Δεν σου κολλάει ο ύπνος; Πώς το μυαλό σου μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς

20:51 2/12/2021 - Πηγή: iPop

Οι έρευνες έχουν αποδείξει ότι το 30% του ενήλικου πληθυσμού αντιμετωπίζει θέματα με την αϋπνία. Το να είσαι ξαπλωμένος σε ένα κρεβάτι και να προσπαθείς να κοιμηθείς αλλά να μην μπορείς είναι ένα μεγάλο βάσανο και όσοι το βιώνουν ψάχνουν να βρουν τρόπους για την αντιμετώπιση της αϋπνίας. Μοιάζει λίγο με έναν φαύλο κύκλο που αν μπεις δεν μπορείς να βγεις. Περνά όλο το βράδυ και όσο κουρασμένος και αν είσαι τα μάτια δεν κλείνουν.

Τα 5 βότανα που προσφέρουν χαρά και μειώνουν αποδεδειγμένα τα επίπεδα του άγχους

Πόσο ωραίος είναι ένας καλός ύπνος! Πόσο απολαυστικός. Κάνε το λίγο εικόνα:

Είσαι μπανιαρισμένος και καθαρός, μπαίνεις στα φρεσκοσιδερωμένα και μοσχομυριστά σεντόνια σου και έχεις την πρόθεση να κοιμηθείς και να ξεκουράσεις το μυαλό και το σώμα σου για τις επόμενες 6+ τουλάχιστον ώρες! Ξυπνάς το άλλο πρωί ένας άλλος άνθρωπος μετά από έναν καλό και ξεκούραστο ύπνο. Τι γίνεται όμως όταν ο Μορφέας δεν θέλει να μπεις στην αγκαλιά του;

Θέλω μόνο να κοιμηθώ

5+1 τροφές που σου προκαλούν αϋπνία το βράδυ

Να έχεις αυτήν την πρόθεση! Να είσαι εκεί αυτή τη στιγμή και να είσαι αφιερωμένος σε αυτή την πρόθεση.Να είσαι ευγνώμων γι’ αυτήν την υπέροχη μέρα που έζησες. Προσπάθησε να επαναφέρεις στη μνήμη σου τα τρία πράγματα για τα οποία είσαι ευγνώμων σήμερα. Αμέσως θα νιώσεις καλύτερα και οι ορμόνες της απόλαυσης θα κατακλύσουν τον εγκέφαλό σου.Να φτιάξεις μια ρουτίνα ύπνου που θα ακολουθείς με ευλάβεια. Μέσα σε αυτήν την ρουτίνα καλό είναι να αποφύγεις για τουλάχιστον μισή ώρα πριν πας στο κρεβάτι, μπλε οθόνες, γεύματα, αναψυκτικά με καφεΐνη, άσχημες ειδήσεις, γενικά ειδήσεις. Μπορείς να αντικαταστήσεις αυτές τις συνήθειες με ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο, αν δεν σε ξυπνάει φυσικά, με την ανάγνωση λίγων σελίδων από το βιβλίο που διαβάζεις αυτήν την περίοδο και να ταξιδέψεις σε άλλα μέρη νοερά. Να αντικαταστήσεις το αναψυκτικό ή τον καφέ με ένα χαλαρωτικό αφέψημα χαμομηλιού. Μην παραφορτώνεις πολύ τη λίστα των to do σου για την επόμενη μέρα. Καλό είναι να έχουμε ένα σχέδιο για τα πράγματα που θα θέλαμε να κάνουμε την άλλη μέρα, να έχουμε ένα σκοπό δηλαδή και να μην την αφήνουμε στην τύχη της. Το μισάωρο πριν κοιμηθούμε όμως δεν είναι η κατάλληλη ώρα να γίνει αυτή η δουλειά που μπορεί να μας φορτώσει με επιπλέον άγχος και να μας κλέψει την διάθεση για ύπνο.Ο μύθος των οκτώ ωρών: Διάβασα στο βιβλίο “Το πρωινό θαύμα” κάτι το οποίο μου έμεινε χαραγμένο στο μυαλό μου. Αν πριν κοιμηθούμε πείσουμε το μυαλό μας ότι θα κοιμηθούμε καλά και θα χορτάσουμε ύπνο, δεν χρειαζόμαστε πραγματικά καν τις οκτώ ώρες ύπνου που πολύ ξέρουμε ότι πρέπει να κοιμόμαστε για να είμαστε ξεκούραστοι. Αν την ώρα που βάλεις το κεφάλι σου στο μαξιλάρι σε διαβεβαιώσεις ότι θα κοιμηθείς, θα ξεκουραστείς και ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στη διάρκεια της νύχτας και θα ξυπνήσεις ξεκούραστος το πρωί, μπορείς να το καταφέρεις. Ο συγγραφέας του βιβλίου μάλιστα υποστηρίζει ότι δεν χρειάζεται καν το ξυπνητήρι και ξυπνάει κάθε πρωί στις 5 ή 6 το πρωί, όπως όλοι οι σπουδαίοι άνθρωποι που πέρασαν από αυτόν τον κόσμο. Μην προσπαθείς πολύ να κοιμηθείς. Μην κάνεις τον ύπνο αυτοσκοπό. Ο ύπνος είναι ένα πραγματικό δώρο για τον άνθρωπο. Μην κάθεσαι και στεναχωριέσαι αν δεν ήρθε ακόμα ο Μορφέας και μην το πολυσκέφτεσαι. Γενικά μην πολυσκέφτεσαι τα πράγματα και παιδεύεις το μυαλό σου. Μην κάνεις σκέψεις άσχημες που φέρνουν ντόμινο άσχημων σκέψεων. Μην κουράζεις με αυτόν τον τρόπο το υποσυνείδητό σου.

Στις περιπτώσεις που συμβαίνει και σε εμένα να μην μπορώ να κοιμηθώ (σπάνιες αλλά συμβαίνει) το θεωρώ ως ευκαιρία να κάνω οραματισμό και manifestation και να διευκολύνω το υποσυνείδητό μου να δημιουργήσει νέες ιδέες και ευκαιρίες για το μέλλον μου. Επίσης είναι μια ακόμα ευκαιρία να πάρω επιπλέον χρόνο να διαβάσω λίγες ακόμα σελίδες από το βιβλίο μου.

Πριν δοκιμάσεις χάπια και άλλες μεθόδους, προσπάθησε να χρησιμοποιήσεις το μυαλό σου ως σύμμαχό σου για την αντιμετώπιση της αϋπνίας. Πριν παρατήσεις τα όπλα και απογοητευτείς κάνε αυτή τη δοκιμή που εγγυημένα θα φέρει αποτελέσματα. Καλή ξεκούραση και όνειρα γλυκά.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Δεν σου κολλάει ο ύπνος; Πώς το μυαλό σου μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πώς,pos