5 τρόποι να ξοδεύεις λιγότερα χρήματα για το κατοικίδιό σου

17:47 12/7/2021 - Πηγή: iPop

Όλοι αγαπάμε τα κατοικίδια μας αλλά η φροντίδα τους πολλές φορές μπορεί να είναι ιδιαίτερα δαπανηρή. Η τροφή τους, τα παιχνίδια τους, ο κτηνίατρος και η περιποίηση τους μας κοστίζουν αρκετά χρήματα κάθε μήνα. Εμείς, σου δείχνουμε με 5 τρόπους πώς να ξοδεύεις λιγότερα χρήματα για το κατοικίδιό σου.

Πώς να ξοδεύεις λιγότερα χρήματα για το κατοικίδιό σουΦτιάξε μόνος σου τις λιχουδιές τους
Απόφυγε να αγοράζεις λιχουδιές οι οποίες τις περισσότερες φορές είναι ακριβές αλλά και επιβλαβείς για την υγεία του κατοικιδίου σου. Μπορείς πολύ εύκολα να φτιάξεις στην κουζίνα σου σνακς που ο σκύλος
ή η γάτα σου θα λατρέψουν. Με αυτόν τον τρόπο θα γλιτώσεις τα περιττά έξοδα ενώ ταυτόχρονα θα γνωρίζεις τι περιέχει η τροφή του κατοικιδίου σου. Για παράδειγμα το κοτόπουλο είναι μια τροφή που αγαπούν τα ζωάκια. Μια καλή ιδέα είναι να ανακατέψεις σε ένα μπολ ένα φλιτζάνι με κοτόπουλο κομμένο σε κύβους, μισό φλιτζάνι μαγειρεμένο ρύζι, 3 κουταλιές της σούπας ρυζάλευρο, λίγο μαϊντανό κι 1 αυγό. Ανακατεύεις όλα τα υλικά μαζί, τα βάζεις σε φορμάκια της επιλογής σου και ψήνεις για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς. Ο σκύλος σου θα το λατρέψει.

Συνταγές για λιχουδιές για τον σκύλο σου που χρειάζονται λιγότερα από 5 υλικά

Φτιάξε μόνος σου τα παιχνίδια τους
Τα παιχνίδια που βρίσκουμε στα pet shop είναι πολλές φορές ακριβά χωρίς λόγο. Φυσικά ο σκύλος και η γάτα σου είναι σημαντικό να παραμένουν σε φόρμα γι’ αυτό σου προτείνουμε να φτιάξεις μόνος σου τα παιχνίδια τους. Μπορείς να δημιουργήσεις μια πλεξίδα από παλιά ρούχα ή σχοινί το οποίο αποτελεί αγαπημένο παιχνίδι για τους σκύλους ενώ ταυτόχρονα μπορείς αντί να αγοράζεις ένα παιχνίδι για να ακονίζει η γάτα σου τα νύχια της, να φτιάξεις ένα δικό σου χρησιμοποιώντας ξύλα και παλιά χαρτόκουτα.

Αυτό το παιχνίδι θα το λατρέψει ο σκύλος σου!

Pexels/Josh SorensonΑγόρασε τροφή σε οικονομική συσκευασία
Το να αγοράζεις τροφή για το κατοικίδιό σου σε μικρή ποσότητα για να ξοδεύεις λιγότερα χρήματα δεν είναι η οικονομικότερη λύση. Είναι καλύτερο να κάνεις πρώτα μια εκτεταμένη έρευνα αγοράς και να επιλέξεις μια μεγάλη συσκευασία η οποία κρατάει περισσότερο καιρό και αποδεικνύεται πιο συμφέρουσα.

Ανθρώπινες τροφές που μπορείς να δώσεις στον σκύλο σου

Κάνε Grooming στο σπίτι
Η περιποίηση του σκύλου σου δεν είναι μια τόσο δύσκολη διαδικασία. Υπάρχουν tutorials που μπορείς να ακολουθήσεις και να αναλάβεις ο ίδιος το grooming του σκύλου σου εάν αυτό δεν είναι πολύ απαιτητικό. Η διαδικασία θα είναι πιο εύκολη εάν ξεκινήσεις όταν το κατοικίδιο σου είναι σε μικρή ηλικία. Σε κάθε περίπτωση μπορείς να πραγματοποιείς εσύ ένα μέρος της περιποίησής του όπως είναι το καθάρισμα των αυτιών και το κόψιμο των νυχιών, απλά πράγματα που θα μειώσουν τις επισκέψεις σου στον groomer του κατοικιδίου σου. Μην αγοράσεις, υιοθέτησε
Ο νούμερο ένα τρόπος για να μην ξοδέψεις χρήματα για το κατοικίδιό σου είναι να μην αγοράσεις ένα αλλά να υιοθετήσεις. Υπάρχουν πολλοί αδέσποτοι σκύλοι και γάτες σε καταφύγια και φιλοζωικές που ψάχνουν μια οικογένεια και ένα σπίτι να τα υποδεχτεί. Επιπλέον, πολλά από αυτά τα ζωάκια έχουν ήδη δεχτεί την πρώτη φροντίδα που χρειάζονται από τους κτηνιάτρους των καταφυγίων όπως, η αποπαρασίτωση, τα τσιπ και η στείρωση γλιτώνοντας την υποψήφια οικογένεια από τα πρώτα έξοδα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 5 τρόποι να ξοδεύεις λιγότερα χρήματα για το κατοικίδιό σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα