Dijsselbloem: Σκληρή και ξεπερασμένη η έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα

17:30 7/2/2017 - Πηγή: iPop

Στον απόηχο της συνεδρίασης του ΔΝΤ, ο Jeroen Dijsselbloem σχολίασε ότι η έκθεση του Ταμείου είναι ξεπερασμένη και υπογράμμισε πως η Ελλάδα τα πηγαίνει πολύ καλύτετα. Υπογράμμισε, μάλιστα, πως κατά την άποψη του είναι πολύ σκληρή η έκθεση, εξηγώντας πως αν κριθεί ότι θα χρειαστεί περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους θα γίνει ότι είναι δυνατό.

«Έμεινα έκπληκτος από τη σκληρότητα της έκθεσης του ΔΝΤ»

ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup, χαρακτηρίζοντάς την ξεπερασμένη εξηγώντας παράλληλα πως «η Ελλάδα είναι σε καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι νομίζει το ΔΝΤ».

Να θυμίσουμε πως το ΔΝΤ χαρακτήρισε μη βιώσιμο το χρέος τονίζοντας πως απαιτείται και μάλιστα άμεσα ρύθμιση του χρέους την ώρα που η χώρα μας θα πρέπει να προχωρήσει σε μείωση του αφορολόγητου, αλλά και των συντάξεων.

Ο πρόεδρος του Eurogroup εξήγησε πως η ελληνική οικονομία συνεχίζει να βελτιώνεται, ενώ χαρακτήρισε την έκθεση του ΔΝΤ «ξεπερασμένη» λόγω της πρόσφατης ελληνικής ανάπτυξης.

Διαβάστε εδώ τα συμπεράσματα της συνεδρίασης του ΔΝΤ για την Ελλάδα

«Έμεινα έκπληκτος από τη σκληρότητα της έκθεσης του ΔΝΤ. Το ΔΝΤ εξακολουθεί να ζητά περισσότερες μεταρρυθμίσεις και μεγαλύτερη ελάφρυνση χρέους. Έχουμε ήδη προχωρήσει σε ορισμένη ελάφρυνση και αν απαιτηθεί επιπλέον και η Ελλάδα συνεχίσει σε εποικοδομητικό δρόμο, τότε θα κάνουμε περισσότερα» υπογράμμισε ο ίδιος.

The post Dijsselbloem: Σκληρή και ξεπερασμένη η έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα