Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: Δωρεάν εξετάσεις και εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

10:39 1/12/2019 - Πηγή: iPop

Το 1998, η 1η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS με απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Δωρεάν εξετάσεις για τον HIV και εκδηλώσεις με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Το

φετινό σύνθημα της UNAIDS για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS 2019 είναι «Οι κοινωνίες κάνουν την διαφορά» (Communities make the difference), ενώ στόχος για ακόμη μια χρονιά είναι να τονιστεί ο ρόλος των κοινοτήτων στην εξάλειψη της επιδημίας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS 2019, την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα πραγματοποιήσει δράσεις με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για υιοθέτηση υγιέστερων και ασφαλέστερων στάσεων ζωής.

Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: Δωρεάν εξετάσεις και εκδηλώσεις

Πιο συγκεκριμένα, στην Αθήνα, στο Γκάζι- Μετρό Κεραμεικός, σήμερα Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μέσω της Κινητής Μονάδας θα μοιράζει απ’ τις 09.00 έως και τις 22.00 ενημερωτικό υλικό και προφυλακτικά. Στη δράση θα συμμετέχει και η ΜΚΟ HelMSIC.

Θα υπάρχει και η δυνατότητα ελέγχου για τον HIV, με γρήγορη εξέταση (rapid test), όπως επίσης και υπηρεσίες συμβουλευτικής για τον ιό.

Σημειώνεται ότι την ίδια μέρα, Ομάδες Εργασίας θα επισκεφτούν bar και cafe του κέντρου της Αθήνας από τις 20.00 έως και τις 03.00 για ενημέρωση και διανομή σχετικού υλικού.

Στη Θεσσαλονίκη για 19η συνεχή χρονιά, ο Περιφερειακός Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας Βορείου Ελλάδος θα πραγματοποιήσει μια σειρά από εκδηλώσεις στο κέντρο της πόλης. Στην Πλατεία Αγίας Σοφίας απ’ τις 12:00 έως και τις 19:00 θα γίνει ενημέρωση των πολιτών και των επισκεπτών της πόλης, σχετικά με θέματα που αφορούν τον HIV/AIDS, ενώ θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό του Ε.Ο.Δ.Υ. και των συμμετεχόντων φορέων.

Ταυτόχρονα, μουσικοί και χορευτές, όπως η χορευτική ομάδα SALSA του ΑΠΘ στις 14:30 και στις 18:00 και της ομάδας κρουστών Paranaue, θα στείλουν το μήνυμα της ημέρας, μέσα από τις δικές τους παραστάσεις.

Διαβάστε κι αυτό:

Έρευνα ορόσημο για το τέλος του AIDS | Ποια η θεραπεία

Photo: freepik.com

Το άρθρο Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: Δωρεάν εξετάσεις και εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα