Διάγγελμα Μητσοτάκη: Για ποιους είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός- Οι οριστικές αποφάσεις για την εστίαση

19:14 12/7/2021 - Πηγή: iPop

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός πλέον για ορισμένες κατηγορίες πολιτών, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι κλειστοί χώροι στην εστίαση θα ανοίξουν αλλά αποκλειστικά και μόνο για εμβολιασμένους πολίτες.

Ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού: Πώς εκδίδεται και τι στοιχεία χρειάζονται; Αναλυτικά η διαδικασία

Πιο συγκεκριμένα, σε διάγγελμά του το απόγευμα της Δευτέρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε 4 μέτρα για την πανδημία, αναλύοντας για ποιους θα είναι και από πότε υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, αλλά και τι θα γίνει με την εστίαση:

Καθίσταται υποχρεωτικός ο άμεσος εμβολιασμός
των εργαζόμενων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Όσοι δεν το πράξουν θα τεθούν σε αναστολή εργασίας από την 16η Αυγούστου και μετά. Από την 1η Σεπτεμβρίου, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα ισχύσει και για τους υγειονομικούς, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ειδική πρόνοια λαμβάνεται για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Στο εξής, μόνιμοι και στρατεύσιμοι θα έχουν τη δυνατότητα, αλλά και κίνητρα, να εμβολιάζονται μέσα στις μονάδες τους. Όποτε το θελήσουν οι πρώτοι και με τη στράτευσή τους οι δεύτεροι.Από την Παρασκευή και μέχρι τα τέλη Αυγούστου, όλοι οι κλειστοί χώροι, κέντρα διασκέδασης και μπαρ, σινεμά και θέατρα, θα λειτουργούν αποκλειστικά για εμβολιασμένους.  Και με αυξημένο, αλλά προκαθορισμένο, αριθμό επισκεπτών. Τότε θα λειτουργεί και η ψηφιακή εφαρμογή που θα πιστοποιεί εύκολα αν ο πολίτης έχει εμβολιαστεί.

Αυτό σημαίνει ότι στη διάρκεια του καλοκαιριού η ψυχαγωγία, είτε σε ανοικτούς είτε σε κλειστούς χώρους, θα αφορά μόνο καθήμενους και όχι όρθιους, ώστε να μην ευνοείται η μετάδοση του ιού. Τα καταστήματα θα έχουν, πλέον, τη δυνατότητα περισσότερων τραπεζοκαθισμάτων. Όμως και οι έλεγχοι θα είναι πολύ αυστηροί

Με βάση τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού, γίνεται ξεκάθαρο ότι το σχέδιο για τους αμιγείς και μικτούς χώρους στην εστίαση, προς το παρόν τουλάχιστον, αναβάλλεται. Πρόκειται για ένα σχέδιο που είχε προκαλέσει πολλαπλές αντιδράσεις όταν είχε ανακοινωθεί.

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: “Κενά” και ζητήματα GDPR

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Διάγγελμα Μητσοτάκη: Για ποιους είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός- Οι οριστικές αποφάσεις για την εστίαση εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα