ότι αυτή αναδείχθηκε πρώτη σε ένα τόσο μεγάλο δείγμα.

Χαρακτηριστικά, η Ahra Ko, φοιτήτρια Ψυχολογίας του ASU και συγγραφέας της έρευνας αναφέρει ότι: «Οι άνθρωποι διαρκώς αξιολογούσαν την οικογένεια και τη συντροφικότητα ως τους σημαντικότερους παράγοντες που τους παρακινούν στη ζωή τους. Και το διαπιστώσαμε αυτό ξανά και ξανά, και στις 27 χώρες που συμμετείχαν (στην έρευνα)».

Γιατί είναι σημαντικό;

Η έρευνα έκανε μια ακόμη σημαντική παρατήρηση αναφορικά με το πώς αυτά τα κίνητρα συνδέονται με την γενικότερη ευημερία μας.

Συγκεκριμένα, όσοι έβλεπαν την οικογένεια και τις μακροχρόνιες σχέσεις τους ως αυτό που τους παρακινεί περισσότερο, ήταν περισσότερο ικανοποιημένοι απ’ τη ζωή τους. Αντιθέτως, όσοι θεωρούσαν ότι προτεραιότητα τους ήταν η αναζήτηση ενός συντρόφου, ήταν πιθανότερο να εκδηλώσουν κατάθλιψη και άγχος, ενώ ήταν και λιγότερο ικανοποιημένοι απ’ τη ζωή τους.

«Οι άνθρωποι μπορεί να νομίζουν ότι θα είναι ευτυχισμένοι με πολλούς συντρόφους», αναφέρει η Kenrick, «ωστόσο, στην πραγματικότητα, είναι πιο ευτυχισμένοι όταν φροντίζουν τους ανθρώπους που ήδη έχουν στη ζωή τους».

Διάβασε ακόμη:

Η αληθινή ευτυχία είναι οι στιγμές που περνάμε με την οικογένειά μας!

Photo: Unsplash/Becca Tapert

Το άρθρο Η οικογένεια είναι αυτή που μας παρακινεί περισσότερο, σύμφωνα με νέα έρευνα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα