Συνέλαβαν 19χρονη για την εγκατάλειψη βρέφους στη Νέα Ιωνία

09:59 12/9/2019 - Πηγή: iPop

Ένα θλιβερό περιστατικό σημειώθηκε χθες Τετάρτη. Άγνωστοι άφησαν βρέφος σε είσοδο πολυκατοικίας στη Ν. Ιωνία. Η απόφαση από τα Παιδικά Χωριά SOS. Προσήχθη 19χρονη. 

Κάθε φορά η ίδια απορία «πώς μπορείς να εγκαταλείπεις ένα μωρό» και κάθε φορά το ίδιο σφίξιμο στο στομάχι. Τα ξημερώματα της Τετάρτης, άγνωστοι άφησαν ένα βρέφος σε είσοδο πολυκατοικίας στη Ν. Ιωνία μέσα σε καρότσι του super market.

Το βρέφος εντόπισε ένας φοιτητής που μένει στην

πολυκατοικία, ο οποίος δεν πίστευε στα μάτια του και αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία. Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που έσπευσαν στο σημείο έβγαλαν το μωρό από το καρότσι και το μετέφεραν στο νοσοκομείο Παίδων για τυπικές εξετάσεις. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το βρέφος είναι καλά στην υγεία του.

Όπως είπε ο φοιτητής το μωρό ήταν περιποιημένο καθώς ήταν τυλιγμένο με μια πετσέτα και πιθανότατα είχε φάει διότι οι κινήσεις του δεν έδειχναν πως ψάχνει για τροφή.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, μια 19χρονη ελληνικής καταγωγής έχει προσαχθεί στην ασφάλεια Αττικής, ενώ ομολόγησε πως το μωρό είναι δικό της.

Η απόφαση από τα Παιδιά Χωριά SOS

Τα Παιδιά Χωριά SOS αποφάσισαν να αναλάβουν το εγκαταλελειμμένο βρέφος, όπως ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους.

Ειδικότερα, τα Παιδικά Χωριά SOS, ως φορέας παιδικής προστασίας, μετά την ανακοίνωση για την εγκατάλειψη βρέφους στην είσοδο πολυκατοικίας στην περιοχή της Ν. Ιωνίας, εκφράζουν τη λύπη και τον βαθύ προβληματισμό τους για αυτό το ακραίο φαινόμενο και συγχρόνως τη διαθεσιμότητα να αναλάβουν τη φροντίδα και φιλοξενία του βρέφους στον Ξενώνα Βρεφών SOS που λειτουργούν στο αναρρωτήριο Πεντέλης.

Αναλυτικά, ο Γ. Πρωτόπαπας, γενικός διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS, ανέφερε:

Έχουμε πολύ μεγάλη ευθύνη απέναντι σε αυτή την κοινωνική ανάγκη, και πραγματικά μας λυπεί που διαπιστώνουμε ότι συνεχίζουν να εμφανίζονται περιστατικά εγκατάλειψης βρεφών, και μάλιστα με τρόπο που παραπέμπει σε παλαιότερες δεκαετίες. Τα Παιδικά Χωριά SOS, μέσα από τα προγράμματα που λειτουργούμε, μπορούμε να ανταποκριθούμε ακόμη και σε αυτές τις ακραίες καταστάσεις, οι οποίες ευχόμαστε να εκλείψουν

Στην ανακοίνωση γίνεται γνωστό πως ο Ξενώνας Βρεφών SOS υποδέχεται βρέφη από όλα τα δημόσια μαιευτήρια και νοσοκομεία της χώρας, με στόχο η παραμονή τους στον ειδικά διαμορφωμένο και φιλόξενο χώρο στο αναρρωτήριο Πεντέλης, να καταφέρει να επουλώσει το τραύμα της εγκατάλειψης ή παραμέλησης, υποστηρίζοντας παράλληλα την αναδοχή αυτών των βρεφών σε συνεργασία με τους δημόσιους φορείς.

Πού στρέφονται οι έρευνες των αστυνομικών

Οι Αρχές αναζητούν στα δημόσια νοσοκομεία για τις μητέρες που γέννησαν πριν από επτά ημέρες και ίσως αυτό τους δώσει κάποιο στοιχείο.

Παράλληλα, στο μικροσκόπιο έχει μπει και το υλικό από τις κάμερες της περιοχής και του super market που υπάρχει κοντά στην πολυκατοικία προκείμενου να εντοπίσουν τον άνθρωπο που άφησε το βρέφος αφού το σκέπασε με μια πετσέτα θαλάσσης το νεογέννητο κοριτσάκι και το έβαλε στο καρότσι.

Ίσως η μητέρα του βρέφους να είναι κάτοικος της ευρύτερης περιοχής και ενδεχομένως να μετέβη στο δημόσιο νοσοκομείο όπου γέννησε ασυνόδευτη.

Διαβάστε επίσης:

Μαμά γιατί δεν με αφήνεις να ζήσω;

Το άρθρο Συνέλαβαν 19χρονη για την εγκατάλειψη βρέφους στη Νέα Ιωνία εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα