Δημήτρης Λιγνάδης: Πλήθος κόσμου στην πορεία διαμαρτυρίας για την αποφυλάκιση του ηθοποιού – Η ηχηρή ανάρτηση του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου για την απόφαση της δικαιοσύνης

11:31 15/7/2022 - Πηγή: iPop

Η απόφαση της αποφυλάκισης του Δημήτρη Λιγνάδη έχει προκαλέσει πληθώρα αντιδράσεων και σχολίων, ενώ παράλληλα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έλαβε χώρα χθες, 15/7, στην πλατεία Συντάγματος με πλήθος κόσμου να διαμαρτύρεται και να βρίσκεται στο πλευρό των θυμάτων. Ανάμεσα στους ανθρώπους που σχολιάζουν τις τελευταίες εξελίξεις, βρίσκεται και ο ηθοποιός Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος πάντα μιλά σωστά και στοχευμένα.

«Τώρα που διαπιστώθηκε ότι ήταν βιαστής αφέθηκε ελεύθερος!! Δεν ήταν θέμα δικαιοσύνης… ήταν θέμα περιέργειας», σχολίασε ο ηθοποιός σε story που ανάρτησε στο Instagram.

Να υπενθυμίσουμε ότι από τις τέσσερις υποθέσεις που βρέθηκαν στα χέρια της δικαιοσύνης, ο Δημήτρης Λιγνάδης κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία για τα δύο περιστατικά του 2015, ενώ αθωώθηκε για εκείνα τα περιστατικά που αποδίδονται το 2011 και το 2018, στο πρώτο λόγω αμφιβολιών και στο δεύτερο επειδή ο μάρτυρας δεν παρευρέθηκε στο δικαστήριο για να καταθέσει.

Πώς νιώθεις που ένας καταδικασμένος βιαστής ανηλίκων κυκλοφορεί ελεύθερος στην ίδια χώρα με εσένα;

Ο Δημήτρης Λιγνάδης, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, είχε δηλώσει αθώος για οποιαδήποτε πράξη βίας, υποστηρίζοντας πως ουδέποτε είχε σεξουαλικές επαφές με ανήλικους. Ωστόσο, το δικαστήριο για την υπόθεση του Σ. επέβαλλε ποινή πρόσκαιρης κάθεριξης 5 ετών κατά πλειοψηφία (4-3) και για την υπόθεση βιασμού του Π. επιβάλλεται ποινή πρόσκαιρης κάθεριξης 10 ετών κατά πλειοψηφία (4-3).

Ο συνήγορος υπεράσπισης Αλέξης Κούγιας είχε ζητήσει τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, όμως απορρίφθηκαν, ωστόσο απορίες και αντιδράσεις προκάλεσε το γεγονός πως δόθηκε ανασταλτικός χαρακτήρας στην έφεση, το οποίο σημαίνει ότι ο Λιγνάδης αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκασή της.

Έτσι, ο καταδικασθείς ηθοποιός και σκηνοθέτης αποφυλακίστηκε χθες, 15/7, το μεσημέρι. Στο μεταξύ, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Μαρία Γκανέ, με επείγουσα παραγγελία ζήτησε να της διαβιβαστούν τα πρακτικά και η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη. Στόχος να μελετηθεί το ενδεχόμενη άσκησης έφεσης.

Γιατί ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν είναι στην φυλακή αφού είναι ένοχος για 2 υποθέσεις βιασμού;

Σε σχόλιο για την συγκεκριμένη απόφαση της δικαιοσύνης προχώρησε και η ηθοποιός Φιλαρέτη Κομνηνού.

Συγκεκριμένα, αναρτώντας μία φωτογραφία του καταδικασθέντα βιαστή ανηλίκων, έγραψε:

«Συμπτώματα δύσπνοιας από τη δυσωδία.. Τι ντροπή. Και αυτό που με τρελαίνει είναι που κάποιοι θα κρυφογελάνε λέγοντας”.. ας’ τους μωρέ να λένε τώρα ..θα το ξεχάσουν σε λίγο καιρό”».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη filareti (@filareti_komninou)

Πορεία για την αποφυλάκιση Λιγνάδη: Πλημμύρισε από κόσμο το κέντρο της Αθήνας

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε πως χιλιάδες κόσμου ανταποκρίθηκαν στα καλέσματα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη, και πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη που πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στο Σύνταγμα.

Οφείλουμε να «τρομοκρατήσουμε» τους πραγματικούς τρομοκράτες…#Λιγναδης #Λιγναδης_gate #Συνταγμα pic.twitter.com/NKVr5e7agD

— avrailas (@avrailas) July 14, 2022

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ).

«Είμαστε ζώντες και παρόντες σε ένα έγκλημα. Σε ένα έγκλημα που αποδεικνύει ότι η εξουσία, το χρήμα, οι δημόσιες σχέσεις και οι ισχυροί φίλοι είναι πάνω από την Δικαιοσύνη», επεσήμανε στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΣΕΗ.

«Η Δικαιοσύνη είναι επιλεκτική, προκατειλημμένη και προστατεύει τους δυνατούς αυτής της γης, σκορπώντας με την απόφασή της φόβο σε αυτές και αυτούς που είχαν το θάρρος να μιλήσουν, αλλά και σε όλους και όλες μας», συνεχίζει η ανακοίνωση, εκφράζοντας απογοήτευση και οργή για την απόφαση του δικαστηρίου.

Αποφυλακίστηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης – Η Εισαγγελία Εφετών εξετάζει το ενδεχόμενο έφεσης για καταδίκη και αναστολή. Οι πρώτες του δηλώσεις

Η απελευθέρωση του Δημήτρη Λιγνάδη «είναι η πιο τρανταχτή απόδειξη ότι δεν ζούμε πια σε κράτος δικαίου. Είναι η απόδειξη της εκδίκησης της σάπιας αστικής εξουσίας που εκπροσωπεί η κυβέρνηση απέναντι σε όποιον τολμάει να καταγγείλει τα εγκλήματα των δικών της παιδιών. Την ίδια ώρα που αφήνει τον Γιάννη Μιχαηλίδη να αργοπεθαίνει μετά από 52 ημέρες απεργίας πείνας για τους ίδιους ακριβώς εκδικητικούς λόγους, διαχωρίζοντας καταφανώς τους πολίτες σε α’ και β’ κατηγορίας», επεσήμανε ακόμη μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του το ΣΕΗ

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Δημήτρης Λιγνάδης: Πλήθος κόσμου στην πορεία διαμαρτυρίας για την αποφυλάκιση του ηθοποιού – Η ηχηρή ανάρτηση του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου για την απόφαση της δικαιοσύνης εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα