Μάθε να φτιάχνεις σπιτικά ψωμάκια bao buns! Απόλαυσε την πιο vegan συνταγή με τόφου και τραγανά λαχανικά!

16:08 14/7/2022 - Πηγή: iPop

Μάθε πώς να φτιάχνεις σπιτικά ψωμάκια bao buns και γέμισέ τα με ζουμερό τόφου, τραγανά λαχανικά και φιστίκια! Αυτά τα μαλακά και αφράτα vegan ψωμάκια bao είναι χορταστικά, γευστικά και υγιεινά ταυτόχρονα!

Vegan μπουρίτο με γλυκοπατάτα και μαύρα φασόλια – Ένα γρήγορο ταξίδι γεύσεων στο Μεξικό!

Bao buns με τόφου: Τα υλικά που θα χρειαστείς

Για τα ψωμάκια:

300 γρ αλεύρι απλό2 κουταλιές της σούπας μαγιά στιγμής2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι160-180 ml χλιαρό
νερό 2 κουταλιές της σούπας λάδι

Για την γέμιση:

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες1 τζίντζερ, ψιλοκομμένο4 κουταλιές της σούπας σάλτσα hoisin2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας2 κουταλιές της σούπας ξύδι ρυζιού 2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο280 γρ σκληρό τόφου, κομμένο σε φέτες 1/4 κόκκινο λάχανο, σε λεπτές φέτες ½ λάιμ, χυμό1/2 αγγούρι, σε λεπτές φέτε 20 γρ καβουρδισμένα φιστίκια

Ένα φαγητό και ένα ποτό που νόμιζες ότι είναι vegan αλλά δεν είναι (πάντα)

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:Ξεκίνα φτιάχνοντας τη ζύμη. Ανακάτεψετο αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Πρόσθεσε 160 ml νερό και 2 κουταλιές της σούπας λάδι και χρησιμοποίησε τα χέρια σου για να φτιάξεις τη ζύμη.Βάλε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζύμωσέ την για 6 λεπτά, μέχρι να γίνει απαλή και λεία. Πρόσθεσε μια επιπλέον κουταλιά της σούπας νερό εάν η ζύμη είναι σκληρή ή στεγνή. Τοποθέτησε τη ζύμη σε ένα ελαφρά λαδωμένο μπολ, κάλυψέ την με μια υγρή πετσέτα και άφησέ την να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο – περίπου 1,5-2 ώρες.Στα μισά του χρόνου ξεκίνα να ετοιμάζεις τη γέμιση. Συνδύασε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το τζίντζερ, τη σάλτσα hoisin, τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι και 1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο σε ένα μπολ. Πρόσθεσε το τόφου και ανακάτεψέ το απαλά. Άφησέ το να καθίσει 20 λεπτά.Ζέστανε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε το τόφου μαζί με 2 κουταλιές της σούπας από τη μαρινάδα (κρατώντας 1 κουταλιά της σούπας). Άφησέ το να μαγειρευτεί, άθικτο για 6-7 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό από την πλευρά που βλέπει τη φωτιά. Αναποδογύρισε το τόφου και συνέχισε το μαγείρεμα για άλλα 5-6 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό και από τις δύο πλευρές. Απόσυρε από τη φωτιά και άλειψε ελαφρά με την κρατημένη μαρινάδα. Στη συνέχεια, ετοίμασε τα λαχανικά ρίχνοντας το κόκκινο λάχανο σε χυμό λάιμ και 1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο. Άφησέ τα στην άκρη μαζί με το αγγούρι σε φέτες.Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, μετάφερέ την σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και πίεσε τον αέρα έξω από αυτήν. Χώρισε τη ζύμη σε 2 κομμάτια και πλάσει δύο ίσους «κορμούς». Χώρισέ τα στη μέση και στη συνέχεια κόψε τα στη μέση – δημιουργώντας 8 κομμάτια. Δουλεύοντας ένα-ένα, ίσιωσε το κάθε κομμάτι και άνοιξέ το ώστε να γίνει ένα οβάλ πάχους περίπου 1 εκ., άλειψε με σησαμέλαιο και δίπλωσε. Κόψε ένα κομμάτι λαδόκολλα σε 8 κομμάτια και τοποθέτησε κάθε bao πάνω της. Σκέπασε με μια υγρή πετσέτα και άφησέ τα να ξεκουραστούν για άλλα 30 λεπτά – μέχρι να φουσκώσουν.Για να μαγειρέψεις τα bao, βάλε έναν ατμομάγειρα πάνω από ένα τηγάνι με νερό που σιγοβράζει απαλά. Βράσε στον ατμό δύο bao τη φορά – με την λαδόκολλα και σε απόσταση μεταξύ τους – για 8 λεπτά.Άφησέ τα να κρυώσουν για λίγα λεπτά και μετά γέμισε το bao με κόκκινο λάχανο, αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες και 2 φέτες τόφου. Συμπλήρωσε με φρέσκο ​​κρεμμυδάκι, φιστίκια και κόλιανδρο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μάθε να φτιάχνεις σπιτικά ψωμάκια bao buns! Απόλαυσε την πιο vegan συνταγή με τόφου και τραγανά λαχανικά! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα