Δουλεύεις από το σπίτι και δεν συγκεντρώνεσαι; Διόρθωσέ το με πολύ απλά βήματα

08:30 26/11/2020 - Πηγή: iPop

Η εποχή του κορονοϊού και της καραντίνας, σε αναγκάζει να δουλέψεις από το σπίτι. Η τηλεργασία έχει τα θετικά της, αλλά και τα αρνητικά της. Ένα από τα αρνητικά είναι ότι δεν συγκεντρώνεσαι στην δουλειά από το σπίτι, πράγμα που δεν πρέπει να συμβαίνει. Ξέρεις, όμως, πώς να το διορθώσεις; Τα βήματα είναι απλά και μέσα σε λίγες μέρες θα είσαι τόσο αποδοτικός στο σπίτι όσο ήσουν στον εργασιακό σου χώρο.

Λύσεις για σένα που δεν συγκεντρώνεσαι στη δουλειά από το σπίτι

Πρέπει να έχεις καλή διάθεση

Κακά τα ψέματα το εργασιακό σου ή μη περιβάλλον πρέπει να σου γεννά καλή διάθεση. Είτε επειδή

είναι η δουλειά των ονείρων σου, είτε λόγω χώρου, είτε λόγω κλίματος ανάμεσα στους εργαζόμενους. Τι γίνεται, όμως, όταν είσαι σπίτι; Είναι δύσκολο να προσαρμοστείς, είναι αλήθεια! Δουλεύεις στον προσωπικό σου χώρο και όχι μόνο. Οι φράσεις «ποιος ξυπνάει τώρα;», «πάλι δουλειά, καλά είμαι στο κρεβάτι μου», θα ειπωθούν ουκ ολίγες φορές. Μην ξεχνιέσαι όμως, κάνεις κάτι που σου αρέσει και θες να πετύχεις. Χρησιμοποίησε το αυτό σαν μότο και θα δεις που αμέσως θα αποκτήσεις άλλη διάθεση όταν δουλεύεις από το σπίτι.

Φτιάξε ένα σωστό πρόγραμμα

Pixabay

Επειδή δεν περιορίζεσαι στο «κλασικό» ωράριο ή στο καθιερωμένο γραφείο, βεβαιώσου πως πρέπει να φτιάξεις ένα σωστό πρόγραμμα, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σου. Είναι σημαντικό να δημιουργήσεις και να ακολουθείς πιστά ένα πρόγραμμα. Είτε αποφασίσεις να εργαστείς οκτώ ώρες είτε να το χωρίσεις τη δουλειά σε τμήματα, πρέπει να αποφασίσεις πως αυτές οι ώρες θα είναι ΜΟΝΟ για δουλειά! Αυτό που πρέπει να κάνεις αρχικά είναι να ταιριάξεις το πρόγραμμα εργασίας σου με το καθημερινό πρόγραμμα. Δες ποιες ώρες είσαι παραγωγικός και «φόρτωσέ τες» με δουλειά, ενώ αυτές που δεν είσαι αφιέρωσέ τες με… ξεκούραση.

Φτιάξε μια ωραία playlist

Freepik

Η διάθεση που αναφέραμε παραπάνω, επηρεάζεται πάρα πολύ και από εξωτερικούς παράγοντες. Από το τι θα φας για πρωινό, από το τι θα ακούσεις στο ραδιόφωνο μέχρι και από τι τραγούδια θα ακούσεις, κατά τη διάρκεια, μιας δουλειάς που κάνεις. Στην προκειμένη περίπτωση, κάνουμε λόγο για τη δουλειά, όπου πρέπει να βάλεις σε προτεραιότητα κομμάτι πιο χαλαρωτικά, χωρίς πολλές εντάσεις, μπάσα. Η Lounge μουσική ίσως να ήταν ιδανική λύση. Εγώ προτειμώ και σου προτείνω Deep House!

Μακριά από συγγενείς και φίλους την ώρα που εργάζεσαι

Αυτό το ακολουθείς σαν «Ευαγγέλιο»! Όταν δουλεύεις, πρέπει να δουλεύεις! Κανείς δεν πρέπει να είναι μαζί σου. Είναι καθαρά προσωπικό θέμα και πρέπει να απομονωθείς στον ιδιωτικό σου χώρο. Δεν κάνεις δουλειές στο σπίτι, δεν είσαι διαθέσιμος σε ότι σε φωνάξουν (εκτός απροόπτου), αλλά αφιερώνεσαι σε αυτό που κάνεις.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Δουλεύεις από το σπίτι και δεν συγκεντρώνεσαι; Διόρθωσέ το με πολύ απλά βήματα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα