Νομίζεις πως τελείωσαν οι διακοπές; 5 tips για να τις κρατήσεις λίγο ακόμα κοντά σου!

20:31 28/8/2020 - Πηγή: iPop

Το Καλοκαίρι τελειώνει και μαζί του φεύγουν και οι διακοπές, η ανεμελιά και η χαλάρωση που ίσως να είχες αυτό το διάστημα. Όμως, πριν σε πιάσει η μελαγχολία κι αρχίσεις να λες το γνωστό ρητό “όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν” πρέπει να σου αποκαλύψουμε πώς να διαρκέσουν οι διακοπές περισσότερο. 

Ναι, υπάρχει λύση για να συνεχίσεις να κάνεις διακοπές, ακόμα κι αν η άδειά σου τελείωσε, ακόμα κι αν πρέπει να επιστρέψεις στη δουλειά και το Καλοκαίρι

τελειώνει. Ακόμα και τον Σεπτέμβριο υπάρχει λύση για να κάνεις διακοπές. Καλά, μην φανταστείς ότι θα πας και σε νησί για μια βδομάδα με αυτούς τους τρόπους, όμως σίγουρα θα κρατήσεις λίγο ακόμα κοντά σου το Καλοκαίρι.

Πώς να διαρκέσουν οι διακοπές περισσότερο;

Κανόνισε ένα roadtrip 

Πέφτεις με τα μούτρα στη δουλειά και δεν σηκώνεις κεφάλι μέχρι να έρθει η χειμερινή σου άδεια; Λάθος! Και τι θα ήταν η ζωή χωρίς roadtrip; Σαν καφές ντεκαφεϊνέ. Αν θες να ζήσεις πραγματικά λίγη ακόμα καλοκαιρινή ανεμελιά, τότε κανόνισε μια εκδρομή με το αυτοκίνητο. Δεν χρειάζεται να είναι καν μεγάλη. Μπορεί να είναι ακόμα και μονοήμερη. Για παράδειγμα, αν κάποια μέρα τελειώσεις νωρίς τη δουλειά, πάρε την τσάντα θαλάσσης, παγωμένο νερό, το αυτοκίνητο και ξεκίνα για την παραλία που αγαπάς. Κάνε το σε κάθε ευκαιρία, θα σε αναζωογονήσει και θα σταματήσεις να περιμένεις το επόμενο Καλοκαίρι, που παρεμπιπτόντως αργεί!

Tips για ένα αξέχαστο road trip χωρίς απρόοπτα! 

Αξιοποίησε το ΣΚ 

Σίγουρα μπορείς κι εσύ να βρεις λίγο χρόνο για να ξεφύγεις και να πας μια εκδρομή λίγο πιο έξω απ’ το κέντρο της πόλης. Οι παραλίες είναι αρκετές και σε περιμένουν για μια βουτιά. Πάρε τον σύντροφό σου, την παρέα σου ή όποιον άλλο εσύ επιθυμείς και κανονίστε μια εκδρομή το Σαββατοκύριακο. Θα δεις πως η καθημερινότητά σου θα γίνει ξαφνικά πιο ευχάριστη.

Pexels

Δώσε έμφαση στο χρόνο μετά τη δουλειά 

Προσπάθησε να μην το παρακάνεις με τη δουλειά, μην κάθεσαι υπερωρίες και αξιοποίησε το χρόνο σου όταν φεύγεις απ’ την εργασία. Αν έχεις κουράγιο, είπαμε τι μπορείς να κάνεις. Κανόνισε απλά πού θα πας για μπάνιο. Αν η κούραση είναι ανυπόφορη, ξεκουράσου για λίγη ώρα κι ύστερα ετοιμάσου να βγεις έξω. Ναι, έξω, καλά διάβασες. Μην κλειστείς πάλι μέσα. Τι θα έλεγες για θερινό σινεμά, βόλτα στην παραλία ή ποτό στην ταράτσα; Κάνε αυτό που σου ταιριάζει περισσότερο!

Πήγαινε για camping με την πρώτη ευκαιρία 

Κι αν τα έξοδα του Καλοκαιριού ήταν και δεν αντέχεις να χαλάσεις άλλα χρήματα σε βενζίνες, εκδρομές και τα σχετικά, τότε ένα camping δε θα σε βγάλει εκτός προϋπολογισμού. Είναι ανέξοδο και άκρως χαλαρωτικό. Ό,τι χρειάζεσαι αυτό το διάστημα.

Unsplash/ Lucija Ros

Πες ναι στο ρεπό 

Αν έχεις τη δυνατότητα να κάτσεις μια μέρα παραπάνω στη δουλειά για να τελειώσεις μια υποχρέωση και την επόμενη να πάρεις ρεπό, τότε τι περιμένεις; Κάν’το! Γενικά το ρεπό να το εκμεταλλεύεσαι, μην πέφτεις στην παγίδα να παίρνεις ρεπό και να κάθεσαι να καθαρίζεις το σπίτι.

Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου, πάρε μια ανάσα και κράτα το Καλοκαίρι λίγο ακόμα μαζί σου, πριν σε παρασύρει η καθημερινότητα. Μπορείς και το αξίζεις! 

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Πώς θα περάσεις καλά στις διακοπές σου; Βρήκαμε τη λύση!

Photo: Unsplash/ Erik Dungan

Το άρθρο Νομίζεις πως τελείωσαν οι διακοπές; 5 tips για να τις κρατήσεις λίγο ακόμα κοντά σου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα