Εύκολη συνταγή για πεντανόστιμες πατάτες ογκρατέν

16:06 29/8/2020 - Πηγή: iPop

Έψαχνες μία εύκολη συνταγή για πεντανόστιμες πατάτες ογκρατέν στο φούρνο; Μην ψάχνεις πια! Εξάλλου γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ! Είναι κάτι διαφορετικό και ταυτόχρονα πεντανόστιμο και σίγουρα ιδανικό για τραπέζι. Ειδικά αν σ’ αρέσουν οι πατάτες δεν υπάρχει κανείς λόγος για να μη το δοκιμάσεις!

Τι θα χρειαστείς για τις πεντανόστιμες πατάτες ογκρατέν3 πατάτες300gr. mix τυριών10 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα2 σκελίδες σκόρδοΚρέμας γάλακτοςΑλάτιΠιπέρι1 μοσχοκάρυδοΛίγη τριμμένη φρυγανιά1 κ.γ. βούτυροΠώς θα φτιάξεις τις πεντανόστιμες πατάτες ογκρατένΨιλοκόβουμε τη σκελίδα σκόρδοΤρίβουμε
το μοσχοκάρυδοΒάζουμε τις πατάτες να βράσουν μέχρι να μαλακώσουνΒουτυρώνουμε ένα πυρέξ και ρίχνουμε την τριμμένη φρυγανιά στον πάτοΡίχνουμε αλάτι πιπέρι και το μοσχοκάρυδοΚόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες και τις τοποθετούμε τη μία δίπλα στην άλλη στο πυρέξΚόβουμε σε κυβάκια το ζαμπόν και βάζουμε μία στρώσηΑπό πάνω βάζουμε μία στρώση τυρί και ρίχνουμε κρέμα γάλακτοςΕπαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία, στρώση με πατάτες, στρώση με ζαμπόν και τυρί μέχρι να γεμίσει το πυρέξ μαςΚρατάμε λίγο έξτρα τυρί για το πάνω μέρος ώστε να κάνει κρούσταΠροθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούςΣκεπάζουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για μισή ώραΞεσκεπάζουμε το πυρέξ από το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμα 10′ ώστε να πάρει χρώμα.

Εναλλακτικά θα μπορούσες να βάλεις και μπεσαμέλ αν σου αρέσει και ύστερα το τυρί. Αυτό το ογκρατέν θα σου μείνει αξέχαστο! Καλή απόλαυση!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Αυτό το ογκρατέν με ζαμπόν και κουνουπίδι δεν θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο

Photo: Freepik

Το άρθρο Εύκολη συνταγή για πεντανόστιμες πατάτες ογκρατέν εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα