Διαμόρφωση της κυβερνητικής πρότασης με το βλέμμα στο EuroWorking Group

08:28 8/2/2017 - Πηγή: iPop

Η κυβερνητική πρόταση για τα μέτρα τα οποία ζητούν οι δανειστές για μετά το 2018 αναμένεται να λάβει την οριστική της μορφή σήμερα, Τετάρτη, σε σχετική σύσκεψη του του οικονομικού επιτελείου υπό τον Αλέξη Τσίπρα και με παρουσία του αντιπροέδρου, Γ. Δραγασάκη.

Το οριστικό σχέδιο της Κυβέρνησης πρόκειται να παρουσιάσει ο Γ. Χουλιαράκης την Πέμπτη στη συνεδρίαση του EuroWorking Group, με στόχο να βρεθεί η «χρυσή τομή» και να ολοκληρωθεί άμεσα η δεύτερη αξιολόγηση.

Σύμφωνα με τις τελευταίες

πληροφορίες, οι οποίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως, η πρόταση της Ελλάδα θα περιλαμβάνει:

Μείωση του αφορολόγητου ορίου από 8.636 ευρώ στα 7.200 ευρώ. Αυτό θα οδηγήσει στη μείωση της έκπτωσης φόρου στα 1.600 ευρώ από 2.100 ευρώ, με στόχο την είσπραξη 990 εκατ. ευρώ από φόρους.Στόχο για πρωτογενή πλεονάσματα στο 3% του ΑΕΠ από το 2019 έως το 2023.Διευρυμένο δημοσιονομικό «κόφτη», ο οποίος θα προβλέπει συγκεκριμένα μέτρα για περικοπή δαπανών κι αύξηση των εσόδων.«Αντίστροφο κόφτη». Όταν υπάρχει υπεραπόδοση εσόδων, τότε θα κινείται προς την κατεύθυνση της μείωσης φόρων και σε κοινωνικές δαπάνες.

Η Κυβέρνηση εκτιμά ότι οι παραπάνω προτάσεις θα βρουν θετικούς τους Θεσμούς, οι οποίοι θα αποφασίσουν με τη σειρά τους να επιστρέψουν στην Αθήνα για την επανέναρξη των συζητήσεων με στόχο το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Εάν επιτευχθεί εν τέλει σύγκλιση ανάμεσα στις δύο πλευρές, αυτό θα σημαίνει ότι η Ελλάδα θα λάβει επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα, το ΔΝΤ θα πει «ναι» στον στόχο για πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά και οι Βρυξέλλες θα προχωρήσουν σε λεπτομερή περιγραφή των μέτρων διευθέτησης του ελληνικού χρέους.

Photo: REUTERS/Pawel Kopczynski

The post Διαμόρφωση της κυβερνητικής πρότασης με το βλέμμα στο EuroWorking Group appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα