Διάσημες γυναίκες που έχουν υποστεί βία και έχουν μιλήσει γι’ αυτό με τον πιο ειλικρινή τρόπο

20:05 25/11/2020 - Πηγή: iPop

Η κακοποίηση μπορεί να συμβεί στον καθένα. Δεν κοιτά ηλικίες, θρησκείες, καταγωγή, οικονομική κατάσταση… Είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο για το οποίο δίνεται μάχη εδώ και χρόνια να εξαλειφθεί. Οποιοσδήποτε μπορεί να βρεθεί σε μια σχέση κακοποίησης και κακομεταχείρισης, με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Φυσικά, ανάμεσα στους ανθρώπους που έχουν κακοποιηθεί με τον οποιοδήποτε τρόπο βρίσκονται και celebrities. Κι αυτές οι διάσημες γυναίκες που έχουν υποστεί βία, βρήκαν το θάρρος να μιλήσουν δημόσια για την τραυματική εμπειρία τους για να δώσουν δύναμη και κουράγιο σε όλους και

να δείξουν ότι καμία γυναίκα δεν είναι μόνο σ’ αυτό.

Διάσημες Ελληνίδες στέλνουν μέσα απ’ το iPop.gr το δικό τους μήνυμα για τη βία κατά των γυναικών

Διάσημες γυναίκες που έχουν υποστεί βία και έχουν μιλήσει γι’ αυτό με τον πιο ειλικρινή τρόπο

Reese Witherspoon

AP Photo/Joel Ryan

Σε μια συναισθηματικά φορτισμένη συνέντευξη με την Oprah Winfrey, η Reese Witherspoon αποκάλυψε ότι είχε εμπλακεί σε μια συναισθηματικά καταχρηστική σχέση σε νεαρή ηλικία. Όταν ρωτήθηκε ποια ήταν η πιο δύσκολη απόφαση που είχε πάρει ποτέ, η Reese απάντησε: “Για μένα το να φύγω καταχρηστική σχέση”.

Χωρίς να αποκαλύψει πολλές πληροφορίες, η Reese είπε ότι κατάφερε να βρει το θάρρος να φύγει όταν ξεπεράστηκε ένα όριο.

Ο εγκέφαλός μου απλά άλλαξε και ήξερα ότι θα ήταν πολύ δύσκολο, αλλά απλά δεν μπορούσα να προχωρήσω περισσότερο. Ήμουν και ένα διαφορετικό άτομο. Άλλαξε το ποια ήμουν σε κυτταρικό επίπεδο

Rihanna

Η Rihanna απαθανατίστηκε το 2009 με μαυρισένα μάτια και μώλωπες, αφού ο τότε φίλος της, τραγουδιστής Chris Brown, της επιτέθηκε στο αυτοκίνητό του και την άφησε στην άκρη του δρόμου. Χρόνια αργότερα, τον Νοέμβριο του 2015, η Rihanna μίλησε για τη βία σε συνέντευξή της:

Το μόνο που σκεφτόμουν είναι πότε θα σταματήσει; Πότε θα σταματήσει; Μου έσφιγγε το λαιμό τόσο πολύ που δεν μπορούσα να αναπνεύσω και ταυτόχρονα που έδινε γροθιές στα μάτια. Κάποια στιγμή, ένιωθα το στόμα μου να έχει γεμίσει με αίμα. Προσπάθησα να τον διώξω από πάνω μου, σπρώχνοντας τον με τα πόδια μου. Η ψυχή δύσκολα θεραπεύεται. Όταν κάνεις φλας-μπακ θυμάσαι όλες τις λεπτομέρειες. Και αυτό είναι επώδυνο. Αυτό δεν μπόρεσε να καταλάβει ποτέ ο Brown

Gwyneth Paltrow

Insider.com

H Gwyneth Paltrow είχε περιγράψει πώς η σχέση που είχε στην δουλειά με τον παραγωγό ταινιών Harvey Weinstein είχε όλα τα σημάδια μιας «κλασικής καταχρηστικής σχέσης».

Μιλώντας στους New York Times, η Gwyneth είχε εξηγήσει πώς την χειρίστηκε: «Θα μπορούσε να είναι πραγματικά φρικτός και κακός και στη συνέχεια να είναι απίστευτα γενναιόδωρος. Ήταν σαν μια κλασική καταχρηστική σχέση».

6 celebrities που αφιερώνουν τη ζωή τους για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Charlize Theron

Η Charlize Theron, που εκπροσωπεί και στηρίζει σταθερά τις καμπάνιες υποστήριξης των θυμάτων κακοποίησης, έχει ανοίξει δύο κέντρα κρίσης βιασμών. Ο λόγος πίσω από το πάθος της για τον σκοπό χρονολογείται από την παιδική της ηλικία. Μεγαλώνοντας στη Νότια Αφρική με τη μητέρα της και έναν καταχρηστικό, αλκοολικό πατέρα, είχε γίνει μάρτυρας πολλών περιστατικών σωματικής βίας.Τελικά, η μητέρα της Charlize πυροβόλησε και σκότωσε τον πατέρα της σε κατάσταση αυτοάμυνας όταν η ηθοποιός ήταν μόλις 15 ετών.

Lady Gaga

Η τραγουδίστρια μίλησε ανοιχτά για τον βιασμό που υπέστη στα 19 της από έναν 40χρονο μουσικό παραγωγό.

Στην αρχή δεν το ήξερε κανείς. Ήταν σαν να προσπαθούσα να το σβήσω από το μυαλό μου. Και όταν βγήκε στην επιφάνεια, ήταν σαν ένα μεγάλο, άσχημο τέρας. Και πρέπει να αντιμετωπίσεις το τέρας, για να γίνεις καλά

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Διάσημες γυναίκες που έχουν υποστεί βία και έχουν μιλήσει γι’ αυτό με τον πιο ειλικρινή τρόπο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα