Διάσημες Ελληνίδες στέλνουν μέσα απ’ το iPop.gr το δικό τους μήνυμα για τη βία κατά των γυναικών

17:11 25/11/2020 - Πηγή: iPop

Χιλιάδες γυναίκες υφίστανται βία καθημερινά, γίνονται θύματα εμμονικών συμπεριφορών που δεν δικαιολογούνται. Η βία είναι κατακριτέα από όλους μας σε οποιαδήποτε μορφή της και μόνο σιωπηλοί δεν πρέπει να μένουμε. Ήρθε η ώρα να δράσουμε, να μιλήσουμε, και αυτό έκαναν και γνωστές Ελληνίδες για τη βία κατά των γυναικών.

Η 25η Νοεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, μια μέρα που ανακηρύχθηκε από τον ΟΗΕ το 1999, ώστε να αναδειχθεί ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση. 21 χρόνια μετά και

η βία παραμένει βία. Σωματική, σεξουαλική, ψυχολογική, λεκτική, η βία δεν σταματά πουθενά και οι γυναίκες πονούν, πονούν πολύ, και κραυγάζουν… σιωπηλά, μην ακουστούν και πονέσουν ακόμα περισσότερο.

Πόσα ακόμα περιστατικά βίας που καταπατούν την ανθρώπινη ύπαρξη και αξιοπρέπεια πρέπει να καταγραφούν για να μιλήσουμε; Η βία υπάρχει παντού, στον χώρο εργασίας, στον σπίτι. Είναι η βία της διπλανής πόρτας, μπορεί να είναι πιο κοντά σου απ’ όσο φαντάζεσαι, μπορεί να την βιώνεις κι εσύ.

Δεν είναι εύκολο να μιλήσεις, όμως πόση ακόμα υπομονή θα κάνεις; Ήρθε η ώρα να πάρεις τη ζωή στα χέρια σου, να σηκωθείς στα πόδια σου και να σταματήσεις να πονάς… για ένα καλύτερο αύριο για σένα και για όλες τις γυναίκες εκεί έξω.

6 φορές που ο κινηματογράφος έθιξε τη βία κατά των γυναικών με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών και θέλοντας να παρακινήσουμε κάθε γυναίκα που κακοποιείται να μιλήσει, αλλά και τρίτα πρόσωπα που γνωρίζουν περιστατικά κι έχουν γίνει θεατές, το iPop.gr επικοινώνησε με γνωστές Ελληνίδες που αγαπάμε και θαυμάζουμε, οι οποίες μας έδωσαν το δικό τους μήνυμα με αφορμή αυτή την ημέρα.

Είτε έχεις δεχθεί βία είτε όχι, τα μηνύματα που μας έστειλαν διάσημες Ελληνίδες για τη βία κατά των γυναικών είναι μηνύματα που θα σε προβληματίσουν, θα σε κάνουν να σκεφτείς και να ασχοληθείς σχετικά με αυτό το ζήτημα, θα σε σηκώσουν από τον καναπέ και θα σε κάνουν να θες να καταγγείλεις οποιαδήποτε μορφή βίας. Μην διστάσεις, κάντο!

Είναι μηνύματα από διάσημες Ελληνίδες για τη βία κατά των γυναικών που κάτι έχουν να σου πουν…

Πηνελόπη Αναστασοπούλου

«Βρισκόμαστε σε μια φάση κοινωνικά που ο κόσμος πια είναι πολύ ενημερωμένος και η ευχή μου είναι πλέον να παίρνει θέση ο κόσμος που βρίσκεται κοντά σ’ έναν άνθρωπο, ο οποίος βάλλεται με κάποιον βίαιο τρόπο. Οι γυναίκες δεν πρέπει να φοβούνται. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να μιλάνε, είτε έχουν παιδιά, οικογένεια, είτε ζουν σε κάποιο απομακρυσμένο μέρος, δεν πρέπει να φοβούνται, πρέπει να το επικοινωνούν. Οι άνθρωποι αυτοί που γίνονται βίαιοι πρέπει να σταματήσουν να το κάνουν κι αν με τη στάση μας δεν βοηθήσουμε σ’ αυτό, ξεμπροστιάζοντάς τους, θα συνεχίσουν να το κάνουν, αν όχι σ’ εμάς, σε κάποιον άλλον. Κι εμείς που δεν ζούμε σε μια τέτοια οικογένεια, αλλά μπορεί να αντιληφθούμε στο περιβάλλον μας να συμβαίνει κάτι τέτοιο, στην πολυκατοικία, στην γειτονιά μας ή στην ευρύτερη οικογένειά μας, πρέπει να παίρνουμε θέση, να υπερασπιζόμαστε τους ανθρώπους που έχουν αυτό το θέμα.»

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Penelope (@penelopeanastasopoulou)

Ζέτα Δούκα

«Ως γυναίκα που θέλει να σέβεται και να τιμά την υπέροχη φύση της, οφείλω να δείχνω μηδενική ανοχή και να καταγγέλλω κάθε είδους βία κατά των ομοφύλων μου, βοηθώντας με όποιον τρόπο μπορώ να ξεφύγουν από αυτόν τον εφιάλτη και να προσφέρουν στον εαυτό τους και τα παιδιά τους τη ζωή που τους αξίζει!»

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Zeta Douka (@zetadouka)

Μαρία Ηλιάκη

«Με λύπη διαβάζουμε πως κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας τα ποσοστά του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας ανέβηκαν κατακόρυφα. Φέτος 8 γυναίκες έχασαν τη ζωή τους με αυτό τον τρόπο. Η βία κατά των γυναικών είναι ντροπή για τις κοινωνίες μας. Έχουμε όλες χρέος να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και να μην επιτρέπουμε σε κανέναν να μας φέρεται βίαια. Μη φοβάστε να μιλήσετε.»

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη maria Iliaki (@marakiiliaki)

Βασιλική Μιλλούση

«Είσαι δυνατή, είσαι σημαντική, είσαι σπουδαία, είσαι μάνα, είσαι γυναίκα! Μίλα!! Είσαι πιο δυνατή από τους φόβους σου! ΟΧΙ Στη βία των γυναικών.»

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vasiliki Millousi oly (@vasilikimillousi)

Anita Brand

«Τώρα που είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας καθημερινά είναι φυσιολογικό να υπάρχει περισσότερη ένταση στις οικογένειες, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΕΠΙΤΡΕΠΤΟ να δέχεται καμία γυναίκα καμία μορφή βίας. Είτε είσαι στη θέση που δέχεσαι οποιαδήποτε βία ή γνωρίζεις κάποια που δέχεται μην μείνεις σιωπηλή! Απλά μίλα και μην φοβάσαι, εκείνοι που ασκούν βία πρέπει να φοβούνται τη δική σου τη φωνή!»

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anita Brand Makeup&Hair (@anabrand)

Πόπη Τσαπανίδου

«Όταν αγαπάς έναν άνθρωπο, στην αρχή μπορεί να τον δικαιολογείς. Στις εντάσεις του να σκέφτεσαι πως είναι κουρασμένος. Όταν ξεσπά σε σένα να μην αντιδράς γιατί τον προστατεύεις ώστε να ξεδώσει. Σιγά σιγά όμως αυτό γίνεται κανονικότητα για σένα. Μια κατάσταση ψυχολογικής βίας που μπορεί να μην την καταλαβαίνεις. Να έχει τη μορφή της ζήλειας. Να εκφράζεται με απαξίωση, φωνές, εντάσεις και ειρωνείες. Μπορεί ακόμα να μετατραπεί σε σωματική βία. Να απλώσει χέρι πάνω σου. Ένα χαστούκι. Και μετά κλαίγοντας να ζητήσει συγνώμη και να υποσχεθεί πως δεν θα το ξανακάνει. Να φτάσει και σε χειρότερα… Αν αρχίσει δεν έχει τέλος. Γι’ αυτό φύγε! Αν μπορείς, φύγε. Αλλιώς ζήτα βοήθεια. Τηλεφώνησε, στείλε μήνυμα, στις ειδικές δομές. Πάντως μίλα. Μη στέκεσαι εκεί σιωπηλή να υποφέρεις. Η πίεση και η επίθεση σε κάθε μορφή τους δεν είναι αγάπη. Είναι βία. Η βία δεν σου αξίζει. Και σίγουρα δεν έχει θέση σε μια σχέση όχι μόνο αγάπης… αλλά σε μια σχέση ανθρώπινη! Μίλα λοιπόν. Υπάρχουν αυτιά εκεί έξω να σ’ ακούσουν, χέρια να σε κρατήσουν και αγκαλιές να σου επουλώσουν τις πληγές.»

Μην ξεχνάς πως η τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες που έχουν δεχτεί παρενόχληση ή βία ή ακόμη και σε τρίτα πρόσωπα να επικοινωνήσουν άμεσα µε φορέα αντιμετώπισης της βίας. Υπάρχουν άνθρωποι για σένα. Μίλα!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Διάσημες Ελληνίδες στέλνουν μέσα απ’ το iPop.gr το δικό τους μήνυμα για τη βία κατά των γυναικών εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα