Ο κόσμος του ποδοσφαίρου θρηνεί- Έφυγε απ’ τη ζωή ο σπουδαίος Ντιέγκο Μαραντόνα

18:36 25/11/2020 - Πηγή: iPop

Πέθανε ο Ντιέγκο Μαραντόνα στα 60 του χρόνια, σκορπίζοντας θλίψη στην παγκόσμια κοινότητα.

Ο θρύλος του ποδοσφαίρου έπαθε σοβαρό οξύ καρδιοαναπνευστικό επεισόδιο, λίγες ημέρες μετά την επέμβαση που είχε κάνει στο κεφάλι.

H είδηση του θανάτου του «Θεού της μπάλας» έγινε γνωστή απ’ την αργετίνικη εφημερίδα Clarin. Το δημοσίευμα αναφέρει πως ο 60χρονος θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Έτσι, η 25η Νοεμβρίου θα μείνει στην ιστορία ως μια «μαύρη μέρα» για το παγκόσμιο

ποδόσφαιρο.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Ντιέγκο βρισκόταν στο σπίτι του τη στιγμή που υπέστη το καρδιακό επεισόδιο. Εκεί άμεσα μετέβησαν τρία ασθενοφόρα, διακόμιστηκε σε νοσοκομείο, όπου όμως διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Γεννημένος στις 30 Οκτωβρίου 1965 στο Μπουένος Άιρες, ο Ντιέγκο Μαραντόνα κατάφερε να αφήσει το στίγμα του στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, ενώ συναγωνίστηκε με τον Πελέ για τον τίτλο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή όλων των εποχών.

Η ομάδα της καρδιάς του, η Μπόκα Τζούνιορς, στην πρώτη της αντίδραση στον θάνατο του Ντιέγκο έγραψε στο Twitter:

Αιώνια ευχαριστώ. Αιώνιος Ντιέγκο

Eternas gracias. Eterno Diego. pic.twitter.com/SZVNOJnZ1j

— Boca Jrs. Oficial (desde ) (@BocaJrsOficial) November 25, 2020

H Nάπολι, η ομάδα όπου ο Μαραντόνα πέρασε τα πιο ένδοξα χρόνια της καριέρας του, αποχαιρέτησε επίσης τον θρύλο γράφοντας:

Για πάντα. Αντίο Ντιέγκο

Per Sempre
Ciao Diego pic.twitter.com/LzppqlBqLV

Official SSC Napoli (@sscnapoli) November 25, 2020

Ο κατά πολλούς κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών είχε και μια ιδιαίτερη σχέση με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Συγκεκριμένα, το 2005 είχε καταφτάσει στη χώρα μας, για πρώτη φορά μετά το 1988 για να παραλάβει την κάρτα μέλους του για τον Ολυμπιακό!

Πέθανε ο Ντιέγκο Μαραντόνα κι άφησε πίσω του μια τεράστια “κληρονομιά”

Ο Αργεντίνος είχε γίνει ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του αθλήματος που κατέρριψε το ρεκόρ της ακριβότερης μεταγραφής δύο φορές, την πρώτη όταν έπαιξε για την Μπαρτσελόνα για 3 εκατομμύρια αγγλικές λίρες και τη δεύτερη, όταν αγωνίστηκε στη Νάπολι για 5 εκατομμύρια λίρες.

Είχε αγωνιστεί στους Αρχχεντίνος Τζούνιορς, Μπόκα Τζούνιορς, Μπαρτσελόνα, Νάπολι, Σεβίλλη και στο τέλος της καριέρας του, στη Νιούελς Ολντ Μπόις και τελικά μετά από παύση ενός έτους από το ποδόσφαιρο έκλεισε την καριέρα του στην αγαπημένη του Μπόκα Τζούνιορς το 1997.

Τα πιο ένδοξα ποδοσφαιρικά του χρόνια τα πέρασε στη Νάπολι, όπου κέρδισε τίτλους και διακρίσεις. Στην καριέρα του με την Εθνική Αργεντινής, σκόραρε 34 τέρματα σε 91 εμφανίσεις.

Η διεισδυτικότητα του Μαραντόνα, οι πάσες του, οι εντυπωσιακές τεχνικές του ικανότητες, η ταχύτητα, τα αντανακλαστικά και ο χρόνος αντίδρασης συνδυάστηκαν με το μικρό του ανάστημα (1,65 μέτρα). Το χαμηλό κέντρο βάρους του τον βοηθούσε στην κατοχή και τον χειρισμό της μπάλας. Η παρουσία του στο γήπεδο είχε μεγάλη επίδραση στη γενική απόδοση της ομάδας του. Βάσει του απαράμιλλου ταλέντου του και των ηγετικών του ικανοτήτων, έλαβε το προσωνύμιο El Pibe de Oro (Το Χρυσό Αγόρι).

Ο αγώνας του Μαραντόνα με τον εθισμό στα ναρκωτικά αμαύρωσε την καριέρα του, αλλά με όλες τις αδυναμίες του, ήταν ευρέως σεβαστός έχοντας προσφέρει στο άθλημα μερικές από τις πιο αξέχαστες στιγμές του.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ο κόσμος του ποδοσφαίρου θρηνεί- Έφυγε απ’ τη ζωή ο σπουδαίος Ντιέγκο Μαραντόνα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα