Κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών- Αυξάνουν τις ώρες αποκλεισμών και «κλείνουν» τις εφορίες

11:56 2/2/2016 - Πηγή: iPop

Συνεχίζονται δυναμικά οι κινητοποιήσεις των αγροτών. Δίνουν μόνο πέντε μέρες προθεσμία στην Κυβέρνηση να αποσύρει το ασφαλιστικό, την ώρα που αυξάνουν τις ώρες των αποκλεισμών, ενισχύουν τα μπλόκα και «κλείνουν» ακόμα και τις εφορίες.

Οι οργισμένοι αγρότες σκληραίνουν τη στάση τους κατά του νομοσχεδίου που στόχο έχει, όπως τονίζουν, να τους εξοντώσει. Ζητούν επίσης μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες να συσταθεί διακομματική επιτροπή που θα αποσύρει την πρόταση.

Μετά τις συσκέψεις τους, τη Δευτέρα οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες όρισαν το πλαίσιο των διεκδικήσεων τους και απέστειλαν σχετική

επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής και στους αρχηγούς των κομμάτων.

Οι αγρότες σε αρκετούς νομούς προχωρούν σε καταλήψεις δημοσίων κτιρίων. Από το πρωί μάλιστα της Τρίτης βρίσκεται υπό κατάληψη η εφορία της Λαμίας και Άρτας, ενώ για αρκετές ώρες αποκλεισμένη ήταν και η εφορία στα Χανιά.

Την Δευτέρα είχε πραγματοποιηθεί κατάληψη στην εφορία του Αγρινίου, και μέσα στην ημέρα θα προχωρήσουν σε κατάληψη και στην Εφορία Καστοριάς.

Αυξάνονται οι ώρες των αποκλεισμών

Για 12 ώρες, από τις 10:00 έως τις 22:00, θα παραμείνουν κλειστά τα Τέμπη, ενώ συνεχώς όλα και περισσότερο τρακτέρ πατούν φρένο και ενισχύουν τα μπλόκα.

Οι κινητοποιήσεις τους κλιμακώνονται εν όψει και της πανελλαδικής απεργίας της Πέμπτης, στην οποία θα δώσουν φυσικά δυναμικά το παρόν.

Κάλεσμα για νέα πανελλαδική συνάντηση την Κυριακή (7/2) στις 12:00 απηύθυναν οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας.

Εκτός από το 12ωρο κλείσιμο των Τεμπών, προγραμματίζονται παράλληλα δίωροι και τρίωροι αποκλεισμοί σε όλη την Ελλάδα/

Από τις 14:00 την Τρίτη κλείσουν οι αγρότες στη Βοιωτία τον εθνικό δρόμο στο 110 χλμ στο ύψος του Κάστρου, ενώ οι συνάδελφοί τους στο 90ό χιλιόμετρο θα κλείσουν και πάλι την εθνική οδό για τον ίδιο χρόνο.

Κλειστό συνεχίζει να παραμένουν επ΄αόριστον το τελωνείο του Προμαχώνα.

Κλιμάκωση κινητοποιήσεων αποφάσισαν και οι αγρότες της Πελοποννήσου.

Το βράδυ της Δευτέρας αποκλεισμένος ήταν και ο κόμβος Μαρκόπουλου, με την κυκλοφοριακή συμφόρηση να είναι παρούσα στα ρεύματα προς Αεροδρόμιο.

Αξίζει να τονιστεί πως την Πέμπτη που θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία οι αγρότες σκέφτονται να αποκλείσουν τους δρόμους όλη την ημέρα.

«Παιδική χαρά» χαρακτήρισε την πρόταση του Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος.

Ο κ. Μητρόπουλος κατηγόρησε την Κυβέρνηση πως εμπαίζει την κοινωνία και ψεύδεται.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε:

Οι μισοί αγρότες μας και οι μισές γυναίκες δεν θα πάρουν ποτέ σύνταξη διότι οι περισσότεροι μένουν στα 5.000- 5.200 και βεβαίως βάζουν τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος η οποία θα κάνει μισές και θα εξαϋλώσει τις επικουρικές που δυστυχώς και αρχηγοί κόμματος τάχτηκαν υπέρ απ’ ότι διάβασα και υπό αυτή την έννοια ζητούν άμεσες περικοπές στις κύριες συντάξεις

photo:Konstantinos Tsakalidis /SOOC

The post Κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών- Αυξάνουν τις ώρες αποκλεισμών και «κλείνουν» τις εφορίες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα